maanantai 10. joulukuuta 2012

Meille tuli joulu.

Päätin aloittaa joulun hyvissä ajoin, koska muuten se taas menee ihan ohi ennen kuin ehdin itsekään tajuta! Joulukortteja askartelin viikonloppuna paniikissa, mutta niin vain loppui aika ja tarmo. Tänä vuonna, poikkeuksellisesti, osa sukulaisista saa valmiskortit. Ehkä joulu tulee valmiskorteista huolimatta. :) Pitäisi vain käydä ostamassa ne viimeiset kortit ja laittaa ne postiin. Kiire tulloo...

Tänä vuonna joulukortit (ne, jotka ehdin tehdä) syntyivät vaivattomasti leimaillen. Sipaisut hileliimaa, muutama timantti ja tekstitarra. Simppeliä, sopii kiireiselle. Jos jäi korttien sisällöllinen anti tänä vuonna köyhäksi (perinteinen joulukirje jäi tänäkin vuonna kirjoittamatta...), niin olenpahan yrittänyt ainakin jotain tehdä. Mutta kuten sanottu, ei tämä joulu jää joulukorteista kiinni. Opiskelukavereiden kansa tehtiin yhteissopimus, ettei vaivata toisiamme korteilla. Ihanan helpottavaa tässä kiireen keskellä. :)


Joulun tuntuun pääsee tietenkin ruuan kautta. Joulutorttuja on meillä paistettu jo kaksi pellillistä. Ostin piparitaikinaakin, mutta täytyy tunnustaa, että söin sen. Uskoisin, etten ole ainoa ihminen, joka tykkää taikinasta jopa enemmän kuin paistetuista pipareista. Ja mulle maistuu kyllä taikina kuin taikina, en kiellä sitäkään. Aikanaan kesätyöpaikassani ollut virolainen työntekijä totesikin joskus "Hullut suomalaiset taikinansyöjät." Hän ei voinut käsittää, että lapset haluavat kaapia taikinakulhon. :D

Uusia joulukoristeitakin meille on tullut! Näin joulumarkkinoilla viirinauhan, jonka olisin halunnut, mutta siskoni totesi (kuten monesta muustakin asiasta), että äkkiäkös tuollaisen tekee itse. Usein nämä jutut jää kuitenkin tekemättä, mutta kerrankin jotain todella tapahtui. Ostin kankaat ja lainasin siskon erinomaisia ompeluvälineitä. Pistettiin tehdas pystyyn ja viiri valmistuikin parissa tunnissa. Enpä olisi uskonut! Minun menneisyys tekstiilityön parissa kun ei ole kovin kummoinen (klik)... 

Adventtikynttilöitä löytyy tänä vuonna joka sorttia. On nuo viime vuonna sorvaamani kynttilänlajat (olis voinut toki kynttilätkin sytyttää) ja betonista valetut tuikkumöhkäleet. Sitten olis vielä ihan tavallisia kynttilöitä metallinumeroilla. En tiedä, mitä käyttäisin, joten käytän niitä kaikkia. Kynttilöitähän ei voi olla koskaan liikaa - paitsi jos jättää kynttilät valvomatta ja talo palaa. Pitää siis olla varovainen. 

Ja niistä pienhiukkasistakin taisi olla joskus paljon puhetta! Ajattelen tässä asiassa niin, että jos kerran vuodessa vähän kynttilöitä polttelee enemmän, niin niistä saatu mielenterveydellinen etu korjaa kyllä muut terveydelliset haitat. En oikeasti ole tutustunut aiheeseen niin paljon, että voisin sanoa, pitäisikö tästä olla oikeasti huolestunut, joten tällä hetkellä en ole. :)


Joulukuusi tuli sisällä jo nyt, ihan poikkeuksellisen aikaisin. Tajusin vain, etten ehdi nauttia tästäkään ilosta (ja tuoksusta), ellen tuo kuusta jo hyvissä ajoin sisälle. Eri asia sitten on, kuinka kauan neulaset kestävät. Joulukuusen en ole ostanut tänä vuonna juurikaan uusia koristeita, vanhoilla perinteisillä mennään. Pitää kuitenkin kyttäillä tänäkin vuonna jouluaaton lähestyessä alennusmyyntejä. Ainakin viime vuonna jo aatonaattona olivat kaikki joulukoristeet Prismassa puoleen hintaan. Ensi vuotta ajatellen sieltä voisi löytyä jotain kivaa uutta kuuseenkin. Viime vuonnakin löytyi nuo punaiset ja valkoiset peruspallot pilkkahintaan.Ehtisiköhän sitä ottaa rennosti ensi viikonloppuna? Olla tekemättä mitään? 
No ei varmaan, mutta ajatuksen tasolla voisin tällaista yrittää.6 kommenttia:

 1. Meillä tuli tänään valokuvat joulukortteihin postissa. Olin jo valmistautunu, että kalliimmalla hinnalla lähtee tänä vuonna. Mutta niin vaan puoliin tänään Tipun kanssa tonttulakit leikeltiin ja liimailtiin. Eli uskosin että keretään...tosin en oo vielä listannu kelle oikein ees lähetellään :P :D

  VastaaPoista
 2. Ajattelin tänään, että mulla alkaa olla ihan ärsyttävä joulustressi. Mä tein kortit, ihan helpot ja yksinkertaiset, ja tänään sitten niitä laittelin kuoriin. Ja laskin miten monta vielä, kenelle vielä, jne jne jne. Alkoi oikein jo ärsyttää, niin kivaa kun toi korttien laittelu onkin!! Laitoin myös valmiiksi muutaman paketin, jotka kävin töiden jälkeen (eli illalla puoli kymmeneltä...) lähettämässä. Oikein kivi putosi sydämeltä kun ne vihdoin oli valmiit matkaan ja pois mun käsistä.

  Ajattelin siis siinä stressatessani, että näin tää taas menee, mä en kerkee yhtään elää ja nauttia, kun vaan "pitää pitää ja pitää". Meillä on kotona aivan karmean näköistä, siis oikeesti joka paikka täys törkyä. Mulla on nyt muutama vapaapäivä, tiedän jo nyt etukäteen että ne kuluu siivotessa ja pyykätessä ja lahjakaupoilla rampatessa... argh. Joulu, niin ihana ja niin kamala aika....

  Mutta sulla on kyllä nätti viirinauha!! Onko tuo "pizzaleikkuri" joku millä leikataan kangasta??

  Ei muuta kun RELAX nyt vaan... hehheh. Täytyypä yrittää sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuo Fiskarsin pyöröleikkuri on nimenomaan tarkoitettu esimerkiksi tilkkutöiden tekoon. Voi sillä paperiakin jne. leikata, mutta kuulemma terä tylsyy sitten nopeammin. Ihan superhyvä apuväline kyllä! :) Netistä voi ostaa valmiin setin, missä tulee tuo leikkuri, viivain ja alusta leikkaamiseen. Hintaa vain on yhteensä hulppeat 70-80 euroa. :/ Mutta kävipä vaan työskentely sujuvasti! :)

   Sehän se tässä joulussa on, että nauttiahan tästä pitäisi, eikä stressata vaan! Pakko yrittää nyt itse olla hössöttämättä. Onneksi meillä lahjapolitiikka on vielä vaatimaton, ei juuri osteta lahjoja, niin jääpähän yksi stressinaihe pois..

   Poista
 3. Ihana tunnelma siellä, mä taidan odotella vielä viikon verran ennen kuin kuusen tuon sisälle :)
  Kynttilöitä, niitä pitää olla paljon!!!
  Rentoa ja rauhallista joulun odotusta <3

  VastaaPoista
 4. Ihanaa, kiitos tästä. Mies on reissussa ja minä odottelen siis joulua vain itsekseni. Tätä kautta pääsi ihanasti tunnelmaan. :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...