lauantai 6. heinäkuuta 2013

Ukkosta ilmassa.


Sataa, sataa, sataa. Sitähän se Suomen kesä on. Paitsi, ei ollut se alkukesän hirveä piina, kun ei satanut ollenkaan... Nyt on kuitenkin satanut senkin edestä. Parhaillaankin ulkona murisee ukkonen - siis vain murisee, vielä ei ainakaan pauku. Mutta kummallinen on ollut tämä kesä. Kaikenlaisia tulviakin ympäri Suomea, ihan kummallista! Mikä tätä maapalloa vaivaa?

Kivahan se on, että välillä sataa, mutta rajansa kaikella. Toiset kasvit tykkää sateesta, mutta ruusuraukat ei näistä sadepäivistä kyllä iloitse. Kukat mädäntyvät suoraan nuppuihin, nyyh. Kaunokaiset Queen Elisabeth -ruusuni eivät nyt oikein pääse kuninkaalliseen kukoistukseensa. Onneksi hieman pienemmät ruusut, kuten tämä punainen mikä-lie-ruusu, kestävät sadetta hitusen paremmin. Ja eihän kesä vielä ohi ole, joten toivoa on! :)Nyt on objektiiviasiat taas kunnossa, joten alkaa olla kuvissakin värit kohdallaan. Pieni epäilys tosin on, että taannoisessa kameraonnettomuudessa itse kamerastakin hajosi jotain, koska se tuntuu tällä hetkellä paikoitellen hieman jähmeältä. Jospa tällä pärjättäisiin vielä tovi...


Malva kukkii ihanasti! Näistä vaaleanpunaisista kukkasista tykkään kovasti. Saisi levitä tuolla penkissä lisääkin. Kärhöjen joukkoon oli myös ilmestynyt erivärinen kukka. Nyt kyseessä ei ole kameran aiheuttama värin vääristymä, vaan kukka oli todellakin punainen. Olisikohan tuo nyt ensimmäinen "Rouge cardinal" -kärhön kukka? En noista varsista oikein päässyt enää perille, kun on niin tuuheaa kasvustoa. Hieno juttu, jos näin on! :)


Liljat on kauniita sateen jälkeen! :) Minulla on kukkapenkissä muutama hassu oranssi lilja kasvamassa. Niin komeita, mutta niin väärässä paikassa! :D Pitäisi siirtää ne uusille sijoille ja tehdä vaikka ihan oma liljapenkki jonnekin päin pihaa. Ehkä ensi keväänä sitten tämä suunnitelma!


Samettiruusujen siirto runkoruusun juurelta pois oli hyvä siirto. Nyt ruusu kukkii kauniisti, kukkia ja nuppuja on valtavasti! Hieman kukat on kuitenkin tuollaisia kuivakan ja käpristyvän näköisiä. En tiedä, kuuluuko niiden ollakin tuollaisia. Olisikohan syynä lannoituksen vähyys? No, kauniita ovat joka tapauksessa! :)Ihanaa ja toivottavasti myös aurinkoisempaa viikonloppua! :)

3 kommenttia:

 1. Kauniita kukkakuvia!
  Täällä ei ole satanut...oikein jo odottelen josko tulisi vettä....ruohokin kuivuu....kummasti pilvet kiertävät tämän paikan...:)

  VastaaPoista
 2. Kaunista!

  Meillä ei ole satanut koko viikkoon, eikä mahdottomasti oikein sitäkään ennen. Säätiedotus on lupaillut, mutta aina ovat pilvet kiertäneet... tänään tuli muutama kunnon kuuro, kyllähän se hyvää teki.

  Kaikenlaiset säissä tapahtuvat ääri-ilmiöt ja ihmeellisyydet taitavat olla ilmastonmuutoksen syytä, tällaisiin tutkimustuloksiin uskon. Valitettavasti.

  VastaaPoista
 3. Ihania kukkakuvia :). Meillä oli ihan sama juttu, alkukesä oli todella kuiva ja kuuma, viime aikoina sitten on satanaut senkin edestä (ja ukkostakin on piisannut). Eilen ja tänään on ollut sateetonta ja aurinkoista :).

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...