torstai 10. tammikuuta 2013

Vetoketjujen korjausta.

Seikkailin Areenassa ja törmäsin tähän Kuningaskuluttajan videoon. (klik!) Aina oppii jotain uutta ja tänään se uusi asia oli vetoketjun korjaus kotikonstein. Ihan parasta tässä päivässä! :)

Varmasti jokaiselta löytyy kodista vaate, laukku tms. jonka vetoketju reistailee. Videolta löytyy näppärät niksit yleisimpien pulmien ratkaisuun. Minullakin on matkalaukku, joka on muuten täysin ehjä, mutta vetoketju on reistaillut jo pari vuotta alla olevalla tavalla. Luulin sen olevan entinen laukku, mutta videon ohjeille vetoketju toimii taas, ei ole ongelmasta tietoakaan! Ja tämähän on selvää säästöä! :)


Tämän ongelman ratkaisu oli siis se, että pihdeillä puristetaan vetoketjun lukon molemmilta sivuilta ja päädystä yhteen. Videolla on tarkat ohjeet, joiden avulla ei voi erehtyä. :)


Tuli myös vähän hölmö olo - miten en tiennyt tällaista niksiä ennen?! 
...pitäisi lukea enemmän niksi-Pirkkaa. :)

9 kommenttia:

 1. Kaikkea sitä oppii, kun vanhaksi elää.
  Blogissani http://talojajatoiveita.blogspot.fi/ sinua odottaa haaste.

  VastaaPoista
 2. Mun täytyykin tutustua tuohon paremmin. Olis parit jutut mitä pitäis korjata... tosin en tiiä auttaako muu kuin vetskarin vaihto. Ja sen saa kyllä tehdä ompelija... en taida ite ruveta. Oon kyllä joskus kauan sitten ommellu vetskareita, mutta jotenkin se vaan tuntuu aika vaikeelta jutulta nyt yhtäkkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin todellakin siinä uskossa, että vetoketjun hajotessa se on lopullisesti rikki ja pakko vaihtaa. Monta vaatetta onkin mennyt roskiin sen vuoksi, mutta tuolla videolla tekevät uskomattomia temppuja! :)

   Poista
 3. Mulla ei oo koskaan käyny ees mielessä, että vetoketjun vois korjata :-O :D

  VastaaPoista
 4. JES!
  Heti korjasin farkkujen vetskarin, ja on tuolla muutama muukin vaate johon tarvitsee sama tehdä.
  Kiitos :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...