torstai 27. joulukuuta 2012

Joululahjuksia.

Oijoi, on tämä vaan parasta aikaa vuodessa! :) Saa olla vaan, nukkua pitkään ja loikoilla sohvalla puoleen päivään. Ei tartte ajatella juurikaan muuta, kuin mitä sitä söisi tänään. Ja siihenkin on löytynyt hyvin vastaus viime päivät. Tänään voisi vaihtaa joulusapuskat jo johonkin toiseen...

Antamani joululahjat olivat tänä vuonna aika vähäiset, koska olemme tietoisesti karsineet lahjojen määrää viimeiset vuodet. Sisarusten kesken päätimme ostaa lautapelejä yhteiseen käyttöön. Meidän lautapelivalinta oli Rummikub, josta kirjoittelen tänne ehkä myöhemmin.

Mies sai lahjaksi tekemäni lihanuijan. Lisää sen valmistuksesta löytyy täältä (klik!) Hieman epäilytti, olisiko se ukon mieleen, mutta kovinpa oli tyytyväinen. Moista ei meidän taloudesta vielä löytynytkään, joten käyttöäkin tällä kapineella pitäisi olla. Lehtipihvejä odotellessa...


Toisesta paketista löytyi sukat, jotka piti valmistua viime jouluksi. :) Nyt se stten valmistui, sukat nro kolmoset. Sukkien koko hieman epäilytti, vaikka ohjeen mukaan tein. Hieman jäi ehkä naftiksi, mutta villasukillahan on tapana virahtaa, joten siihen luotan! :)


Sain tänä jouluna yhden erikoislaatuisen joulukortin. Lähettäjä oli Tyllerö X! :) Niin, minusta tulee ihan pian ensi vuoden ykköspimun täti ja kummitätikin vielä! :) Koko syksyn onkin saanut hypistellä kaupoissa hyvällä syyllä vauvanvaatteita ja penkoa kirppisten vauvapöytiä. Sen havainnon tein kirppareilla, ettei juurikaan esimerkiksi vaatteita tarvitse ostaa uutena. Kaikkea hyväkuntoista löytyy, valinnanvaraa riittää ja hintana on yleensä 0,50e-2e/kpl. Edullista siis, sanoisin.


Tyllerön paketteihin piiloutui kuitenkin pehmoisia asioita. Joulumessuilla löysin neulotut tossut ja tumput, jotka olivat malliltaan sellaisia, ettei minulta kovin livakkaan onnistuisi. Jotain piti kuitenkin puikolla kilkutella ja ajattelinkin kokeilla ensimmäistä kertaa kirjoneuleen tekoa. Vyyhdin vinkki (klik!) oli jäänyt mieleen, joten päätin valiteta neulomukseksi tumput. Mikä sen sijaan unohtui, olivat nuo erityisen joustavat varret... Toivottavasti tumput saa siis kiskottua vauvan kätösiin! :/

Ensimmäisenä kuviona mieleen tuli kukka tai lumihiutale. Netistä löytyikin monta mallia ja lähdin rohkeana kokeilemaan. Hyvin nopeasti kuitenkin osoittautui, ettei tämä ehkä ollut yksinkertaisin malli alkajalle, mutta minähän en luovuta! Sitkeästi neuloin kuvion loppuun asti todetakseni, että siitä tuli aivan hirveä suttumytty. Puretaan siis ja aloitetaan alusta.


Vasta virheiden jälkeen etsin käsiini ohjeet, miten kirjoneule tulisi tehdä ja mitä tulisi huomioida, jotta ei tule em. kaltaista suttua. Valitsin yksinkertaisemman kuvion, keskityin lankajuoksujen kireyden vahtimiseen.... ja lopputulos on ihan hyvä!

Idea kuvioon tuli tietenkin siitä, että tulevalla kummilapsosellani on sukurasitteena golf. Vaatetushan on golfissa tärkeää, joten näihinkin tumppuihin kuvioksi päätyi monista golfarin vaatteista tuttu salmiakkikuvio.

Ongelmaksi neuloessa osoittautui kerroksen vaihtuminen, koska tässä kohtaa kuvio meni pieleen ja vinoruudusta tuli tavallista vinompi... Oliko vika minussa, olisiko tämän voinut jotenkin estää?! Minä en näitä juttuja tajua, joten kerroksen vaihtumiskohta sai jäädä sivulle, jolloin se jää hieman piiloon...

Jotainhan pitää aina ostaa "lahjaksi" myös itselle. Tällä kertaa meille kotiutui punainen mariskooli, josta olen haaveillut jo vuosia, sekä iPad. Joskus ensimmäisen iPadin ilmestymisen aikaan pidin laitetta täytenä turhakkeena, en millään ymmärtänyt, miksi joku olisi halunnut maksaa itsensä kipeäksi moisesta. Mutta niin vain ajat muuttuu ja omat ajatuksetkin. On se vaan näppärä! :) Ainut ärsyttävä asia on tuo automaattinen tekstinkorjaus, mutta onneksi sen saa pois päältä. Ja toisinaan nuo korjaukset on jopa ihan hauskoja... :DPienenä hommana ehdin ennen joulua tehdä pajalla tällaiset puiset puikkomitat. Niistä olisi saanut siistimmät, jos olisi mitoittanut reikien paikat etukäteen, mutta tällä kertaa aikaa ei riittänyt siihen... Mitat on tehty 3 mm vaneripalasista. Numerot on tehty polttokynällä ja pintakäsittely parafiiniöljyllä.

Testailin kotona puikkojani reikiin ja huomasin sen, että osa puikoista oli hieman epämääräisen kokoisia. Moni nelosen puikko tuntui olevan hieman yli, koska puikot ei reikiin mahtuneet. Reiät on ainakin oikean kokoiset, kun varmistin porien koot vielä työntömitalla. En sitten tiedä, toimiiko koko mitta, mutta antaa se ainakin suuntaa! :)1 kommentti:

  1. Hienon nuijan olet tehnyt, kunpa itsellänikin olisi tuollaiset käsityötaidot. Kauniita kuvia ja mukavan oloinen odottava joulu :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...