maanantai 9. huhtikuuta 2012

Ollaan vaan.

Pääsiäislomalla on tullut touhuttua paljon kaikenlaista. Jopa remontti on edistynyt taas sysäyksen! Silti tuntuu, että on saanut rentoutua ja vain olla olemisen ilosta. On voinut tehdä kivoja juttuja - sellaisia asioita, joille ei yleensä ole arkena aikaa. Tai sitten ei ole tarvinnut tehdä oikein yhtään mitään, on vain voinut nauttia ihanasta auringonpaisteesta. Kyllä loma vaan on parasta aikaa! Mutta ei lomaakaan jaksaisi ikuisesti ja jotta loma tuntuisi lomalta, on ihan mukavaa palata myös arkisten asioiden pariin... mutta vasta torstaina!

Viikko sitten yllätin itseni lainaamalla kirjastosta kirjan, rikosromaanin. En ollut nimittäin lainannut yhtään kunnon kirjaa (kunnon kirjoiksi en tässä tapauksessa laske mm. sähköopin ja metalliteknologian tenttikirjoja) pitkään aikaan. Tähän lainaamispäätökseen minut ajoi se, että kävimme oppilaiden kanssa kirjastokäynnillä. Siinä oppilaita lukuharrastuksen pariin patistaessa tunsin omatunnon kolkuttavan ja lainasin sitten itsellenikin kirjan. Kai se opekin voisi joskus lukea kunnon kirjoja - tehdä itse niin, kuten opettaa.

Kesällä tutustuin ensimmäistä kertaa ruotsalaisen Anna Janssonin tuotantoon. Silloin remonttia tehdessä ahmin parissa päivässä Haudankaivajan - äänikirjana tietenkin. Siitä asti mielessä on pyörinyt, että pitäisi tarttua toiseenkin kirjailijan rikosromaaniin. Ensimmäisenä työn alle pääsi Kalpeat ja kuolleet. Täydellistä lomalukemista!


Kirjan lisäksi olen ehtinyt katsoa monia elokuvia ja telkkariakin poikkeuksellisen paljon. Elokuvatarjonta tosin oli aika surkeaa. Tuntuu siltä, että olemme katsoneet Film townin valikoiman läpikotaisin. Löytyi sieltä onneksi yksi elokuva, joka oli jäänyt syystä tai toisesta katsomatta, vaikka monta kertaa se oli pitänyt vuokrata. Facebookin synnystä kertova Social network oli varsin viihdyttävä.

Elokuvia ja telkkaria katsellessa pitää tietenkin olla jotain näperrettävää - pyrin tehokkuuteen kaikissa olosuhteissa. Niinpä päätin aloittaa ikuisuusprojektin isoäidinneliöistä. Näistä tulee jotain, katsotaan sitten, kun tilkkuja alkaa olla riittävä määrä johonkiin tuotokseen. Inspiraatio meinasi tyssätä siihen, ettei kaapeista löytynyt sopivia lankoja. Onneksi ABC oli auki ja sain sieltä harmaata luonnonvalkoisen kaveriksi. Vannoin, etten mene pääsiäisruuhkiin, mutta minkäs teet himon iskiessä...


Yhden lapun tekemiseen minulta menee n.45 minuuttia. Se tuntuu aika paljolta, vaikka tehdessä ajantaju katoaakin. Luulenpa silti, että siskoltani lappu valmistuisi murto-osassa ajasta. Jatkan siis harjoittelua, onhan tässä vielä jokunen sata lappua jäljellä. :) Ohjeena käytin Novitan ohjetta, joka löytyy täältä. En jostain syystä oikein hahmottanut noita kirjallisia ohjeita - taitaa johtua ihan kokemuksen puutteesta. Kuvasta neliön rakenne kuitenkin selveni ja parin lappusen jälkeen ohjetta ei enää ole tarvinnutkaan... 
Huomenna pitää käydä etsiskelemässä kaupoista jotain väriä noiden rinnalle!

Meillä tuoksuu tällä hetkellä sisällä kesältä, tarkalleen ottaen viime kesältä. Syy on se, että täällä tuoksuu pitkästä aikaa Tikkurilan paneelikattomaali. :) Aloitin tänään vihdoin maalaamaan viimeisen makuuhuoneen kattoa. Huone on ollut koko remontin ajan varastona, mutta nyt on vihdoin MINUN TYÖHUONEEN vuoro. Ja taas maalaamme kattoa väärään aikaan - ensi talvena paikataan siis taas rakoja paneelissa.

 
Tämän projektin parissa meneekin tiiviisti seuraavat päivät. Huomenna lisää maalia kattoon, seinien tasoittelua ja mahdollisesti myös ikkunan sisäpuitteiden maalaamista!

9 kommenttia:

 1. Hyvältä mummonneliöt näyttää, tsemppiä vaan projektiin :) Kohta teet niitä vaikka unissasi, sen verran toiston tuomaa varmuutta tulee mukaan :)
  Katon maalaaminen kuulostaan raskaalta hommalta... Mutta tulee kyllä valoa pirttiin ihan eri lailla kun väri vaihtuu katossa! TYÖNILOA!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! :) Kyllähän tuo virkkaus jo alkaa sujua.. Pienen läjän tein neliöitä hieman pieleen, mutta nyt on virheet korjattu ja jälki on parempi. Maalausurakkakin on edennyt jo seiniin, joten silläkin saralla tapahtunut edistystä! :)

   Poista
 2. Mulla on pitkä lista kirjoja odottamassa lukemista kesällä, oletan, että sitten olisi aikaa. Elokuvia on kyllä katseltu ja se on mukavan rentouttavaa puuhaa. Telkkaria en juurikaan katso, ei ole aikaa eikä mielihaluja. Tutun väristä kattoa kuvassa, meillä kaikki on tuollaista patinoitunutta mäntyä, mutta kun seinät on valkoiset kaikkialla, tulee ihan ok vastapaino. Ihan hirveä homma maalailla, mielessä on ollut monta kertaa, mutta sitten on vaan päädytty siihen, että hyvä näin. Sitkeästi teidän remppa edistyy koko ajan. Meillä on ollut pientä taukoa, johtuen esim noista rippijuhlista, mutta vessat joutuvat käsittelyyn viimeistään kesällä ja vuoden päästä sauna, mieleni tekisi myös isoa lasikuistia koko talon toiselle seinustalle, toisi lisää tilaa ja olisi ihana syödä ja oleskella ulkona vaikka sataisikin, pitää vielä käännytellä Ukkoa. Mukavaa viikonlopun jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi mulla on kanssa ollut ihan liian pitkä tauko lukemisessa ja nyt kun lukaisin pari kirjaa niin muistin kuinka ihanaa onkaan lukea. Siinä pääsee ihan toiseen maailmaan, mutta jotenkin rentouttavampaa kuin tellun tölläys. Luen ihan "roskaromaaneja" (tyyliin Daniel Steel) ja joskus elämänkertoja, mutta ehkäpä joskus aivoni ovat siinä kunnossa että jaksan jotain raskaampaakin :)

   Ja hei katto näyttää upealta!

   Poista
  2. Sarppu - Lasikuisti kuulostaa ihanalta! :) Sellaisesta minäkin haaveilen, mutta voipi olla, että se tapahtuu sitten joskus kymmenen vuoden päästä! Meillä oli remppaan ryhdyttäessä alkutilanne jotenkin niin tunkkainen (värikkäitä tapetteja, paljon tummaa puuta), että ehkä sen vuoksi päädyttiin katot maalaamaan. Olis siinä kuitenkin säästäny pitkän pennin ja monet niskakivut, jos olis jättänyt katot entiselleen! Varmasti vaaleiden sävyjen kanssa on nätti niinkin. :)

   Mansardikaton alla - Mulla on monta suurta aukkoa sivistyksessä kirjallisuuden osalta. Monta sellaista teosta on lukematta, jotka kai jonkun mukaan pitäisi lukea - varsinkin kun on opettaja. :D Minä silti tartun aina dekkareihin, ne on vaan mun juttu. :) Ja mun mielestä on ainakin kiva lukea välillä jotain hyvin kevyttä ja yksinkertaista.. :D

   Poista
 3. Hello :) I have made a new blog post with the recipe :) Just translate the hole text, or ask me if there is anything thats defficult to understand. I'm hoping you're well. Have a great new week! Big hug

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...