perjantai 25. toukokuuta 2012

Sitruunainen juustokakku.

Yksi on mikä pysyy. Meidän äiti haluaa tätä juustokakkua aina juhliin, ja aika usein muutenkin. Joskus voi varovasti yrittää ehdottaa toista reseptiä, mutta silti aina toiveena on tämä yksi ja sama perinteinen juustokakku. Tällä kertaa kyhäsin kakun veljen ylppäreihin jo näin etukäteen ja tyrkkäsin sen pakastimeen jemmaan. Jostain luin, että juustokakun voisi turvallisesti pakastaa.
Toivotaan, että kakku on viikon päästäkin syömäkelpoista!

Ohje on otettu joskus kauan sitten keksipaketin kyljestä, mutta sitä on sovellettu hieman aina sen mukaan, mitä maitotuotteita jääkaapista on sattunut kulloinkin löytymään.


Pohja:

- 300 g digestivekeksejä
- 150 g voita/margariinia

Täyte:

4 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaviiliä
(TAI esim.
2,5 dl vispikermaa (eli yksi Flora vispi)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
350 g maitorahkaa)
4 liivatetta
4 rkl sitruunamehua
1 sitruunan raastettu kuori
1 rkl vaniljasokeria
1-1,5 dl sokeria


 
Ja näin se tehdään:

1. Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi. Painele keksiseon irtopohjavuoan pohjalle.

2. Laita liivatteet mehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma, raasta sitruunan kuori ja purista sitruunasta mehu. Kuumenna mehu kattilassa ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Jäähdytä hieman.

3. Sekoita keskenään kermavaahto, tuorejuusto, kermaviili (tai rahka) ja sitruunan kuori. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää vaniljasokeri ja sokeri.

4. Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa n.4 tuntia.



 
Pitää laittaa tänne kuva vielä valmiista koristellusta kakusta, kunhan se viikon päästä pääsee juhlapöytään esille. Nyt tein jo ainakin sen havainnon, että kakku on aika lätty. Irtopohjavuokani on melko iso, joten tuolle ohjeelle sopii selvästi paremmin pienempi vuoka (halkaisija n.20 cm).

2 kommenttia:

  1. Kyllähän juustokakku on aina hyvää, nams. Itse olen viime aikoina tehnyt paistettua juustokakkua - on kyllä parempaa kuin "hyydytetty", mutta toki epäterveellisempääkin. Kannattaa kokeilla!

    VastaaPoista
  2. Oi nam... Heti kun eilen (köh) päätin alkaa pitää vaan yhden herkkupäivän viikossa, niin olen kuola valuen halunnut kaikkia maailman herkkuja. Kylläpäs nyt mieleni tekisi sitruunaista juustokakkua! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...