sunnuntai 5. elokuuta 2012

Opetustauluja ja muita tauluja.

Eräs kaunis kesäpäivä löysin muutaman aarteen tuppukylän kesäkirppikseltä. Tästä päivästä on kyllä jo useampi vuosi aikaa ja aarteet ovat saaneet odotella sopivaa hetkeä hyvässä säilössä. Mutta nyt vihdoin, saadaan aarteet esiin! :) 

Kaksi saman "sarjan" talvista koulutaulua, 20e/kpl. Mielestäni kohtuullinen hinta - taulut ovat kuitenkin suhteellisen hyvässä kunnossa ja vieläpä ihan nättejä. Kuvat ovat Akseli Einolan v.1928 maalaamia.

Kyselin taulujen kehystystä aikanaan kehystämöstä, mutta hinta oli sen verran pyörryttävä (ainakin satasen kappale), että luovuin kehystyshaaveesta saman tien. Vasta nyt oivalsin, että myydäänhän sitä näin isoja kehyksiä kaupassakin! :) Niinpä Ikealta lähti matkaan isoimmat Ribba -kehykset, 25e/kpl.

Vaikka menisiväthän nuo taulut ilman kehyksiäkin tuollaisella tauluhyllyllä...
Mies oli kuitenkin sitä mieltä, että tauluille on saatava kehykset, joten kehyksen hankittiin. Onhan ne myös paremmassa suojassa, kun ovat kehyksissä. Minulle tuli tosin yllätyksenä, että tuon suurimman Ribba -kehyksen "lasi" ei ollutkaan lasia, vaan muovia. No, onpahan ainakin kevyempi ja ei mene rikkikään, jos joskus taulu jysähtää seinältä alas... Kai se muovi suojaa aika samalla tavalla.

Paspiksen kanssa kuvasta rajautuu aika paljon pois, mutta tykkään silti! :) Vielä kun jaksaisi laittaa tuon jänön kehyksiin, niin pääsisivät seinälle asti. Uusi koti olisi tarkoitus löytyä makkarista, jossa tyhjää seinätilaa on juuri sopivasti näille jättiläistauluille (73 x 103).

Olkkarin tauluhyllyiltä löytyy jo ennestään muita tauluja. Nuo tauluhyllyt on muuten hirmuisen näppäriä! Tauluhyllyt on Ikeasta, ylläri ylläri. Sen kerran kun näkee vaivan ja asentaa hyllyt sopiville paikoille, saa seinän ilmettä vaihdeltua vaikka joka päivä ilman turhia reikiä ja ripustamisia. 
Taulut on myös aina suorassa ja samassa linjassa. :) Itse hyllyjen suoraan asentamisessa auttaa muuten kummasti, jos sattuu omistamaan sellaisen ristilinjalaserin. Näppärä vekotin sekin!
Lempparitauluni on kehystetty Bambi -juliste PaaPii Designilta. Voitin keväällä PaaPiin arvonnassa lahjakortin, jolla sain vihdoin haaveilemani bambin meidän seinälle. Samalla tuli tilattua myös bambikortti ja bambikassi. Pitääkin esitellä ne täällä joku kerta. Niin supersöpö se vain on!

Muumigrafiikat on ostettu monia vuosia sitten Pietarista jostakin myymälästä. Voipi hyvinkin olla, että ne on jotain printattuja kopioita tms, mutta en ole ainakaan vielä vastaaviin missään törmännyt. 
Hauskat ne on ainakin, eikä varmasti olleet kalliit.

Samalta seinältä löytyy pitkäkin tauluhylly tauluineen, mutta kamerasta loppui akku... Hyllyltä löytyy mm. legotaulu - ei se oikein kuulu joukkoon, mutta onpahan arvoisellaan paikalla. :)

5 kommenttia:

 1. Siis ihan mielettömän makeet noi taulut!!! Olisin ostanut ne silmän räpäyksessä :) Hyvän näköinen myös tuossa kehyksessä. Todella kauniit!

  Muutkin taulut ovat tosi kivoja, muumigrafiikoihin en minäkään ole ikinä törmännyt.. Tykkään myös tuosta tiiliseinästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tiiliseinän kanssa arvottiin pitkään, että levytetäänkö se piiloon vai annetaanko olla. Se oli vuosien saatossa nimittäin muuttunut todella nuhjuisen näköiseksi. Onneksi hoksattiin, että pelkkä maalaus riittää ja nyt seinä on ihanan valkoinen! :)

   Poista
 2. Tosi kivat ja arvokkaan näköset tuli nyt valkosissa kehyksissä nuo ihanat vanhat opetustaulut <3 Sitte jos kyllästyy kehyksiin, ne on kivannäköset ilimanki niinku sanoikki, vaihteluhan virkistää :) Mutta soppii kyllä tosi hyvin kehystettynä :) ja muutki taulut kivoja, ja tuo tiiliseinä, UPEA valkosena <3 Tykkään <3 ja jotenki nuo kehykset soppii tuohon tiiliseinään tosi tosi hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Olkoot nyt noissa kehyksissä, kun tuli hommattua. Mutta ainahan ne saa pois otettua, jos kyllästyttää - tai jos haluaa taulut näyttämään enemmän opetustauluilta. Nythän noissa ei näy ne tekstit ollenkaan.

   Poista
 3. Ovatpa kauniit, nuo jänis ja orava. Tosi hyvä löytö!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...