sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Piilosilla.

 
Istutin tänään kukkasipulit kukkapenkkeihin ja hieman sinne tänne, ympäri pihaa. Toivottavasti myyrät eivät löydä kaikkia piilopaikkoja ja popsi sipuleita suihinsa! Ainakin sipuleita on nyt ympäri pihaa, joten mahdollisuudet kevään kukkaloistolle on ehkä paremmat. Saa nähdä, kuinka käy!

Pihassamme on ennestään paljon erivärisiä ja -kokoisia narsisseja, joten niitä en istuttanut enää lisää. Tulppaaneja ja krookuksia oli melko vähän, joten niitä istutin nyt enemmän: perinteisiä tummanpunaisia ja kerrottuja vaaleanpunaisia. Tulppaanit ovat olleet myös hieman typerästi pihan perällä, joten nyt istutin niitä kukkapenkkeihin, jotka näkyvät myös sisälle. Vielä jäi tyhjiä paikkoja, joten ehkä käväisen ostamassa vielä pari pussia tulppaaneita.

 
Viime keväänä pihassa näytti nältä. Enpä muistanutkaan, mitä kaikkea värikästä kukkapenkeistä pilkisti esiin. Pitäisi muistaa ottaa kukkapenkeistä aina keväisin kuvat, jotta muistaisi, mitä kasvaa missäkin. Osaisi sitten paremmin nuo sipulitkin laittaa sellaisiin paikkoihin, joissa on keväisin tyhjää!
 
Kanervat ovat nyt myös omissa ruukkuissaan kuistilla ja ikkunalaudoilla odottamassa talven tuloa. Onhan tässä syksyäkin jäljellä vaikka kuinka, mutta jotenkin talvenkin tulo alkaa lähentyä hiljalleen. Osassa ruukuista on mukana myös hopealankaa, se kun sattui olemaan hyvässä tarjouksessa. Vielä voisi käydä tekemässä pienen metsäretken ja hakea hieman palleroporonjäkälää ruukkujen juurelle.Keväällä istuttamistani ryhmäruusuista osa tuntui juurtavan vasta hyvin myöhään keväällä. Osassa varsissa onkin edelleen todella paljon nuppuja, mutta kunnollisia kukkia niistä enää tuskin tulee. On jo niin märkääkin, että nuput suorastaan "homehtuvat" varsiin ennen kuin ehtivät edes aueta. 
Ensi kesänä sitten toivottavasti kaikki ruusut lähtevät samaa tahtia kasvamaan. Pitää muistaa vain suojata nuo kunnolla talveksi. Penkin vanhoja ruusuja en tajunnut suojata ja ehkä ne siitä hieman kärsivätkin. Elossa ovat kuitenkin. Noita uusi ruusuja haluan kuitenkin hoivata kaikin tavoin!Pakastimet on meillä ääriään myöten täynnä kesän ja syksyn satoa. Hyvää vauhtia pakastin tosin tyhjeneekin ja olen jo nyt varma, etteivät esimerkiksi mehut riitä varmaan edes joululle asti. Pakastimessa on kuitenkin niin paljon puolukkaa, että puolukkapuuroa voidaan syödä vaikka joka viikko! :) Liharuokien lisäkkeenä puolukoita menee myös, mutta juuri muuta ei puolukasta tulekaan tehtyä. Ehkä yhden piirakan voisi tehdä, mutta en ole ikinä oikein ollut marjapiirakkaihminen...


Ennen kuin ilmat tästä vielä enemmän kylmenee, täytyy hyökätä talon viimeisen ikkunan kimppuun. Työhuoneessa tapahtui nimittäin taas edistystä - eihän sekään projekti ole kovin kauan ollut keskeneräinen, vain toissakesänä aloitettu! :D Mutta pian se valmistuu. Ikkunan maalaus loppuun, verhotangon asennus ja kynnyslista paikoilleen. Sitten saisin VIHDOIN autotallista viimeisetkin askartelutarvikkeet ym. omat juttuni paikoilleen. Saisi sitten autotallinkin paremmin käyttöön sitä sen oikeaa tarkoitusta varten - eli varastoksi ja verstaaksi. :D Auto sinne ei mahtuisi ikinä...

6 kommenttia:

 1. Mullakin odottaa tuossa kasa sipuleita...

  VastaaPoista
 2. Vähän on sipuleita täälläkin laiteltu, huomenna aattelin pari pussia vielä käydä hakemassa ja gallunoita on muutamassa kukkapurkissa :)

  VastaaPoista
 3. Hellurei :)
  Suosittelen ostamaan hajulaukan sipuleita ja istuttamaan kukkapenkkiin niitä. Myyrät karttavat kuin ruttoa! Kukkana ei mikään erikoisen kaunis, mutta menkööt :D Vissiin kaikilla laukoilla on se vaikutus..

  VastaaPoista
 4. Täälläkin sipulipussi odottamassa maahan laittoa. Pitäis vaan saada aikaiseksi. Ja muistaisi vaan ne tyhjät paikat...

  VastaaPoista
 5. Vastaanpa tänne sitten. Kyselit halloween menusta, tällänen on menu: Verinen matopata(spagetti ja jauhelihakastike), Juomana sammakonkutubooli(spriteä ja kiiviviipaleita), Jälkkariksi: kissankakkakakku(googlesta löytyy ohje). Nuo ainaki, todella herkullista:D

  VastaaPoista
 6. Saara, Blogistani löytyy sinulle tunnustus :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...