perjantai 24. toukokuuta 2013

"...heittäkäämme kengät, sukat, linnut laulaa, kukkii kukat."

Koko viikko on mennyt kukkapenkkejä kaivaen. Ei juuri ole meidän pihalla kasvia, jonka kasvuolosuhteisiin en olisi jollain tapaa puuttunut. Olen jakanut, siirrellyt, poistanut kasveja ja tietenkin istuttanut uusia. Taitoa ja tietoa ei ole, miten nämä toimenpiteet olisi pitänyt tehdä, joten mysteeriksi jää, kasvaako meidän pihalla kohta mitään. Jos ei muu, niin ainakin sipulikasvit...Ensi vuodeksi taidan laittaa ainakin tulppaaneja vielä lisää kasvamaan, on ne niin nättejä! Kesäkukat on myös ruukuissaan kauniisti kukkimassa ja valmistujaislahjaksi saamani runkoruusukin pääsi viimein ruukkuun. En oikein tiedä, miten tuota tulisi hoitaa. Kokemuksia, vinkkejä? Juurelle laitoin samettiruusujen taimia, kun ruukku näytti niin orvolta tuollaisenaan.

Meidän äiti on hulluna taimien kasvatukseen. Taimille on varattuna oikeastaan aivan oma huone. On kesäkukkia joka lähtöön ja tietysti omat tomaatit, kurkut, kesäkurpitsat ja muut vihannekset. Kyllähän siinä rahaa säästää, kun itse kasvattaa - ja iloa näistä taimista on myös meille muille. :) 


Viime vuoden kasvimaaviritykseni epäonnistuivat totaalisesti. Lainnoituksena oli hevosenkakkaa, joka sitten kuitenkin taisi olla hieman liian saranpurupitoista, eikä voimaa riittänyt ollenkaan kasvien tarpeisiin. Ja olihan viime kesä toki sateinenkin, kai silläkin vaikutusta oli. Eikä tämä puutarhuri kovin paljon kasvimaata hoitanutkaan kesällä, aika omissa oloissa sai kasvit olla...

Tänä kesänä uusi sota ja uudet suunnitelmat. Ajattelin laittaa tomaatteja kasvamaan laatikoihin terassille, jolloin niitä voisi myös ohikulkiessa napsia suuhun (sillä oletuksella, että jotain satoa tulee). Varastosta löytyikin pari vanhaa jämäkkää perunalaatikkoa, jotka olivat melko syvää mallia. Nämä löytyivät pihakirppikseltä parin kesän takaa. Samoin varastossa tuli vastaan puulaatikko, jonka raahasin mukanani viime kesän Venäjän reissulta. :)

Laatikoiden pohjalle laitoin "jämämultaa" kukkapenkistä ja päälle kanankakkaa ja uutta puutarhamultaa. Tomaattien kanssa samoihin laatikoihin laitoin vielä pari chilin tainta ja peikonkakkarat koristeeksi kasvamaan, toivottavasti ei tullut liian täyttä. Kesäkurpitsa saa kasvaa yksin laatikossa, jossa on lähinnä kompostia. Ei pitäisi voima ainakaan loppua! Toisen kesäkurpitsan laitoin avomaalle kasvamaan - saapa nähdä, kumpi kasvaa paremmin.Nyt ulkona on hieman suttuinen sää, joten tänään taidan keskittyä sisähommiin. Kunhan keli paranee, ajattelin käydä maalaamassa laatikoiden kylkiin jotkut tekstit. Ehkä vain sprayaan ne sabluunan läpi. Kuvien lataus jumittaa minulla edelleen. Paras ratkaisu on tähän mennessä ollut se, että lataan kuvat Picasan kautta verkkoalbumiin ja lisään sieltä blogiin. Typerää, mutta kai se on tähän tyydyttävä...

Mukavaa alkavaa viikonloppua! :)

1 kommentti:

  1. Onnea kasvihuoneen kesälle! Ihania kuvia, ja niin kesäisiä :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...