keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Onnistuneita siirtoja.

Olen vaihtanut tämän kevään ja kesän aikana lähes jokaisen kasvin paikkaa meidän pihalla. Nyt näyttää siltä, että ainakin suurin osa näistä siirroista on onnistunut hienosti, eikä kasveja ole ainakaan kuollut. Kuun alussa saamani kuunliljat tekevät jo kukkavarsia. Myös nämä hassut valeangervot ovat ilmeisesti löytäneet itselleen sopivan paikan kuunliljojen vierestä, koska penkkiin oli ilmestynyt jo pari uuttakin alkua. Ilmeisesti kyseessä on siis leviävä sortti, hyvä vain. En olisi ikinä uskonut, että tuollaiset "oksat" juurtuisivat paikoilleen, mutta niinpä näytti käyvän!


Laikkuköynnöksen valkeat laikut ovat muuttuneet hiljattain kauniin vaaleanpunaisiksi. Tämä on kyllä niin hauska pensas - tai köynnös, mikä nyt onkaan. :) Pitäisi taas viritellä uusia tukia seinustalle, niin pääsisi paremmin kiipeämään seinälle. Meinaa puolet puskasta olla hieman kaatumavaarassa...Mutta aina ei istutukset onnistu. Laitoin runkoruusun juurelle kasvamaan koristeeksi muutaman samettiruusun, mutta se taisikin olla virhe. Ne kasvoivat hetkessä todella suuriksi ja tuuheiksi, melkein pensaiksi, eikä ruukun juurelta enää mitään muuta näkynytkään.

Samalla komeasti kasvaessaan taimet taisivat vielä kaiken voiman, kosteuden ja elintilan itse ruusulta. Nappasin samettiruusut pois, joten jospa nyt ruusukin alkaisi kukkia paremmin. Samettiruusut ja parit peikonkakkarat laitoin kasvamaan puutarhavajasta löytyneisiin kattiloihin. En muistanutkaan, että tuolla oli tuollaiset edellisten asukkien jäljillä. Juuri sopivat väreiltään! :) Kattiloihin oli myös porattu pohjaan reiät, joten ilmeisesti näitä on ennekin käytetty kukille.Mittarissa +30 astetta! Huh huh!

1 kommentti:

  1. Nyt on lämmöllä meitä hellitty :)
    Tuon laikkuköynnöksen lehdet on upeita!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...