lauantai 22. kesäkuuta 2013

Juhannusta!

Kyllä kelit helli meitä juhannuksena! Juhannus meni meillä hyvin perinteisissä merkeissä maalla: savusaunan lämmössä, virkistymässä järven jäätävässä(!) vedessä, kokkoa poltellessa, ulkopelejä ja lautapelejä pelaillessa ja grillaillessa. Juhannus on ihanaa aikaa! :)


Kotiin palatessa pihalla ilostuttivat kukkaan puhjenneet pionit. Tänä kesänä pionien nuput olivat aivan täynnä muurahaisia. Katselin keskustelupalstoilta, ettei muurahaisista pitäisi olla mitään haittaa. Onko kokemuksia muurahaisista? Ällöjä ne on joka tapauksessa, vaikkeivat nupuille mitään tekisikään. :/ Nuppuja ei ole tänä kesänä läheskään niin paljon kuin viime kesänä, mutta komeasti pionit kukkivat joka tapauksessa. Näitä vaaleanpunaisia pioneja minulla on neljä puskaa ja ne kestävät hyvin maljakossa. Pitääpä käydä nappaamassa muutama oksa maljakkoon sisällekin.


Viime syksynä siirsin katastrofikukkapenkistä (jossa kasvaa lähinnä rikkaruohoja) punaiset pionit pois toisten pionien seuraan. Kovasti kaikki uhkailivat, ettei pioni tule kukkimaan seuraavaan viiteen vuoteen. Mitä vielä! Komeasti kukkii, paremmin kuin viime kesänä! Ehkä olennaista oli tuo siirron ajankohta ja hyvä kasvupaikka. Nappiin näytti menevän. Nämä pionit ovat miehen mummon kotipaikalta alunperin. Ne ovat huomattavasti matalampaa sorttia ja eivät kestä maljakossa päivääkään. Ulkona saavat siis nämä komeat väriläiskät kukkia!


Ihanaa Juhannuspäivän iltaa! :)

3 kommenttia:

 1. Ihanat pionit!
  Mukavaa juhannuksen jatkoa :)

  VastaaPoista
 2. Kauniit pionit ja hieno kokko, olimme myös kokkoa ihastelemasa rannassa. Ihana juhannus.

  VastaaPoista
 3. Juu, kyllä pikkumuurahaisia parveili pionien nupuissa, pesin ne oikein runsaalla mäntysuopavedellä, ehkä vähenivätkin, nyt kukkivat upeasti ja kestävät maljakossa nämä isot vaaleanpunaiset ihanuudet, nimeä enpä muistakaan.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...