lauantai 9. helmikuuta 2013

Vaaleanpunaisia ajatuksia.

Ensin se tärkein: MINUSTA TULI EILEN TÄTI, ihan ensimmäistä kertaa, kun siskon perheeseen syntyi eilen pikkuinen tyttö. Kyllä meni sanat sekaisin uskontotuntia pitäessäni, kun vilkaisin kännykkään. Siellä oli ihana kuva pikkuisesta ihmeestä! Lopputunnilla ei tehtykään sitten mitään järkevää, eikä läksyjen anto käynyt mielessäkään, kun mua vaan hymyilytti... :) Kotonakin vain laulelin ja pyörin ympäri asuntoa ihan hölmönä. :D Ihan hassua tällainen, miten se aika niin nopeasti kulkeekaan eteenpäin. On vaan niin epätodellinen olo - siskollani on todellakin vauva! Nyt vain odotellaan vauveliinin kotiutumista, jotta päästään moikkamaan suvun uusinta (ja parasta!) jäsentä! :)

Pienen tytön maailman tulo on saanut myös mielen muuttamaan väriä! Olen pitkään suunnitellut, että meidän huusholliin pitäisi saada lisää väriä. Käväisinkin sen vuoksi Ikealla - tarkoitus oli ostaa ihan jotain muuta, mutta kuinkas kävikään. Vaaleanpunaisia asioita käveli mua vastaan joka kulman takana ja sinne kärryihinhän ne päätyi. Hieman hillitsin itseäni, koska meinasin ostaa myös monta vaaleanpunaista keittiöjuttua, mutta niistä sentään raaskin päästä irti.

Ostamani vaaleanpunaiset asiat päätyivät tällä kertaa vessaan. Alkakoon asunnon värittäminen nyt sitten sieltä pienimmästä tilasta. :) Tuon vessakyltin ostin joku aika sitten paikallisesta sisustusliikkeestä. Se on ihan kiva, niin osaa vieraatkin suunnistaa oikeaan paikkaan hädän yllättäessä...


Ensin hieman epäilytti, miten nämä vaaleanpunaiset jutut sopisivat vessan sanolehtitapetteihin, mutta hyvin ne kävi. Tapetissa on kuitenkin vain mustaa ja valkoista. Toki hieman arvelutti myös miehen näkemys asiasta, mutta yllättäen sainkin pelkkiä kehuja. Enpä olisi uskonut.

Vessan matto jäi vielä ennalleen, vaikka Ikeassa olisikin hieman houkuttanut yksi pinkki matto. Ehkä tuo valkoinen on kuitenkin parempi, ettei lähde ihan lapasesta tämä touhu. Pitäisi vain putsata se matto, koska sen valkoiset päivät ovat aika kaukana menneisyydessä. En vain koskaan ole pessyt tuollaisia karvalankamattoja. Kun matto on aikanaan maksanut alle kympin, ei sitä sentään mattopesulaan viitsi kiikuttaa! :D Taidan siis kokeilla itse pesua. Jos menee pieleen, niin ostan uuden. Ei kovin ekologista, mutta tässä tapauksessa ehkä kuitenkin järkevin vaihtoehto.


Seuraavaksi värittelen olohuonetta. Se oli itse asiassa tarkoitukseni tuolla nimenomaiselle Ikean reissulla, mutta Ikeassa ei tuntunut olevan MITÄÄN punaista. Ja juuri punaisia juttuja olisin meidän olkkariin halunnut. Erityisesti olin vailla paria punaista ruukkua, mutta eipä ollut yhtä ainutta! :/


Keltainen väri kutkuttaa edelleen. Katselin sitä Ikeassakin, mutta eipä sieltä oikein mieluisia keltaisia juttuja löytynyt. Olin jo päättänyt ostaa keltaisia juttuja kodinhoitohuoneeseen, mutta esimerkiksi Ikean keltaiset pyyhkeet olikin ihan valjun värisiä. Muistelen, että Luhdalla taitaa olla valikoimissa sellaisia kunnon keltaisia kuoseja. Pitääpä muistaa katsella seuraavan kerran Prismassa.

Oikein mukavaa viikonloppua ja huomista Laskiaissunnuntaita! Meillä otettiin jo varaslähtö laskiaiseen, oli pakko ostaa yhdet pullat. Kaupan pullat on toki hirveitä lisäainepommeja, eikä niissä makuakaan niin ole. Mutta jos leipoisin itse laskiaispullia, tulisi niitä vähintään pellillinen - ja tietäähän sen, miten pellilliselle pullia käy....


torstai 7. helmikuuta 2013

Uintitekniikkaa hiomassa.

Mies pyysi lähtemään mukaan uimahalliin ja opettamaan hieman uintitekniikkaa. Samalla tuli mieleen, että ehkä omassakin tekniikassa voisi olla hieman hiomista ennen kuin opettamaan ryhdyn. YouTubesta löytyikin apua, sillä mm. Elixirin runsaasta tarjonnasta uintivideoita löytyy tekniikkaapua moneen ongelmaan ja lähes jokaiseen uintityyliin. Jos uintiharrastuksen aloittaminen kiinnostaa, kannattaa noita videoita selailla läpi YouTubesta! :)

Esimerkiksi tämän videon avulla saa rintauinnin käsivedon perustekniikan haltuun. Ja tässähän ei ole kyseessä se mummosammakon uintityyli, jossa niska könöttää pystyssä, vaan uloshengitys tapahtuu nenän kautta veteen. Tuossa alemmallaa videolla vinkkejä vielä hengitykseen, jos se tuntuu hankalalta.Tämä on minusta hyvä video, jossa näkyy rintauinnin potkut. Tuolla lailla mekin joskus lapsena harjoiteltiin potkuja, ihan kuivalla maalla. Pitääpä muistaa näyttää tämä video joskus koulussa oppilaille. Harjoitellaan vaikka kuivaharjoitteluna pulpettien päällä ennen uimatuntia! :D


Uimalasit pitää muistaa, muuten uinti ei ole mukavaa ollenkaan! Minulla on tosin ollut hyvin usein hankaluuksia uimalasien kanssa. Ne mm. huurtuvat ja täyttyvät vedelle. Jatkuvasti saa olla asettelemassa niitä uudestaan. Videon opeista huomaankin, etten ole laittanut laseja yksinkertaisesti liian tiukalle. Pieni epämukava puristus on siis siedettävä uintimukavuuden takaamiseksi. :)


Näillä muutamilla vinkeillä sain ainakin omaan uintiin paljon lisää potkua ja tänään jaksoinkin vaivatta uida tunnin verran, matkaa taisi tulla noin 1,3 km. Oikein jo odotan, millon pääsen seuraavan kerran altaaseen! :) Vaikka yleensä uin vain rintauintia ja muutaman altaanvälin selkää, kokeilin tänään myös vapaauintia (eli kansankielellä kroolia). En olisi uskonut, että se sujuisi niin vaivatta. Jossain selkärangassa tuntui sekin tekniikka kuitenkin olevan. Hengityksessä ja sen rytmittämisessä on kuitenkin edelleen hieman harjoittelemista. Vedän myös todella usein vettä henkeen, eikä silloin uinti luonnollisestikaan luista. Siinäpä haastetta seuraaville kerroille.

Männyn ruhjoma olkapää vihoittelee vielä ajoittain, mutta onneksi vedessä tuntuvat kaikki kiputilatkin katoavan. Se on muuten kumma tunne, kun altaasta nousee tuollaisen tunninkin pulikoinnin jälkeen pois. Vedessä kun on aina niin kevyt tai jopa painoton olo, mutta maalle kömpiessä karu totuus paljastuu... :D

Mukavaa loppuviikkoa kaikille! Muistetaan liikkua, tavalla tai toisella! :)

perjantai 1. helmikuuta 2013

tonnikala-katkarapusalaattia.

Tästä salaatista on tullut viime kuukausina meidän evässalaattivakio nro 1. Tätä on hyvä ottaa töihin evääksi, syödä välipalana, lounaana, iltapalana... Idea tähän tuli alunperin muistaakseni Marrun blogista, jossa oli tämäntapainen salaattiresepti, mutta en nyt sitten kuitenkaan sitä reseptiä löytänyt... Linkitä se vaikka tänne Marru, jos sinä olit alkuperäinen lähteeni! :D

Ei mulla tähän mitään tarkkoja määriä ole, koska aina sovellan hieman tilanteen ja fiilisten mukaan. Mutta perusainekset on yleensä seuraavanlaiset:

- tonnikalaa (paloina vedessä), 1-2 purkkia
- pakastekatkarapuja, 1 pussi
- Torinon tricolori simpukkapastaa
- jääsalaattia, 1 pussi
- pakasteherneitä, 1 pussi
- suolakurkkuja, 1-2 kpl
- omenoita, 1-2 kpl
- kurkkua, puolikas pätkä
- purjoa, pieni pätkä
- jotain hyvää juustoa
- Felixin välimeren yrtit -salaattikastike

Ja kaikki siis pieniksi/kuutioiksi/sekaisin. Ihan ehdoton juttu on tuo Felixin kastike, ihan älyttömän hyvää! :) Ilman tuota kastiketta tuo ei ees maistu miltään, jotain maustetta siihen pitää heittää, jos ei salaatinkastiketta halua käyttää.

Mutta siis suosittelen, jos ootte tonnikalan ystäviä! :)


Ja hei, ensi kuun jälkeen on huhtikuu! :D Kevättä ja valoa kohti mennään, jee! Olkapää ja koko oikeanpuoleinen yläkroppa on tällin jäljiltä aivan jumissa ja mitä ihmeellisimpiä paikkoja kolottaa, mutta eiköhän tästä vielä toeta. Viimeistään alkuviikosta suuntaan takaisin ladulle. Ja kun hiihdän sen kirotun männyn ohi, niin tökkään sitä sauvalla. Tai ainakin näytän sille kieltä. Potut pottuina.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...