keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Kenkäpula.

Havahduin yksi päivä siihen tosiseikkaan, ettei minulla ole sopivia ja hyviä kenkiä oikeastaan juuri mihinkään tilanteisiin. Monet luottokenkäni ovat vuosien varrella kuluneet ja kärsineet, eikä niistä enää ole oikein käyttöön. On reikiä, naarmuuntuneita korkoja, revennyttä kangasta, kadonneita koristeita...

Ensisijaisesti lähdin etsimään jonkinlaisia nilkkureita tai saappaita. Sellaiset löytyi. Samoin löytyi tukevat korkkarit töihin, parit kesäkengät ja yhdet ballerinat ensi kesäksi, yhdet korkkarit pikkujoulukaudelle ja toiset peruskorkkarit, joilla tanssimista ei tarvitse pelätä. Niin, ja vielä yhdet Eccon peruskengät nykyisten nuhjuisten popojen tilalle. Voisi siis sanoa, että ongelma Kenkäpula ratkesi kerralla.

 Mikä näitä kenkiä sitten yhdistää? Tietenkin se, että kaikki löytyivät kirpparilta. 
Kahdeksan (lähes uutta) kenkäparia hintaan 30e. Ei pöllömpää.

Samalla kypsyi ajatus: saisikohan sitä kaiken ostettua käytettynä, jos viitsisi hieman nähdä vaivaa...?

18 kommenttia:

 1. Ei helkkari!!!!!!!!!
  MAHTAVAT löydöt!!!
  Itse olen ihan onneton kenkien ostaja... Ja jos löydän oikein hyvät, ostan usein toiset samanlaiset... Kamalaa.
  Nytkin pistäis ostaa välikausinilkkuirt + saappaat, kiilakorolla. AHDISTAA jo valmiiksi.
  Tosin just ostin iHANAT HellyHansenin nahkaiset vaellus-ulkoilukengät, niitä aina löydän ja niihin ei ahdista satsata. Höh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minuakin ahdistaa kenkien osto, ja vaatteidenkin ylipäätään. Mulla ei oikein ole silmää näissä asioissa ja sitten välillä tulee tehtyä typeriä ostoksia. Sitten harmittaa, jos on maksanut jostain omaisuuden. :/ Siitä syystä kirppariostot on turvallisia! Ei suuria taloudellisia tappioita ja onhan myös mahdollisuus myydä hutiostot joskus pois omassa pöydässä.. :)

   Poista
 2. Ihan loistavia löytöjä ja hyvännäköisiä kenkäpareja! Niin sitä pitää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö?! Kerran kun laitoin kenkätutkan päälle, niin silmiin osuikin monta paria! :) Jotenkin tuntuu, että kirpparilla pitääkin olla etsimässä jotain tiettyä asiaa. Jos kattelee vähän kaikkea, ei yleensä löydä mitään! :/ Tai sitten vain kuvittelen sen olevan niin. :D

   Poista
 3. Vastaus: Saisi :)
  Hienoja löytöjä, ihan mahtavia suorastaan. Löysitkö kaikki yhdestä paikasta vai teitkö kierroksen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä olet ainakin erinomainen esimerkki! Sulla on aina mielettömiä kirppislöytöjä! Luulin niiden olevan mahdottomuus meidän pikkukirppareilla, mutta ei sittenkään. Pitää olla vain tarkat silmät! :) Nämä kengät taisi löytyä kolmelta eri kirpparilta, kolmesta pikkukaupungista itse asiassa - eli kyllä se hieman kiertelyä vaati... Ja samaisella kierroksella löytyi kyllä muutakin! :D

   Poista
  2. Halutaan nähdä ne muutkin :)

   Poista
 4. Wau mitä löytöjä!
  En nyt muista onko tullut esille, että missä päin asut (ilmeisesti jossain isommassa kaupungissa)? Täällä meillä ei kyllä tee kirppiksillä mitään noin mahtaa löytöä :/ Kaikki on hyvinkin loppuun käytettyä tai todella kallista kirppishinnoiksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotikaupungissa on alle 20 000 asukasta. :) Ei siis kauhean suuresta kaupungista voi puhua. Meillä on täällä yksi hyvä kirppis, joka on sellainen valoisa, avara ja siisti. Siellä on usein ihan kohtalaista tavaraa! Minullakin oli usko, etten löydä sieltä koskaan mitään, mutta ehkä mun silmät on harjaantuneet! :)

   Naapurikaupungin kirpparit onkin sitten toista luokkaa, kun myynnissä on kallillaa tavaraa, mikä minusta joutaisi roskiin... Sieltäkin löytää joskus jotain, kuten yhdet noista kengistä, mutta harvemmin. Sitten mulla on vielä nämä opiskelupaikkakunnan kirpparit, joista oon tehny paljon löytöjä kyllä myös! :) Täällä on yksi isompi kirppis, josta on tullut mun suosikki. Siellä vaihtuu tavara hyvin, kun ei ole niitä vakiopöytiä juuri ollenkaan.

   Poista
 5. Wau, on kyllä siistejä ja ajattomia kenkiä!:) Miten ehdit käyttää noita kaikkia ;)

  Minä olen onneton kirppariostostelija - ei ole silmää ollenkaan. Oon niin kateellinen ihmisille jotka löytää sieltä kaiken kaman seasta ne helmet - kuten kaikki ylläolevat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin luulin, ettei mulla sitä kirppissilmää ole. Parhaiten ehkä löytää silloin, kun on aikaa kierrellä ja etsii vain jotain tiettyä asiaa. Nyt eilen etsin syystakkia ja löysin sen! :) Aiemmalla kerralla tuo takki ei silmään osunut, vaikka varmaan se siellä sillonkin rekissä roikkui..

   Poista
 6. Tämähän meni enemmän kuin hienosti!!! Jumansuikkelis eihän tuolla hinnalla olisi saanut kuin yhdet popot kaupasta, jos sitäkään. Nyt kun asiaa ajattelee: Itse aina isompia hankintoja tehdessä selailen esim. tori.fi:n huutonetin, ym. läpi. Löytöjä kyllä tekee ja rahaa säästyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tuskin saisi yksiäkään kunnon kenkiä uutena! Juuri mietin, että viimeksi uutena ostamani kengät taisivat maksaa 40e (olivat -60%) ja toiset olivat normaalihintaiset 80e. Hieman pyörryttää... :/ Minä taidan tästä lähtien pysyä kirppiskengissä! :)

   Poista
 7. Todellakin oli löytöjä. Näyttävät meinaa ihan käyttämättömiltä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja osa itse asiassa onkin ihan uusia, ainakaan ei ole pohjissa mitään kulumaa. Osa varmaan vain kerran tai pari käytettyjä. Yksiin kenkiin pitää ehkä vaihtaa korkolaput, mutta se taisi olla paikallisella suutarilla vitosen, joten ei paha sijoitus sekään! :)

   Poista
 8. Mikä tuuri, että kun lähdet etsimään kenkiä, niin löydät kasapäin kenkiä :) Mahtavat löydöt. Itsekin aina mietin,että pitäis kyllä enemmän jaksaa etsiä itsellekin kirppareilta vaatteita yms, vaan harvemmin sattuu sopivia kohdalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos olisi aikaa kierrellä säännöllisesti samat kirpparit, tekisi varmaan hurjan paljon löytöjä! Onneksi satunnaisilla piipahduksillakin voi jotain löytää, kuten vaikka tuo puhelin kesälomareissulta! :)

   Poista
 9. Voi apua mitä löytöjä! Vautsivau!

  Itse ostan tosi paljon vaatteita (ja muutakin) kirppareilta. Vasta löysin täydellisen uudenveroisen villakangastakin 23€:lla!

  Lasten vaatteita vien ensi viikosta myyntiin ja omien vaatteiden kasat kasvaa myös, pitäisi laittaa nekin kiertoon. Voi olla, että vien ne punaiselle ristille. Siitä tulee niin hyvä mieli :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...