sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Sähköttä.

Sähköttä vietettiin meidänkin huushollissa sunnuntaipäivää, vaivaiset 4 tuntia tosin. Juuri olin ehtinyt laittaa uudet Pentikin lakanat (niitä Cittarin keräilylakanoita) pesuun, kun sähköt meni poikki. Ajattelin, ettei venyisi varttia pidemmäksi.....

Äiti soitteli ja kertoi heidän olleen koko päivän ilman sähköjä. Arvioitu sähköjen palautumisaika on vasta klo 24.00. Onneksi maalla asioihin osataan varautua ja omasta takaa löytyykin aggregaatti. Harmi vain, että bensa ehti jo loppua kesken ja sitä piti sitten hakea kyliltä, jotta pysyi pakastimet riittävillä pakkaslukemilla. Kaikenlaista. Mutta tästä riittää aamulla varmasti puhetta koulussa! Todennäköisesti jokainen oppilas haluaa kertoa oman myrskykokemuksensa ja sen, kuinka kauan kenelläkin oli sähköt poikki. Ehkä säästän tarinat yllin tunnille, jossa sattumalta meillä on juuri sähköaihe meneillään...


Hetken aikaa itsekin tänään aamulla ihan tylsistyin. Mitäs nyt teen, kun ei voi katsoa telkkaria? Pädistä ja tietokoneesta oli akku loppu ja kännykkäkin veteli viimeisiään - juuri kun piti katsoa sen ja sen sarjan väliin jäänyt jakso netistä. Eipä sitten.

Ja sitten ihan hävetti - olenko todella näin rajoittunut ihminen ja riippuvainen sähköstä? Eikö oikeastaan ilman sähköä ja kaikkia vempeleitä meillä olisi aikaa tehdä JÄRKEVIÄ asioita! Laiskottelupäivästä tulikin sitten siivous- ja raivauspäivä. Ensin leivinuuniin tulet, kynttilät palamaan ja hommiin! Otin muutaman sotkukaapin käsittelyyn (mistä tuli kyllä lisääkin sotkua), mutta sainpa sieltä lajiteltua taas ison määrän kirppikselle menevää tavaraa. Ihan hirveää, mitä kaikkea roinaa sitä nurkkiin kertyy! Meillä voisi olla kirpparipöytä vaikka ympäri vuoden ja silti sinne sitä tavaraa löytyisi kaapeista koko ajan...ps. Meidän talon autokatos on sellainen kummallinen tuulitunneli, että kaikki lehdet ym. roskat löytävät tiensä aina sen katoksen ainoaan nurkkaan - meidän ovelle. Sinne olikin päivän aikana kertynyt melkoinen kynnysmatto koivun lehdistä!

3 kommenttia:

  1. Ikäviä nuo sähkökatkokset, meillä ei ollut ,nyt sitten saa poltella kyntilöitä.Mukavaa viikkoa:)

    VastaaPoista
  2. Heii, ihana löytää toisen open blogi:) Ihan huippuja nuo sinun Open suosikit -linkit! Meillä oli eilen myös sähkökatkos, mikä alkoi aamulla ja päättyi vasta yöllä! Orpo olo kyllä ilman sähköjä!

    VastaaPoista
  3. Minä myös pohdikelin noita asioita, kun oli sähköt pois vaivaiset kaksi tuntia. Olisi voinut lukea, mutten pystynyt keskittymään siihenkään. Olin jo lähdössä ostamaan radioon pattereita kun sähköt tuli. Pistää miettimään ja pohdiskelemaan omaa elämäntapaa tuollaiset asiat!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...