torstai 23. elokuuta 2012

Löytöjä. Ja lisää löytöjä.

Tähän kesään on todellakin kuulunut monta monituista kirpparia, kun on ollut kerrankin aikaa kierrellä. Omaa pöytääkin tuli pidettyä kuukauden verran ja tuottoa tuli todella kivasti. Kun ei laita paljon hintaa, vaihtuu tavaran omistaja sukkelaan. Kokonaistuotto oli kuitenkin hui-kea-a! Tavaraa on siis tullut ja mennyt, mutta ehkä sitten enemmän mennyt. Ainakin niin haluan uskotella itselleni. :)

Kesään kuului myös se aiemmin mainittu lakkautetun koulun huutokauppa, josta meille kotiutui ruokalan jakkaroita. Mukaan sieltä lähti myös mm. tämä punainen matkalaukku - kuinka söpö! Taisin maksaa siitä kaksi euroa. Oikeastihan se taitaa olla ompelukoneen suojalaukku ja siitä syystä siitä tulikin jämälankakerien säilytysloota. Kunhan valmistun, tulee näistä mun luokkaan lankavarasto. Oon ite niin surkea tekemään tällaista jämälangoista mitään...


kuva täältä.

Koululla oli myynnissä myös Sarviksen punaisia ja ruskeita astioita, jotka on monelle tuttuja kouluruokailusta. Niitä myytiin läjissä, esim. 40 lautasta ja 40 mukia. Ajattelin, että ne olis kivoja leikkimökissä (jota meillä ei muuten ole - eikä meillä ole lapsiakaan.) Kun ei muutamaa voinut ostaa, niin ostin sitten muutamalla eurolla koko läjän. Ja nyt niitä on paljon! Näiden astioiden käyttötarkoituksen kirkastumista odottelen. :D


Ja sitten se oudoin ostos. Ostin näitä Jeesus-aiheisia tauluja läjän. Tämä oli puhdas sijoitusostos, koska ajattelin niillä sentään olevan enemmän arvoa kuin mitä itse maksoin. Taisivat olla parin euron luokkaa kappaleelta. Mutta enpähän tiedä, mihin joudun näiden taulujen kanssa. En aikonut seinällekään laittaa, vaikka tässä taulussa onkin ihan kivat värit. Pitänee piilottaa nämä autotalliin. :)


Tämä Turun linna -taulu sen sijaan oli sellainen, jonka kuvittelin oikeasti laittavani seinälle. Nyt tämä ajatus on kuitenkin jäissä, koska kehystin pitkään jemmassa olleet eläintaulut. Tälle pitäisi siis ostaa kehykset ja keksiä paikka. Kyllähän meillä tätä seinätilaa riittää ja tälle sopiva paikka saattaisi löytyä niin sanotusta vierashuoneesta, joka tällä hetkellä on lähinnä varastona. Tämäkin taulu lähti muutamalla eurolla matkaani.


Ja kun koulutauluostoksissa vauhtiin pääsin, ostin niitä vielä muutaman lisää. En todellakaan tiedä, minne nämä päätyvät. En vain malttanut olla käyttämättä tilaisuutta hyväksi. Kaikki taulut olivat korkeintaan 5e/kpl eli todella edullisia. Eikä se hinta edes ollut ratkaisevin tekijä - näissä tauluissa on vain jotain todella viehättävää!


Ja jossain järjen menetyksen rajoilla tuli ostettua myös tämä kamala taulu, Musta surma. En osaa selittää, mikä ajatuspolku sai tekemään tämän ostoksen. Nyt jälkikäteen ajateltuna tämä euron ostos ei ollu kuitenkaan pöllömpi, sillä huomasin taulun olevan kuva Hugo Simbergin maalauksesta. Ihan kelpoa opetusmateriaalia siis! Keksin tästä synkästä kuvasta jo monta kivaa aihetta kuvistunneille! :)


Ja toki muutakin ostin, mm. steppilaudan ja pyörilykypärän. Tältä opettajanalulta on nimittäin puuttunut pyöräilykypärä, mistä syystä en ole pyörällä täällä kylillä vielä ajanut kertaakaan - pitäähän oppilaille näyttää mallia. Nyt on sitten kypärä, joten enää en voi perustella auton käyttöä kypärän puutteella! Huutokaupasta lähti matkaan myös tämä seepraksi naamioitu puupenkki. Sille on jo paikkakin valmiina, pientä pintakäsittelyä vailla vain!


Ja mitä tapahtui tänään? Lehdessä ilmoitus kuolinpesän kirpputorista ja huutokaupasta. Sinne siis! Paikka oli jo täynnä kiiluvasilmäisiä haukkoja paikalle ehtiessämme, joten täytyi tehdä nopeita päätöksiä ennen kuin tavarat lähtee käsistä. Minulle kaksi valkoista pinnatuolia, siskolle toiset kaksi. Edullisesti lähti ja kunto on hyvä! :) Kuvaan pääsi poseeraamaan siskon minulle synttärilahjaksi ompelu PaaPii Designin Raksu Koira. Kerrassaan valloittava otus! :)Astioita oli monenmoisia, mutta uskoisin parhaiden palojen olevan myynnissä vasta lauantain huutokaupassa. Mukaan lähti kuitenkin tämä pieni Finelin emalikulho (aika pilkkahintaan), joka oli juuri sopiva mustikkakupiksi. Pensasmustikkamme tekevät tänä vuonna todella paljon mustikoita!


Ja sitten tämä teepannu! En usko, että tämä on mitään merkkiä, mutta kiva se on silti! Olen tällaista pannua ollut vailla ja harkinnut jopa ostavani Marimekon Oiva -teekannun. Tällä kertaa selvisin edullisemmin, tällä taisi olla hintaa pari euroa. :) (Edit. Pannu olikin Kaj Franckin suunnittelemaan Kilta -sarjaa. Kiitos tiedosta Meän Satulle! :) Ja pannun arvostushan nousi heti...)


Lisäksi matkaan tarttui muutama punainen retrojakkara, rautalapio ja valtava määrä työkaluja (sen oman verstaan toivossa!), äitille pari talikkoa ja muita puutarhatyökaluja, miekkoselle kahluusaappaat, iskälle ladattava lamppu, pikkuveljelle kattila. Melkein jokaiselle siis jotain. Onneksi en pääse sinne huutokauppaan lauantaina. Vois lähteä tää homma taas lapasesta... :D

Tavallaan oli hieman kummallinen olo olla siellä paikassa, penkomassa kuolleen ihmisen tavaroita. Omaisilla varmasti murhetta muutenkin, ja vielä pitäisi jaksaa kirppistä pitää pystyssä ja sietää ahneita ja viimeiseen asti tinkiviä tavarahaukkoja. Osa siellä yritti aivan huijarihinnoilla saada tavaraa itselleen. Muun muassa kohtalaisen nimekkään henkilön maalaamia tauluja yrittivät jotkut ostaa muutamalla eurolla... Pitäisi olla itsellä aika paljon tietämystä ja aikaa selvittää tavaran oikeaa arvoa, jotta voisi rauhallisin mielin tuollaista kirpparia pitää. Toisaalta tietämystä pitäisi myös olla ostajalla, sillä itse menin ainakin tänään maksamaan pistosahasta AIVAN LIIKAA - lähes saman hinnan, mitä uudesta. No, näitä sattuu, kun ei satu olemaan jokaisen maailman tavaran hinnastoa saatavilla. Onneksi se saha toimii ja näyttää melkein uudelta. Innolla odotan, että pääsen sahan kanssa hommiin! :)

15 kommenttia:

 1. Upeita löytöjä. Minullekin olisivat kelvanneet kaikki :)

  VastaaPoista
 2. Ihan mielettömän mahtavia löytöjä oot teheny! :D niin ja elä mieti sitä, että jonku jäämistöä, ku ei ne omaiset ois myyny jos ois ollu vaikiaa tai jos ei ois pakottava tarve myyä eli siehän periaatteessa autoit heitä vaan siinä ku ostit sieltä, nehän ois saattanu mennä vaikka osa kaatopaikalle <3

  Ja tuo teepannu näyttäis olevan Kaj Franckin vanhaa Kilta-sarjaa :) Nykyään sitä tehhään uustuotantona sillä tutulla Teema-nimellä :) Mulla samanlainen pannu tummansinisenä, saanu sen ja muita siihen kuuluvia minun mummolta :) Ja joskus muinoin laitoin Avotakkaan kyselyn tuosta pannusta ja son tuota Kiltaa! :) En siis laittanu Avotakalle siihen kyselyä siihen Paljonko tällä arvoa-palstalle vaan ihan yksityisesti s.postilla toimitukseen :) Että aika hyvän löyvön teit siittäki :)
  Mukavia hetkiä uusien löytöjen parissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja on tuo punanen salkku ompelukonesalkku :) Minun äitin vanaha Singer vuojelta -73 on matkannu siinä aina tuosta vuojesta -73 siihen saakka ku mie sen sitte hävitin, siis sen salkun, muka tillaa viemästä joskus muutama vuosi sitte, pölhö mie, mutten mie silloin tajunnu sisustuksesta ja mistään muustakaan tuommosista mittään :D Se vanha Singer toimiiki vielä oikein hyvin, eipä mulla muuta ompelukonetta ookkaan ku se :) semmonen vaaleanvihertävä ja pellaa hyvin eikä oo semmonen muvoilelu niinku nykyään ompelukonneet on :)
   Aika hauskoja sattumia ko tuo Kilta-pannu on mulla kans ja ompelusalkku OLI mulla :D Ja minun äiti oli kans opettaja, erityisopettaja :)

   Poista
  2. Muvoilelu = muovilelu *virn* Pitäskö laittaa nukkuun :)

   Poista
  3. Ohhhoh, se siis olikin JOTAIN! :D Itse asiassa mulla kävi Teema mielessä, koska tuo muistutti sitä hyvin paljon. Mut sit ajattelin, kun ei mitään leimojakaan ollut, että se onkin jotain halpistuotantoa. Tämähän oli sitten oikeasti hyvä löytö, heti nousi arvostus! :)

   Sehän se on, että aina pitäis kaikki säästää! :D Minkä joskus heität pois, niin kohta sitä jo tarvitsisi. Niin se vain menee. Mut totuus vain on se, ettei oikeasti kukaan voi säästää kaikkea tai asunto alkaa näyttää siltä, miltä siinä amerikkalaisessa Himohamstraajat -ohjelmassa. :/

   Huomasin viime Ikean reissulla, että sielläkin on myynnissä ompelukone -malli! Laskisin sen kyllä tuohon muovilelu -luokkaan! :D

   Poista
  4. Juu, Kaj Franckin Kiltaa on eikä mullakaan oo siinä pannussa mittään leimoja :) Arvaappa nousiko mullaki sen teepannun arvo silimissä! :D ku sain tietää kenen ja mikä on :D Ennää ei se tummansininen värikään haitannu ku son KILTAA :D

   Poista
 3. Kivoja löytöjä - Mä en uskalla mennä mihinkään "myyjäisiin", sillä kohta mulla olisi nurkat väärällä kivaa tavaraa. En varmaa osaisi olla hamstraamatta :) Sekin on jo tarpeeksi paha, että aivan toimistomme vieressä on kirppari - sinnekään mua ei saisi päästää kun kerran kuussa max.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä petollisia paikkoja hamstraukselle! Varsinkin, kun sitten tulee ostettua sellaista tavaraa, mitä ei juuri nyt tarvitse, mutta mille voisi olla myöhemmin käyttöä. Halvalla kun saa! Oonkin nyt yrittänyt saman tien kunnostaa ja laitella ostamiani juttuja, ettei ne jää sinne varastoihin ikuisuusprojekteiksi.

   Poista
 4. Ooo, mitä löytöjä! Aivan mahtava tuo matkalaukku ja muutkin. Ja mihin hintaan. Itse kans välillä ihan pyörällä päästä mitä kannattaa mistäkin maksaa, mutta nyt taisit sinä kuitenkin voitolle päästä ja reilusti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin aika yllättynyt, ettei tuolla huutokaupassakaan ollut sen enenpää ihmisiä. Luulisi, että tuollainen koulun huutis vetäisi porukkaa. Moni kävi kyllä pyörähtämässä, mutta lähti saman tien pois. Pari tuntia kun jaksoi sitkeästi odottaa huutokaupan etenemistä, niin tällä kertaa se palkittiin! :)

   Poista
 5. Olen aina ihaillut noita kouluaikaisia tauluja, joita käytettiin oppi aineena, ite oon sitä ikäluokkaa, en oo raaskinut ostaa niitä kirppiksiltä, kun maksavat paljon, juuri tänäkesänäkatselin niitä, olivat siis liian kalliita. Sinulla on muutakin antiikkia täällä, mielenkiintoinen blogi.Tuleppas lukijakseni, niin ossaan tulla tänne toistekkin.tervetuloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika kovissa hinnoissahan nuo taulut tuppaa olemaan kirppareilla ja esim. huuto.netissä. Pitää vain osua oikeaan paikkaan, niin voi saada edullisesti! Mulla nyt sattu useampi tällainen onnekas kerta omalle kohdalle! :) Mutta kaikki pienien paikkakuntien ja maalaiskylien kirpparit on kyllä parhaita löytöpaikkoja!

   Poista
 6. Voi mä en tahdo kestää lainkaan tällaisia postauksia ;) kerrassaan upeita löytöjä olet tehnyt, nuo opetustaulut ovat arvossaa, minullakin on peräti yksi Ebba Masalin. Olen aina haaveillut pääseväni vanhan koulun huutokauppaan, mutta vielä ei sellaista ole osunut kohdalle. Muutenkin täältä pitää aina lähteä johonkin hiukan pitemmälle, jos haluaa jotain nähdä ja kokoea :) haaveissa siis vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä Ebba Masalinit on sitten jo ihan omaa luokkaansa. Niitä himoitsen suunnattomasti ja oon päättänyt, että kunhan valmistun, niin ostan sellaisen itselleni valmistujaislahjaksi. Makso mitä makso! :D Täällä Itä-Suomessa ainakin huutokauppoja riittää, koska lähes joka vuosi jossain laitetaan koulu kiinni. Tuo oli tosin ensimmäinen koulun huutis, joka osui omalle kohdalle. Niistä kun usein ilmoitetaan vain jossain paikallislehden ilmoituspalstalla ja minulla ei ole tapana sitä juurikaan lueskella. Onneksi meidän äiti bongaa kaiken! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...