maanantai 3. joulukuuta 2012

Ky-ly-mä!

Aamulla mittari näytti -21 astetta. Pakkanen ja lumet tuli melkein kerta heitolla viikonlopun aikana. Hyvä niin, mä oikeestaan tykkään! :) Kotona on kiva olla pakkasellakin, koska voi lämmittää leivinuunia niin paljon kuin huvittaa. Sen sijaan opiskelijakämpässäni, jossa nyt luuraan, ei ole yhtään kivaa, koska täällä on todella kylmä, vaikka kaikki patterit ovat täysillä. Ei auta ei. Villasukat jalkaan, litra kuumaa teetä naamaan. Jospa tämä tästä!
The Nutcracker presented by Ballet Arizona
Viikonloppu kävimme pienellä Tampereen reissulla. Kävimme, monen muun tavoin, aloittamassa joulumme Pähkinänsärkijä -baletilla. Pettymys tosin oli suurehko, sillä eihän se baletti niin jouluinen ollutkaan. Toki tapahtumat sijoittuvat jouluun, mutta suurin osa balettia tapahtui ajallisesti Makeishaltijattaren maassa, josta joulu oli kaukana.

Baletin juoni oli myös pienoinen pettymys - varsinaiset tapahtumat sijoittuivat aivan baletin alkuun ja loppuaika olikin sitten pelkkää tanssimista. Tanssi oli toki kaunista, erityisesti jäi mieleen Lumihiutaleiden tanssi. Mutta ehkä silti olisin kaivannut baletin loppuunkin vielä jonkinlaisen juonen. Mukava oli kuitenkin käydä pitkästä aikaa katsomassa taidokasta tanssia ja kaunista musiikkia. Pähkinänsärkijästä on useampikin kappale päätynyt moniin mainoksiin ja elokuviin, joten oli kiva kuulla nämä klassikotkin. Tsaikovskin baleteista Joutsenlampi pysyy kuitenkin edelleen ykkösenä...

Tampereella ollessa tuli kiepautettua myös Stockmannin kautta. Mukaan tarttui valopalleroiset joulu(?)väreissä. Saa nähdä kauan kestää, että saan ne jonnekin viritettyä. Noita reikiä kun pitäisi ilmeisesti suurennella saksilla, blaaah. Noista rei'istä menisi läpi toki sellaiset pikkuledit, joten täytyy nyt tuumailla, ostanko kokonaan uuden pienen valosarjan noihin viritettäviksi. Ledit myös palaisivat varmemmin ja pidempään (ikuisesti), joten se olisi etuna myös.


Stockmannin kirjapuolella oli Helsingin yliopiston venäjän professori kertomassa tuoreesta kirjastaan. Tällaisen venäjäfanin oli kirja tietenkin pakko saada! :) Ja kuinka mielenkiintoinen tietokirja voikaan olla. Kirja on kirjoitettu kivasti pieninä artikkeleina eri teemoista. Kirjan alkupuoli on käsitellyt mm. venäläisten nimien lausumista ja kirjoittamista. Kirjaa voi lukea hyvin myös venäjän kieltä ymmärtämätön, mutta ehkä suurin anti on kuitenkin venäjää taitaville. Itse olen ainakin löytänyt kirjasta monta valaisevaa selitystä kysymyksiin, jotka ovat vaivanneet minua jo vuosia. Kirjaa lukiessa ratkesi mm. se, miksi Venäjällä Harry Potter on Garri Potter, Hitler on Gitler ja Hamlet on Gamlet. Suosittelen kirjaa lämpimästi (ainakin) kaikille venäjää opiskeleville! :)

Ja yksi tän joulun huippujuttu! Sisko oli löytänyt Tokmannilta tuollaista led-lankaa. Pakkauksessahan tämä ei näytä miltään, mutta ulos viritettynä tosi kivat! :) Lanka on helppo pyöritellä esim. kranssin ympärille. Lanka toimii pattereilla ja siinä on vielä ajastintoiminto. Itse piilotin paristokotelon tuonne Tervetuloa -kyltin taakse.

Valot toimii kivana apuna pimeällä kotiin tulevalle, koska pikkuledit valaitsevat juuri sen verran, että avaimenreiän näkee. :) Pitäisi hankkia liiketunnistimella toimivat ulkovalot, mutta tämä käyköön tilalla...


Joulujutut (no, ylipäätään kaikki jutut) on olleet blogissa vähissä. Joulukorttien kanssa tulee todellinen paniikki, koska niitä en ole vieläkään ehtinyt aloittaa. Onneksi joululahjoja sentään valmistuu ja ensimmäinen onkin jo valmis. Siitä voit lukea enemmän täältä [klik!]. Puikoilla olisi myös valmistumassa toinen lahja, joten tältä osin näyttää hyvältä. Pikkumuistamisia täytyy ehkä vielä taikoa miehen sukulaisille...

5 kommenttia:

 1. No mutta toi LED-lanka vaikuttaa tosi hauskalta lisältä "joulukoristepakkiin". Kiitos, että jaoit infoa. Kylmyys hieman ottaa pannuun täälläkin: Töissä sormet sekä putket ovat jäässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tosi näppärää! Ja parasta mun mielestä se, että lanka toimii paristoilla. Voi sen vuoksi viritellä melkein minne vain koristeeksi! :)

   Poista
 2. Itsekin tilasin valopallerot Stockan nettikaupasta, mutta tummemman sävyisinä. Hienot ovat kyllä noi punaisetkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne! :) Värivaihtoehtoja oli kyllä liian monia, teki mieli ottaa ne kaikki! :D Olisihan sitä voinutkin ottaa vaikka pari laatikollista ja yhdistellä eri värejä, mutta piheys (ja järki) voittivat tällä kertaa. Vielä kun ehtisi nuo virittelemään paikoilleen...

   Poista
 3. Turkasen kylmä on ollut täälläkin ja kun ei ajoissa alettu lämmittämään myös leivinuunia, niin tulos oli kyllä selvä. Villasukat ja villapaita päällä keploteltu pari päivää. Meillä kun pääasiassa lämmitetään puilla, niin pitäisi ennakoida tällaiset pikku pakkaset :). Olen myös itse katsellut noita pallerovaljoa, kun niitä on saatavissa niin joka sävyä, ovat takuulla ihanat. Nyt kyllä kaikki mahdolliset valot pitää ottaa käyttöön, että selvitään sinne tammikuuhun saakka. Oikein hyvää Itsenäisyyspäivää ja joulun odotusta, sehän on nopeammin kuin huomaammekaan.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...