perjantai 25. toukokuuta 2012

tunnustuksia.

Sain noin tuhat vuotta sitten tunnustuksen Eilistä paistoa -blogin Johannalta! Kiitos! :)
Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, joten palaan tunnustuksen pariin nyt. Oikeastaan tämä postaus on ollut keskeneräisenä tuolla arkistossa jo iäisyyden, mutta nyt vihdoin kirjoitan sen loppuun...

Tunnustuksen saajan on...

- kerrottava linkin kera, keneltä tunnustuksen sai
- paljastettava seitsemän faktaa itsestään
- jaettava tunnustus eteenpäin 15 blogille

Sain tunnustuksen myös Taloja ja toiveita -blogin Johannalta. Kiitos tästäkin!

...ja tämänkin tunnustuksen mukana tulisi paljastaa seitsemän faktaa!

Kolmannen kerran minua muistettiin Mansardikaton alla -blogista. Kiitos! :)Tässäpä sitten muutama asia MINUSTA! Ja jostain muustakin siinä sivussa.
En jaksa kirjoittaa kuin viisi faktaa, sillä olen laiska... :)

1. Alkuvuonna löysin kuntosalin ryhmäliikuntatarjottimelta minulle uuden lajin Shindon - tai kavereiden kesken huokailun. Shindotunti koostuu lämmittelystä ja kuudesta eri venytyksestä. Erityisen tärkeä osa tuntia on HUOKAILU. Venytellessä huokaillaan pois ikäviä asioita ja hengitellään sisään positiivisia asioita. Samalla venytykset vahvistavat eri sisäelinten toimintaa. Sijoittaisin Shindon kategoriaan hörhöilyä, mutta ihanan rentouttavaa sellaista! Vaikka en usko sisäisestä pahemmin puhdistuneeni tunneilla, on ainakin liikkuvuus lisääntynyt ja kaikenlaiset kolotukset vähentyneet. Shindo on myös aivan ihanaa omaa aikaa vain itselle! Suosittelen.


2. Venäjä on yksi suosikkimatkakohteistani. En tiedä, mikä kumma siinä maassa kiehtoo, mutta syystä tai toisesta löydän itsesi vuosittain rajan takaa seikkailemasta mitä ihmeellisemmistä paikoista. En ole käynyt Siperiassa, mutta seikkailla voi jo Pietarissakin, jonne pääsee Suomesta hetkessä junalla.

Venäjä ei jätä koskaan kylmäksi. Jokainen reissu antaa aina ajattelemisen aihetta - niistä asioista, mitkä meillä on hyvin ja myös niistä asioista, mitkä meillä voisivat olla paremmin. Osa viehätystä on ehkä se, ettei Venäjää voi täysin koskaan ymmärtää, vaikka venäjää suhteellisen hyvin ymmärränkin. Jos etelän rantakohteet kyllästyttävät, suuntaa vaihteeksi itään! :)3. Neuloin ensimmäistä kertaa elämässäni opettajaopintoihin kuuluvalla käsityökurssilla. Olin kurssin ainoa opiskelija, joka ei osannut neuloa! Toiset neuloivat villapaitoja, minä koitin saada aikaiseksi neulotun tilkun, joka olisi suorareunainen ja reijätön. :D Alku oli tuskainen ja työläs, mutta uudesta taidosta on ollut paljon iloa. Tässä hyvä osoitus siitä, että aikuisenakin voi oppia kaikenlaista uutta. Aina kannattaa kokeilla ja yrittää!

4. Aloitin ensimmäisessä kesätyöpaikassani 7.luokan jälkeen 14-vuotiaana. Siitä asti olen ollut kesät töissä, lukuunottamatta viime kesää. Kaikenlaista sitä on ehtinyt elämän aikana tekemään! Aina töitä on myös riittänyt, sillä en ole pahemmin nirsoillut työpaikkojen ja palkan suhteen.

Olen ollut töissä kaupan kassalla, Mäkkärin hampurilaiskäryssä, leikkikentällä, hautausmaalla, vanhainkodissa, maatilan piikana, puutarhahommissa, leiriohjaajana, teatterikioskissa, mansikoita poimimassa, lapsia vahtimassa, siivoushommissa, testiostajana... ja paljon muuta. Ensimmäinen palkkani oli muuten 12 markkaa tunnilta - siis jopa kaksi euroa. :)

5. Yläasteen jälkeen haaveilin puualan ammatillisesta tutkinnosta. Päädyin kuitenkin lukioon, koska se oli turvallinen ja järkevä valinta. Jos nyt saisin palata ajassa taaksepäin, haluaisin kuitenkin suorittaa kaksoistutkinnon - tai jos se olisi mahdollista, kolmoistutkinnon. Onneksi viimein yliopisto-opintojeni loppupuolella sain mahdollisuuden toteuttaa yhden haaveen ja hankkia itselleni teknisen työn opettajan pätevyys. Eihän se ammattitutkintoa vastaa, mutta aika hyvät lähtökohdat täältäkin saa. Vielä kun saisi sen oman pajan, niin voisi kotonakin nikkaroida enemmän...

Tästä saa jokainen lukijani valita itselleen haluamansa tunnustuksen. Rohkeasti, ota vain! Olette sen ansainneet! Saan teiltä jokaiselta paljon ideoita omiin projekteihin - niin paljon mahtavia ideoita, ettei niitä kaikkia ehdi koskaan toteuttaa. Bloginne ovat täynnä muutenkin mielenkiintoisia turinoita, joita on kiva lueskella ajan kuluksi. Olette päivieni piristys! :)

5 kommenttia:

 1. Itsekin olen käynyt pari kertaa Venäjällä, ihmeellinen maa! Ja siis molemmat kerrat olen ollut Pietarissa, että mitä se sitten olisi jos lähtisi idemmäksi seikkailemaan...
  Viikonloppuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se! Muutaman viikon päästä olis taas reissu edessä! :) Mukavaa alkavaa viikonloppua! :)

   Poista
 2. Siis sulla on teknisen työn open pätevyys? WAU! Mulla tekstiilin ja oon tehny jonku verran siinä sivussa teknisen opintojaki. Oma verstas/ateljee ois kyllä aivan huippu! Yhtäläisyyksiä löytyi tuolta kesäduunilistaltakin ;). Mukavaa perjantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ihan vielä pätevyyttä, mutta vuoden päästä on! :) Tämä oli tällainen päähänpisto, joka piti laittaa toteen vielä viimeisinä opintovuosina, vaikka siinä ei taloudellisesti ole minun kohdalla mitään järkeä. :/ Mutta onneksi ainakin tällä hetkellä kaksoiskelpoisena saa vielä himpun verran parempaa palkkaa, joten jospa se maksaisi itsensä joskus takaisin. Verstaasta jatkan haaveilua.. :)

   Poista
 3. Tämä muistutti minua yhdestä vaiheessa olevasta haasteesta..

  Tuo Shindo minuakin kiinnostaa ja olin menossa kurssille, mutta aikataulut ei tänä keväänä sopineet yhteen. Venäjälle olisi joskus ihanaa mennä. Pitäisi vaan löytää jostain matkakumppani, joka osaa siellä liikkua.

  Noista töistä osui samaan: kaupan kassa (kesätyöntekijä), lasten vahti ja siivooja. Wautsi wau! Sinullahan on sitten kohta oikein opettajan pätevyys!! Itsekin haaveilen ateljeesta, tosin se keskittyisi maalaukseen ja muihinlaisiin kädentöihin. Nyt ateljeena toimii koti.:)

  t.Paula

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...