sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Lantturieskoja.

Jääkaappiin oli jäänyt perunamuussinjämät, joten päätin tehdä niistä rieskoja. Pikkujouluissa olin maistanut tällä viikolla todella hyviä lantturieskoja, joten ajattelin lisätä muussin sekaan myös lanttusosetta - jos vaikka onnistuisin saamaan aikaiseksi rieskoja, jotka edes hieman muistuttaisivat noita maistamiani.



Perunamuussin joukkoon meni siis 1 kg lanttusosetta, 3 kananmunaa, epämääräinen määrä vehnäjauhoja ja sopivasti suolaa. Nostelin taikinan lusikalla pellille ja taputtelin lusikalla jauhojen kanssa rieskat pyöreiksi. Yhdelle pellille mahtui kuusi rieskaa. Paistoin rieskoja kiertoilmalla 225 asteessa noin 15 minuuttia. Ja sitten päälle vain sipaus voita, nams nams... Rieskat on helppo ja kiva idea joulupöytäänkin, jos lantusta tykkää! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...