sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

sorvatut kynttilänjalat.

Toiset projektit ovat ikuisuusprojekteja ja nämä kynttilänlajat ovat olleet taas yksi sellainen. Ideahan näistä syntyi joskus joulun aikaan, kun ajattelin, että olisi kiva olla puiset kynttilänlajat. Lähinnä ajattelin sellaisia adventtikynttilänjalkoja, neljä erikorkuista. Nyt vihdoin neljä kuukautta myöhemmin ne ovat valmiit. Jei!

Malli on maailman yksinkertaisin, minkä vuoksi näihin ei tarvitse kovinkaan paljon taitoja, eikä sitä aikaakaan kulu mahdottoman paljon. Ainut ongelmakohta on se, että sorvi ei yleensä kuulu kotien perusvarustukseen... Tässäpä yksi asia haavelistalle: oma sorvi.
Pölkyisissä ei ole muuten mitään erikoista, mutta niiden pohjat on sorvattu koveriksi. Tällöin ne eivät keiku ja kaatuile niin helposti, sillä vain pohjan reuna on pöydän pintaa vasten. Kotoa löytyi kesältä remppajäminä valkoista Osmoa (kuusi), joten se sai kelvata kynttilänjalkojen pintakäsittelyksi.


Kynttilänjaloista tuli kuitenkin melko tylsät, liian yksinkertaiset pölkyt. Päätinkin ommella niiden ympärille suikaleet leveää pitsinauhaa. Inspiraatio meinasi tyssätä siihen, kun huomasin vähäisten ompelutarvikkeideni olevan väärässä kaupungissa. Onneksi tilanteen pelasti hotellin ompelupakkaus! :) 
Valkoinen lanka riitti juuri ja juuri neljän nauhan ompeluun.


Ja lopputulos oli heti parempi...
Näissä kovin jouluisissa tunnelmissa: Ihanaa ja aurinkoista Palmusunnuntaita! :D
...muistattehan, että tänään on myös Aprillipäivä! :)

22 kommenttia:

 1. Kekseliäs idea! Näyttää kauniilta.

  VastaaPoista
 2. Näyttävät todella kauniilta, ainakin näin raumalaisin silmin katseltuna... pitsihän on meille läheinen asia :))
  Mukavaa Palmusunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun oiskin itse nyplätyt pitsit! Koskaan en oo päässy sitä taitoa vielä kokeilemaan, mutta joskus olis hauska yrittää. Eikös kesällä Raumalla ole joku Pitsitapahtuma? Pitäis tulla sillon käymään. :)

   Poista
  2. Heinäkuun lopulla on tosiaan pitsiviikko ja siellä pääsee kyllä kokeilemaan nypläämistä :))

   Poista
  3. Tämä täytyy ehdottomasti pistää harkintaan! :)

   Poista
 3. Kyllä jaksat olla kekseliäs. Mistä näitä ideoita oikein tulee?! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ..näin pöydällä pitsiä ja siitä se idea sitten lähti! :D

   Poista
 4. Tosi kauniit kyllä tuli pitsien kera <3 ja kauneutta lissää vielä enemmän se että oot ite teheny ne :)
  Sorvi oiski kiva saaha ittellekki :)

  Aurinkoista sunnuntaita sinnekki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kyllä minä ainakin laitan tuon sorvin tulevaisuuden hankintalistalle! Sillä kun voi tehdä vaikka mitä, eikä oo ees hankalaa. Varsinkaan tuollaisten lieriöiden teko. Kupperoisissa on sitten muutama työvaihe enemmän, mutta ei sekään niin kovin hankalaa ole! :)

   Poista
 5. Tosi hienot. Ihana idea ja tällä kontillahan voi tuunata ne kaikki appiukonkin sorvailemat kynttilänjalat ja puukipposet... Ihan eri ilme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kyllä mun mielestä kaikki puusta tehty kannattaa säilyttää! Vaikka olis vähän rumaakin, niin tuunaamalla niistä voi saada nättejä. Jo pelkkä pintakäsittely uudestaan, esim. valkoiseksi maalaaminen muuttaa ilmeen heti. Mulla onkin just työn alla aiheeseen liittyvä projekti, siitä lisää myöhemmin! :)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos! :) Itse jäin vielä miettimään sitä, jos olisinkin tehnyt nuo tuikkuja varten, mutta päädyin sitten kuitenkin tuollaisiin... Eipä se kyllä estä joskus muuttamasta käyttötarkoitusta, pitää vain porata isompi reikä. :)

   Poista
 7. Hienot tuli. Mahtava idea tuo pitsi tuohon kylkeen. Herkät tunnelmanluojat tuli. sopii kyllä hämärtyvään kesäiltaankin, ettei tartte jouluun asti odotella :)

  VastaaPoista
 8. Hienot! Mahtava tuo pitsi idea!Sopivat kyllä kesäiltaankin, ettei tartte jouluun asti odotella :)

  VastaaPoista
 9. Jaa näköjään lähetin nyt kaks viestiä kun ekaks näytti heittävän pihalle... Sanonpa vielä kolmannen kerran, että HIENOT :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolmas kerta toden sanoo! Kiitos, kiitos, kiitos! :)

   Pitää tosiaan yrittää olla nyt varovainen, ettei mene heti hienot pitsit nokisiksi. Onneksi nuo voi aina vaihtaa uusiin tai ottaa kokonaan pois, kun ne on vain pujotettuna tuohon ympärille. :) Voishan tuota tehdä värikkäätkin, jos löytyis värikästä pitsiä, tai sitten värjäämällä.. Melkein tekisi mieli heti kokeilla! :)

   Poista
 10. Ollappa itsekin noin näppärä käsistään.. :) vaan kun en oo niin kateellisena täältä katselen! Ihanat! Ja tosi muunneltavissa esim. vuodenajan mukaan kun tuota pitsiä vaihtelee. :)

  ♥ Leetta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäis testata, saisko noita pitsejä värjättyä. Vois nimittäin tulla kivat! :)

   Poista
 11. Ihanat kynttilänjalat! Nuo pitsit ovat just passelit!

  VastaaPoista
 12. Tosi kauniit kynttilänjalat :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...