maanantai 3. kesäkuuta 2013

Huh hellettä!


Huh huh. Olin kolmeen päivään töissä 33 tuntia entisessä kesätyöpaikassani, jossa vietettiin ylioppilasjuhlia. Tuli leivottua kakkuja, siivottua, laitettua ruokaa ja tiskattua yksi jos toinenkin kahvikuppi. Mukavaa hommaa, mutta rankkaa!

Kyseessä oli hieman suuremmat kekkerit. Vieraita oli noin 140 ja sehän tiesi huisketta. Koska juhlapäivällä sattui oikein ihana hellepäivä, kului juomista päivän aikana varmaan 150 litraa. En juuri muuta ehtinytkään, kun sekoittaa mehuja ja täyttää kannuja. Totta kai mehut loppuivat kesken ja niitä piti alkaa pakastimesta sulattamaan lisää. Sitten paloi sulake ja loppui lämmin vesi. Ja sitten se sulake paloi vielä toisen ja kolmannenkin kerran. Äääääääh. Tänään ajattelin viettää ansaittua vapaapäivää sohvalla...


Mutta enhän minä malttanut kotona olla. Heti aamusella hilppasin metsään miehelle kiikuttamaan kotiin jäänyttä vesipulloa ja istuin sitten tovin metsäkoneen kyydissä seurailemassa harvennusta. Se on itseasiassa aika mielenkiintoista. Jos joskus on mahdollisuus, niin kannattaa käydä ihan koneen kopissa seuraamassa, miten metsästä ne puut lähtee! :)

Ja sitten suuntasin paikalliseen rautakauppaan taimiostoksille. Ei minulla varsinaisesti ollut sinne mitään asiaa, mutta ainahan sitä pitää vähän käydä kesäkukkia katselemassa. Katselin siinä kuunliljoja, kun yllättäen täysin vieras nainen tuli minua jututtamaan. Hän sanoi, ettei kannata täältä kalliilla ostaa taimia, vaan voisin tulla hänen pihaltaan niitä ottamaan, ihan ilmaiseksi! :) Siinä me sovittiin tämän tuntemattoman ihmisen kanssa tapaaminen tunnin päähän hänen pihalleen.

Sinne menin ja kuinka kaunis piha siellä odottikaan! Kaikki oli niin nätisti laitettua ja kasvoi hyvin. Ei siellä pelkästään joutavia kuunliljoja ollut, vaan yhtä ja toista. Sovittiin sitten, että kunhan helteet helpottavat ja saadaan maahan vettä, voisin mennä sieltä itselleni kaivamaan kasveja. Kuinka ihania ihmisiä sitä vielä tänä päivänä onkaan olemassa! :)


ps. Nyt enää pitäisi saada niitä sateita. Meidän pihalla ei muuten kohta kasva enää yhtään mitään. Istutuksia on ollut pakko kastella vesijohtovedelle. Ihan hirvittää, kuinka paljon on tullut maksullista vettä lotrattua...

2 kommenttia:

 1. Auts, just tuli mieleen, että piti käydä kastelemassa istutukset, vaan tässä istun. Lahopää, mikä lahopää.
  Öisin voisi sataa hiljaista maatiaissadetta ja päivällä paistais aurinko :)
  Ja aikas ihana oli toi tapaaminen taimikaupassa - olispa tuommosia useammin :)

  VastaaPoista
 2. Mahtavaa, kun vielä löytyy noin ystävällisiä ihmisiä :)
  Toivottavasti saisitte pian ees hiukan vettä, meillä ei ole tarvinnut kastella. Silloin tällöin ollaan nyt parina päivänä saatu vettä tuolta ylhäältä päin :))

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...