sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Kukkapenkki paketissa.

Viime talvena päätin, että vihdoin tulevana kesänä meidän vuohenkellon valtaama sotkukukkapenkki saa kyytiä - ja kerrankin vannomani lupaus toteutui! Lapioimme kolme peräkärrillistä rikkaruohoa ja rikkaruohojen täyttämää maa-ainesta pois. Tilalle jäi suuri kolo, joka nyt odottaa täytemaata ja nurmikkoa... määrittelemättömän ajan.


Kukkiessaan tuo kello on kivannäköinen, mutta sain siitä kertakaikkiaan tarpeekseni. Joukossa oli joukko erilaisia nauhuksia, joita pelastin jokusen toiseen kukkapenkkiin. Samalla tietysti tuota kelloakin tuli mukana, mutta meillä se taitaa ollakin rikkaruohona jo jokaisessa kukkapenkissä. :/ Lisäksi pelastin penkistä jo aiemmin viime kesänä juurakot vanhaa punaista pionia, joka onkin hyvin sopeutunut uuteen kotipaikkaan, vaikka pelkäsin nirhaavani sen hengiltä!

Täyttämään tyhjäksi jäänyttä aukkoa tilasin, melko heräteostoksena, Viherpeukaloilta valmiin kukkapenkkipaketin. Tämä oli nimeltään "Purppurailta". Se sisälsi 47 astiatainta/juurakkoa/mukuluu. Hinnaltaan tämä taisi olla 50-60 euroa. Hinta tuntuu kalliilta, mutta jos kyseisiä taimia ostaisi kaikkia erikseen, tulisi penkistä aika paljon kalliimpi. Eniten tässä minua viehätti ehkä se, että joku on ajatellut nämä asiat valmiiksi (mikä kukkii milloinkin ym.) ja se, ettei taimien mukana ei PITÄISI tulla rikkaruohoja. Meidän pihalla ei kasva esimerkiksi vuohenputkea ollenkaan, joten olen ollut hieman neuroottinen näiden taimivaihtojen ja -ostojen kanssa. :D


Taimet lähtivät pääsääntöisesti kaikki hyvin kasvamaan. Vain kaksi astiatainta kuoli heti istutuksen jälkeen (tuo aukko tuossa keskellä), mutta niiden tilalle sain uudet taimet. Yllätyin positiivisesti, kuinka helposti Viherpeukaloilta sai uudet taimet - taisivat olla soittoni jälkeen meillä jo seuraavana päivänä. :) Tästä johtuu, että tuo yksi harmaa-ajuruoho kukkii ja kaksi muuta ei. Vielä pitää ehkä hieman asemoida taimia uudestaan, nyt kun kaikki ovat lähteneet kasvuun. Tässä vaiheessa näyttää kuitenkin ihan hyvältä ja seuraavat vuodet varmaan sitten näyttävät, miltä tämän kukkapenkin pitäisi näyttää koko kasvukauden ajan. Tässä piirroskuvana se, mitä on teoriassa tuloillaan... ;)

www.viherpeukalot.fi

Penkin toisessa päädyssä ovat sotkupenkistä pelastetut vanhat punaiset pionit, jotka ovat melko matalaa lajiketta.  Saa nähdä, kuinka paljon ne aikanaan tuuhettuvat ja leviävät, että mahtuvatko kaikki kasvit olemaan tässä penkissä sovussa. Ensimmäinen pionin nuppu muuten oli jo aukeamassa... En malta odottaa, että meidän pihan isot vaaleanpunaiset pionit aloittavat kukinnan. Nuppuja on ainakin valtavasti! Enää tarvitaan aurinkoa... Tässä kuvia aiemmilta kesiltä.


Nyt suuntaan Avoimien puutarhojen päivänä Mikkeliä kohti, Siilinpihalle (eli tänne). Olisipa hienoa, jos oma pihakin olisi joskus esittelykelpoisessa kunnossa. :D Otetaanpa tällainen pieneksi haaveeksi 20 vuoden päähän. ;)

1 kommentti:

  1. Kiva tuollainen valmis "kukkapenkkipaketti"! Varmasti on kaunis, kun kukkii ja rehevöityy.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...