keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Kirppuja.

Ja niitä kirppislöytöjä! :) Johanna pyysi näyttämään, mitä muuta olen tässä lähiaikoina kirpparilta löytänyt huikean kenkäsaaliin lisäksi. Löytyihän sieltä paljon muutakin kuin kenkiä! Minulle on jäänyt nyt myös tavaksi käydä kiertämässä jokseenkin säännöllisesti paikalliset kirpputorit ja harva se päivä sieltä tekee hyviä löytöjä. Välillä tulee tehtyä myös hutiostoja, jos ei esim. jaksa sovittaa vaatetta. Kun ostaa laadukasta edullisesti, saa tällaiset hutiostotkin jatkokäyttöön - siskolle, kavereille tai uudestaan myyntiin.

Tämä entisestään on vahvistanut sitä ajatusta, että lähes kaiken tarpeellisen voisi käytettynä saada kirppareilta, huutokaupoista, nettihuutokaupoista ym. Huuto.nettiä käytän aika ahkerasti, lähinnä myyntiin mutta myös tavaroiden ostoon. Sieltä on niin helppo löytää haluamansa tavara! Viimeksi ostin sieltä kameran edellisten hajonneiden tilalle. Lähes uusi, takuutakin vielä jäljellä. Otin riskin ja se kannatti! :) Kamera on just hyvä. Vielä olisi etsinnässä järkkäriin uusi objektiivi, jos saisin sen sillä takaisin elävien kirjoihin...

Mutta asiaan. Tällä Tupperin vuoalla tehdään tänä jouluna karkkeja ja syötetään kaikki sukulaiset suklaaähkyyn! :) Uutena tämä on melko kallis, mutta tämä yksilö tarttui kirppikseltä mukaan muutamalla eurolla. Vitosella löytyi toiselta kirpparilta myös Tupperin virheetön palikkapallo. Tämä oli hieman heräteostos, oli vain pakko saada! Ostin sen jemmaan tulevaisuutta varten. Lapsiahan meillä ei ole, mutta lapsivieraita sentään toisinaan ja tulevaisuudessa toivottavasti vielä enenevissä määrin! :)


Vaatteita kirppikseltä löytyy tahaiseen tahtiin. Alla oleva slipoveri, kauluspaita ja t-paita yhteensä 6e.


Pinkki takki oli minulle poikkeuksellisen kallis kirppisostos, mutta koska takki oli aivan uudenveroinen ja muutenkin niin ihana, ei kymppi ollut tällä kertaa liikaa tästä Pikku Myy -takista. Nyt ainakin erotun massasta. Toinen slipoveri ja uusi pikeepaita löytyivät eiliseltä kirppiskierrokselta. Näitä slipareita tulee keräiltyä, kun ne on vaan niin kivoja golfkentällä. Ja arkena. Ja ihan millon vaan. Nämä kaksi yhteensä 6e. Pikeepaita on Gina Tricon, eikä ole uutenakaan kallis (9,90e), mutta tuota mallia ei ainakaan kesällä enää valmistettu. Se on ollut mun suosikkimalli, joten siksi oli tämäkin nyt saatava ensi kesää odottelemaan.


Euron pipo.


Välillä tuntuu siltä, että törsään hirveitä summia vaatteisiin. Nytkin olen lyhyen ajan sisällä ostanut vaikka kuinka monta "uutta" vaatetta. Mutta toisaalta, sitten kun summia laskee yhteen, huomaakin maksaneensa läjästä vaatteita saman verran kuin yhdestä rievusta maksaisi kaupassa uutena. Tällä hieman lievitän oman tunnon tuskia. Ja parasta tässä on vielä se, että kirppisostot eivät (ainakaan suoraan) kuluta luonnonvaroja.

Toisaalta kirppikset kyllä saattavat jonkin verran kiihdyttää kulutusta, koska myyjät saavat kirppiksiltä itsellleen tuloja, joilla he voivat ostaa taas lisää ja lisää... Ja se ajatus, että ostetun turhan tavaran voi myydä pois ja ostaa sitten heti uuden, voi lisätä myös kulutusta. Mutta en halua ajatella asiaa niin. :) Elokuvien vuokraaminen ei ole kallista, mutta vielä edullisempaa niiden hankkiminen on kirpparilta. Yleensä elokuvat ovat 1-4 euroa, sen kalliimpia en ikinä osta. Vuokraamiseen verrattuna parasta kirppisleffoissa on se, että saat edullisesti elokuvan omaksi, jolloin voit katsoa sen myöhemmin uudelleen tai lainata elokuvan vaikka kaverille. Jos se sattuu olemaan kuitenkin huono elokuva, saa sen yleensä aina myytyä eteenpäin samalla hinnalla. Ei mene rahat hukkaan toisinkuin vuokraleffoissa silloin tällöin.

Uusimpia elokuvia ei tietenkään kirpparilta löydä, mutta uudehkoja kylläkin. Ja onhan sitä hyviä elokuvia tehty ennenkin. Kirpparilla on tullut vastaan monta huikeaa elokuvaa, joita ei muuten ehkä olisi tullut katsottua. Yksi näistä oli v. 2005 julkaistu Päivä ilman sotaa (Joyeux Noël), jota en ollut ennen nähnyt. Todella koskettava elokuva. Suosittelen jouluna katsottavaksi teemansa vuoksi! :)

Nämä viisi elokuvaa taisivat olla yhteensä 12 euroa.


Nyt tämä kirppishai menee tekemään itselleen iltapalaa ja sukeltaa tenttikirjan muodossa sähköopin ihmeelliseen maailmaan. Huoh. Teoria ei kiinnosta pätkääkään, mutta käytännön tekeminen senkin edestä. Pitääkin joku kerta täällä blogissa esitellä, minkälainen ihmeellinen sähkövekotin on työn alla... :)

6 kommenttia:

 1. TOSI kivat löydöt!
  Vitsit kun on mukava lukea toisten kirppispostauksia! Itse pistän näitä postauksia usein ja mietinkin, että ketähän nää kiinnostaa. Mutta kyllä on kiva lukea, varsinkin kun on hinnat mukana :)
  Mukavaa torstaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa olen miettinyt minäkin, että kiinnostaako ketään... :D Mutta kyllä minua ainakin kiinnostaa! Eli laita vaan kirppisjuttuja, minä kyllä luen! :)

   Poista
 2. :) Mulla on ihan sama pinkki H&M:n takki. Ostin sen alesta kympillä :) Lapset rakastaa tuota takkia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietinkin, ettei takki ole varmaan uutenakaan ollut kovin kallis. Mutta ihan uudenveroinen tuo kyllä olikin. Mulla on alennusmyynneissä aina se ongelma, ettei omaa kokoa ole oikeastaan ikinä saatavilla. Pitäisi olla joko tosi pikkuruinen tai sitten hieman tuhdimmassa koossa. :/ Kenkien kanssa on sama juttu, kun on se kaikkein yleisin suomalaisen naisen koko. Sen takia mulle kirpparit sopii paremmin kuin alennusmyynnit!

   Poista
 3. Hyviä löytöjä olet kyllä tehnyt! Mä onnistun löytämään toisinaan lapsille jotain kivaa, mutta harvoin mitään itselleni. Liikaa tavaraa meillä kyllä on.. Pitäiskin varmaan taas ottaa kirpparipöytä, jotta saa tämän kaaoksen hallintaan. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma kirppispöytä on ihan hyvä ratkaisu kaaoksen hallintaan! Uutta tavaraa tulee kuitenkin aina ostettua ja saatua. Jotta tilaa on uudelle, on ihan hyvä laittaa vanhaa välillä pois tieltä. Mukavaa sunnuntaita sinullekin! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...