torstai 13. kesäkuuta 2013

Lomalle lompsis!

Oikeastihan olen ollut lomalla jo pitkään, mutta tällä viikolla olen jälleen ollut entisessä kesätyöpaikassani pitämässä taloa pystyssä perheen naisväen ollessa toisella puolelle maata. Tälle viikolle sattui rehunajoa, joten työmiehiä on ollut isolla maatilalla moninkertaisesti. Päivät ovatkin kuluneet paljolti ruokaa laittaen. On ollut hieman opettelemista, kuinka laittaa ruokaa 16 hengelle. Koko ajan on saanut pelätä, riittääkö ruoka kaikille. Onneksi riitti. :)

Mutta nyt siis nauttimaan kesälomasta ja sen mukanaan tuomista hommista, jotka eivät meidän huushollista lopu! Onneksi omissa hommissa voi tehdä juuri sitä, mitä huvittaa, milloin huvittaa, missä järjestyksessä tahansa. :)

Huomenna pääsen käymään myös toista kertaa tulevalla työpaikallani. Viimeksi siellä käydessä en vielä tiennyt, pääsenkö sinne vai en. Toki olin jo silloin päättänyt, että pääsen. :) Pitää ehkä käydä omassa luokassa hieman istuskelemassa ja pohtimassa, miten luokan sisustaisin. Edellinen luokassa majaillut opettaja oli mies ja hänen tyylinsä näyttäisi olleen hyvin pelkistetty. Minä ajattelin raahata sinne heti ensimmäisenä ainakin jokusen viherkasvin ja muuta piristävää... :) Nuo palmuvehkat mulla kukoistaa aina vaan. Surkea ja laiska hoito on kaiken ydin! :D Nyt vain pohdiskelin, voisiko noita juuripaakkuja jakaa. Onko kokemuksia moisesta?


Maitopurkkeja olisi pitänyt alkaa jemmata jo ajat päivät sitten. Nyt on turha itkeä, pitää vain jemmata ne, mitä tässä enää ehtii. Säilöntäkausi on nimittäin alkanut! Olen purkittanut jo monta litraa raparperimehua pakastimeen. En tiedä, voisiko noista palasista tehdä vielä "mehustamisen" jälkeen jotain? Tähän mennessä olen heittänyt kaikki kompostiin, koska ne maistuvat aika sitruunaisilta. Koska meillä tuota raparperia riittää, pakastimeen päätyi myös kaksi muovikassillista pilkottua raparperia myöhempää mehunkeittoa varten. Jos tänä kesänä raaskisi vaikka mansikasta keitellä...


Mehujen säilöntään on aika monta eri tapaa. Meillä mehut on purkitettu aina maitotölkkeihin pakastimeen. Tuolla kesätyöpaikassani on jokseenkin sama systeemi, mutta samat maitopurkit uusiokäytetään vuodesta toiseen. Tölkit siis huuhdellaan käytön jälkeen, varastoidaan ja käytetään seuraavana vuonna taas uudestaan. Tässä viime päivinä on tullut noita tölkkejä paljon pyöriteltyä, koska työmiehet juo mehua päivittäin to-del-la paljon. Joukosta löytyi noita Valion lehmätölkkejä vanhalla logolla ja monta todella vanhaakin tölkkitapausta. :) Melkoista kierrätystä! :D Eipä olisi minulla energiaa moiseen, eikä kyllä säilytystilojakaan niille tölkeille. Pelkkien pakasterasioiden säilyttäminenkin on työn ja tuskan takana, kun kaikki kaapit pursuaa niitä tässä vaiheessa vuotta...

ps. Sitä sadetta kun olen niin toivonut, niin huomenna pitäisi sitten sataa koko päivän. Huomenna tosin olisi sellaista ulkopuuhaa tiedossa, että sade saisi jäädä tulematta. Niinhän se on, että koskaan ei ole hyvä sää. :)

2 kommenttia:

  1. Meidän sanonta : Lomille lomps - töihin tömps :D

    VastaaPoista
  2. Oikein hyvää lomaa, se tulee aina tarpeeseen. Minullakin loma menossa, tosin valmistelen papan hautajaisia. Sen jälkeen lähdemme reissuun, jos sitä sitten pääsisi oikein lomafiiliksiin.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...