perjantai 7. kesäkuuta 2013

Lahjoitustaimia.

Eipä täällä näytä nyt satavan, joten sovimme tämän edellisessä postauksessa mainitun tuntemattoman naisen (joka osoittautui isäni entisen matematiikanopettajan vaimoksi :)), että menen hakeamaan taimia joka tapauksessa. Ajattelin, että kyllähän ne tuohon Ikean isoon kassiin mahtuu... Ja mitä vielä! Kontti oli täynnä juuripaakkuja ja pienempiä taimia kotiin tullessa: valtavat määrät kuunliljoja ja mm. rentoakankaalia, valeangervoa ja seppelvarpua.


Varastomme seinustalla on kasvanut todella ruma penkki vuorenkilpeä. Niin ruma, että jopa mies totesi yksi päivä, että noille voisi tehdä jotain. Tällä penkille olisi pitänyt tehdä jotain jo varmaan kymmnen vuotta sitten, koska kasvusto oli hyvin ränsistynyttä ja harvaa. Siispä juurakoita kaivamaan ja uudet taimet kehiin! Ensin ajattelin siirtää vuorenkilpeä jonnekin muualle päin pihaa kasvamaan, mutta lopulta päädyin heittämään nämä menemään. Jos joskus tätä haluan, niin saan sitä kyllä milloin vain mistä vain, melkein jokaisellahan tätä kasvaa jossain kohtaa pihalla.


Juurakoiden kaivamista hankaloitti se, että samassa penkissä suikertelevat myös seinustalla kasvavan laikkuköynnöksen juuret sekä lähellä kasvavan suuren koivun juuret. Tästäkin kävi ilmi, ettei penkille ole tehty varmaan koskaan mitään, koska se oli aivan täynnä juuria. Toivottavasti nyt muutamat lapioniskut eivät tappaneet tuota köynnöstä, koska tykkään siitä niin paljon!

Penkkiä reunustamaan kannoin pitkin pihaa lojuvia hieman suurempia kiviä. Olisivat saaneet olla suurempiakin, mutta tällä kertaa tarjonta oli tällaista. Pitänee käydä tekemässä kivikuorma meidän soramontulta, kun tätä kiveä tuntuu nyt hupenevan moneen paikkaan. Kolme säkkiä tuohon meni uutta multaa ja heti näytti paremmalta ja terveemmältä tuo penkki. :)Jaoin kuunliljoja (ei ehkä paras aika, mutta jaoinpa silti) pienempiin tupsuihin. Ne nyt vielä retkottavat sen vuoksi hieman honteloina ympäriinsä ja miten sattuu, mutta eiköhän ne siitä vahvistu. Viimeistään ensi kesänä näyttävät sitten siltä, että kuuluvatkin tuohon penkkiin. Kuunliljojen taakse laitoin kasvamaan valeangervoa, kun en sille parempaakaan paikkaa keksinyt. Nähtäväksi tosin jää, selviääkö se tuossa paikassa, koska en tiedä, onko tuo seinusta (pienen lipan alla) kuinka kuiva paikka. Olkoot siinä nyt ainakin valeistutuksessa siihen asti, että suunnitelmat kirkastuvat. :)


Mukavaa alkavaa viikonloppua! :)

2 kommenttia:

  1. Siis onnettelut taimista ja TYÖPAIKASTA :D
    Ihana, että on vielä ystävällisiä ihmisiä, jotka antavat omastaan.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...