keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Avointen puutarhojen päivä.

Blogit ovat viime päivinä olleet täynnä toinen toistaan ihanampia kuvia puutarhakäynneiltä. Paljon on ollut ihmisiä liikenteessä, vaikka sää taisi olla ympäri Suomea aika kehno ja sateinen. Minäkin suunnistin äitini ja siskoni kanssa puutarhakäynnille Mikkeliin. Kävimme Siilinpihalla, täällä.

Kaunista, ihasteltavaa ja ihmeteltävää riitti vaikka kuinka! Puutarhaa oli rakennettu hauskasti eri teemojen mukaan ja siellä lajien runsaus oli valtaisa - ainakin se 1100 kasvia paikan emännän mukaan. Väriloiston lisäksi minua ihastuttivat pihapiiristä löytyvät monet kivet ja esimerkiksi nuo ihanat kiviportaat. Kiitos Eija, että saimme käydä tutustumassa puutarhaasi! :)


Tällaisia kukkapenkkejä ja tämmöiset rappuset mulle kans, kiitos! :)


Ensi kesänä meidän kukkapenkeistä löytyy ainakin punapäivänkakkaraa...


Kivoja väriläiskiä tuolla kuunliljojen lomassa nuo jättilaukat! :)Samalta puutarhareissulta löytyi pihakirppikseltä mukaan pari peltiruukkua ja pajukori, sekä Aarikan raitapurkki. Samoin kotiin matkasi pari tainta täyttämään tyhjää kurjenmiekkakolosta kukkapenkissä. Nyt voi olla, että on pari lajia siellä sekaisin keskenään, mutta totutelkoot... :)

Samalla Mikkelin reissulla kiepautimme myös Kenkäveron kautta. Ulkona satoi melko kovaa, mutta kävimme silti hieman katsastamassa rannan puutarhaa. Siellä pionit kukkivat jo ihanasti, vaikka sade olikin painanut niitä maahan. Aurinkoisella säällä tuolla varmasti riittää ihasteltavaa!Joimme Kenkäverossa kakkukahvit ja ilokseni löysin myös minulle sopivaa gluteenitonta kakkua! :) Pikkuputiikkikierroksen jälkeen suuntasimme tuliaisten kanssa kotiin. Jos kesällä tie kulkee Mikkeliin tai ohitse, suosittelen pyöräyttämään Kenkäveron kautta!

5 kommenttia:

 1. Ihana puutarha. Kenkävero on kiva paikka!

  VastaaPoista
 2. Kenkävero näyttää kesäretken arvoiselta. Samoin Siilinpihalla on vaikka mitä ihasteltavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siellä kannattaa piipahtaa, jos sattuu matkan varrelle! :) Ja löytyy Mikkelistä paljon muutakin nähtävää eli ei ollenkaan hullumpi reissukohde.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...