maanantai 6. elokuuta 2012

Lähiruokaa.

Kyllä lähiruoka vaan maistuu jotenkin erilaiselta! :) Tai ehkä se on siinä, kun on itse hankkinut sen ruuan (no, osan ainakin) omin kätösin. Lähiruokaa suosimalla saa myös hyvän mielen siitä, että voi tukea paikallisia pienyrittäjiä - ei ne tosin kaikki niin pieniä yrittäjiä ole, tänä päivänä sekin kun on tehty niin vaikeaksi. En tiedä, onko sen tehnyt EU vai mikä, mutta pienimuotoinen yritystoiminta ei oikein enää kannata tai ainakin siitä on tehty äärettömän hankalaa. Onneksi jotkut jaksavat sinnikkäästi pysytellä mukana muutoksissa ja tuottaa meille suomalaista ruokaa, vaikka se ei niin kannattavaa enää olisikaan. Pitäisi yrittää syödä lähiruokaa useammin!

Ruokalistalla siis miehen kalastamaa kuhaa ja mun keräämiä kantarelleja kastikkeeksi. Jälkkäriksi oman metsän marjoista tehtyä mustikkavadelma -kiisseliä, nam nam. Ainut pahe lisäaineineen lumpsahti ruokaan kermapurkista - kantarellikastike vain tarvitsee kerman kumppaniksi.Ensimmäistä kertaa laitoin muuten kuhan (tai ylipäätään kalan) fileiksi. Yllättävän helppoa se oli, vaikka apua pitikin hakea YouTuben opetusvideoista. Nuo fileet on muuten melko arvokasta tavaraa, sillä esim. Kuopion kauppahallissa näytti hinta olevan 25e/kg. Pitääpä siis kannustaa miestä käymään kalassa ahkerammin! :) Toki kalastusluvatkin maksaa, mutta äkkiähän ne maksavat itsensä takaisin...

Huomiseksi on luvannut TAAS sadetta. :/ Äkkiä siis pihahommiin! 
Vielä ehtii ainakin nurmikon leikata ja kasvimaata kuopsuttaa....

4 kommenttia:

 1. Mitä herkkuja!!!
  Kyllä siinä säästäisi, jos vaan viitsisi itse omin kästösin ruokansa "hankkia" :)

  VastaaPoista
 2. Melkein unohdin mitä tulin kirjoittamaan, jäin nimittäin kuolaamaan kuviesi ääreen :D

  Anna, Saara, anteeksi....se DVD on pyörinyt mun kassissani!! Eilen jo muistin sen, nappasin käteen ja juoksin toimitalon postiin! - joka oli suljettu! Nyt se ei ole kassin uumenissa, vaan pöydän kulmalla valmiina lähtöön -eli tulossa on, vaikkakin pienellä viiveellä :)

  VastaaPoista
 3. Ei se mitään! Mulla on lomaa ja kaikki aika elämässä, mutta tekemistä riittää siltikin! :) En ole toimeton, enkä ole edes ehtinyt ajatella asiaa. Sitä suurempi yllätys se on, kun se joskus tupsahtaa postiluukkuun.. :)

  VastaaPoista
 4. Ihana uusi kuva otsikkokentässä!!! :)

  Ja ruokakin näyttää erittäin herkulliselta. Minäkin olen ruvennut suosimaan mahdollisimman paljon lähiruokaa, varsinkin eläinkunnan tuotteiden kohdalla. Onneksi tuotteissa on koko ajan paremmin ja paremmin merkitty mistä ruoka on kotoisin. En juurikaan arvosta lihansyöntiä, vaikka itsekin lihaa nykyään syön, mutta huomattavasti parempi omatunto tulee, kun tietää mistä ja millaisista oloista liha on lähtöisin.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...