perjantai 25. heinäkuuta 2014

Värikästä aikaa.

Kärhöt ovat nyt kukassa ja nautiskelevat näistä helteistä. Warszawska Nike, Rouge Cardinal ja The President sulassa sovussa sekaisin. Ei noita meinaa enää erottaa toisistaan. Kaikki niin ihania! :)
Samettiruusutkin ovat vihdoin alkaneet kasvaa ja kukkia lämmön vaikutuksesta. Ne nököttävät kuin niille suunnitellussa vanhassa puna-oranssissa padassa. Nämä ovat kyllä takuuvarmoja kasvatettavia siemenistä, eivät epäonnistu koskaan. Ensi vuonna voisi kylvää enemmänkin siemeniä...


Sain koulujen päättyessä yhdeltä oppilaalta orvokkiamppelin ja se kukkii vieläkin kauniisti, vaikka koulut taas pian alkavat. Hieman sitä pitäisi parturoida ja leikata alas, niin varmaan kukkisi vielä komeammin - ja ei olisi niin kaatuilevaa sorttia. Yleensä leikkaan orvokkeja alas pikku hiljaa, jotta kukkivia varsia riittää, mutta matalalta on uusia nousemassa tilalle.


Aurinko sai myös malvat kukkimaan. Valkoinen on myskimalva ja tuo vaaleanpunainen ehkä harmaamalvikki. Olen niin huono näissä lajinimissä. Pitäisi kirjoittaa lajien nimet aina ylös jonnekin Exceliin, kun saa niitä selviteltyä. Muutenkin pitäisi tehdä jokin listaus näistä mun pusikoista. :)Tarha-alpi kukkii myös keskellä pihaa kuin aurinko! Kun ei nyt vain sataisi kaatamalla, niin se pysyisi pystyssäkin. Tätä saa aina olla tukemassa ja nostelemassa sateiden jälkeen. Pian vieressä alkavat kukkia pinkit jaloangervot ja siitä väriyhdistelmästä tykkään! Sitä odotellessa...


3 kommenttia:

  1. Meillä alpi on jo ohi. Leikkasin sen alas, laitoin multaa ja samettikukkia päälle.

    VastaaPoista
  2. Ihanaa kukintaa. Minä luulin että olimme menettäneet talven aikana kärhömme, mutta vielä se sieltä vain pinnisti ja nyt jo kukkii. Turhaan murehdin alkukesästä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...