sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Watson - parempaakin on nähty.

Buzzadorina sain kevättalven testiin Watson -palvelun, jonka kautta voi netissä katsoa samoja ohjelmia, mitä telkkaristakin (kaikki ohjelmat viimeisen kahden viikon ajalta) ja esim. vuokrata Makuunin elokuvia. Watsonia saa testata kuukauden ajan ilmaiseksi kuka tahansa, lisää tietoa täällä: www.watson.fi Buzzadorina sain ilmaisen testauksen lisäksi käyttöön Makuunin leffakoodeja.


Ensivaikutelma Watsonista oli myönteinen ja odottavainen. Innokkaana selitin miehellekin, että katsos nyt, mitä kaikkea täällä voi tehdä. Watsonin sivuille mennessä rupesi kuitenkin heti ärsyttämään, nimittäin Watsonin sivuilla ensimmäisenä alkaa pauhata kovalla mainosfilmipätkä musiikkeineen. Mistään ei löydy nappia, jolla ärsyttävän musiikin saa hiljaiseksi ja filmin loppumaan.... Siis koko tietokoneesta äänet pois, jotta saa hetken mielenrauhaa.

No, ei testi tähän kuitenkaan loppunut. Testasin Watsonia läppärillä ja iPadilla. Verrattuna esim. Netflixiin Watsonin heikkous (ei varmaan tosin kaikkia haittaa) on se, että nauhoitus alkaa aina hieman ennen varsinaisen ohjelman alkua, esim. edellisen ohjelman lopputeksteistä - aivan siis, kuten telkkarista digiboksin nauhoitusta katsoessa. Ohjelmaa joutuu siis joka kerta hieman kelaamaan eteenpäin ja odottaa jonkun aikaa, että ohjelma alkaa. Pieni murhehan se on, mutta esim. Yle Areenaa katsoessa on tottunut siihen, että ohjelma alkaa silloin, kun napista painaa.

Watsonin voi asettaa tallentamaan telkkarista tiettyjä ohjelmia ja ohjelmia voi katsoa mm. tietokoneella ja mobiililaitteilla. Telkkariin tarvitaan erillinen Tv-tikku. Ohjelmat tallennetaan kätevästi omiin kansioihin, joista niitä on helppo jälkikäteen katsoa. Ongelmaksi minulla muodostui Watsonin kanssa kuitenkin se, ettei se pyörittänyt tallennettuja ohjelmia, vaan heitti minut ulos palvelusta noin 10-30 sekunnin katsomisen jälkeen. Yhtä ainutta ohjelmaa en saanut katsottua. Watsonissa voi katsoa myös Live TV:n kautta samoja kanavia, jotka telkkarissakin pyörivät. Tämä Live TV minulla toimi lähes ongelmitta ja se olikin ihan näppärää, koska meillä on kotona vain yksi telkkari. Ei siis tarvinnut käydä keskustelua, mitä kanavaa katsotaan. iPadilla oli myös näppärää katsoa telkkaria samalla, kun vaikkapa laittaa ruokaa... :)

Watsonista pystyy etsimään ohjelmia hakutoiminnolla, mutta oma kokemukseni oli se, ettei se toiminut. Jos esim. hakee hakusanalla "Pikku Kakkonen" - antaa Watson ensimmäisenä ohjelmaehdotuksena vaihtoehdon Elokuva: Luuseri (jonka kuvausteksti alkaa: Pikkukaupungin poika Paul..) Eli Watson ei ainakaan ole mitenkään helppo käytettävä, eikä sitä voi suositella lapsille (vrt. Netflixin Kids -versio).

Watsonin vuokraamon kautta voi vuokrata Makuunin elokuvia helposti 24 tunniksi vuokralle. Kiva juttu on se, että joidenkin elokuvien kohdalta löytyy myös kyseisen elokuvan traileri, joka kertoo toki enemmän elokuvasta kuin pelkkä takakansiteksti. Tämä on ihan näppärä toiminto, jos omalla paikkakunnalla ei ole leffavuokraamoa. :)

Kokonaisuudessaan Watson ei minua vakuuttanut. Jos ohjelmat olisivat toimineet, olisin käyttänyt palvelua varmasti enemmän. Näiden kokemusten perusteella en aio kuitenkaan jatkaa Watsonin tilausta. Jos kehittävät Watson -palvelua toimivammaksi, voisin harkita sen tilaamista. Nyt pysyn kuitenkin Netflixin asiakkaana. :)

Buzzadorina voi saada aika ajoin kutsuja erilaisiin kampanjoihin. Jos haluaa osallistua kampanjaan ja pääsee siihen mukaan, saa kotiin testattavaksi erilaisia tuotteita tai palveluita. Tuotteesta on testauksen lisäksi tarkoitus levittää tietoa mm. ystäville ja tuttaville buzzaamalla eli keskustelemalla heidän kanssaan tuotteesta, tai kertomalla tuotteista omassa blogissa. Jos haluat liittyä Buzzadoriksi, onnistuu se täällä (klik!) Värvääjäksi voi laittaa minut, käyttäjätunnukseni on Saara294. Suosittelen! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...