sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Welcome to Hogwarts.

Pikkuveljelläni on legoja monta suurta laatikkoa, kymmeniä kiloja, varmaan tuhansien eurojen edestä. Mutta hiljattain olen huomannut, että legot ovat sinänsä erinomainen sijoituskohde. Nehän ovat kestäviä, minkä vuoksi samoilla leikkii helposti vielä seuraava sukupolvi... ja seuraavakin. Legot myös pitävät arvonsa melko hyvin. Ihan peruspalikoita myydään käytettynä eteenpäin melko kovilla "kilohinnoilla" kirppiksillä ja Huuto.netissä.

Ja sitten asia erikseen ovat esimerkiksi legohahmot. Ne painivat ihan omassa sarjassaan, mistä ovat tietoisia varmasti myös suunnittelijat Legolla. Yhden sarjan eri pakkauksiin laitetaan aina jokin uusi hahmo, minkä vuoksi halutessaan kaikki hahmot, on ostettava kaikki pakkaukset. Tästä syystä monesta hahmosta tulee harvinaisuus, koska eihän niitä kaikkia kukaan normaali ihminen osta.

Ulkomaisissa verkkokaupoissa esimerkiksi Harry Potter -kirjoista tuttu Villisilmä Vauhkomieli on hinnoiteltu 60-75 euron arvoiseksi.

Veljeni legoista ei todennäköisesti suuria harvinaisuuksia löydy, mutta joitakin helmiä on sentään sinnekin päätynyt, kuten nämä Tylypahkan perushahmot (ei, siellä ei ole Villisilmää). Hahmot ovat vanhempia legoja, minkä huomaa perinteisestä keltaisesta ihonväristä. Noissa uusissahan ihonväri on varsin luonnollinen ja muutenkin tyyli on muuttunut yksityiskohtaisemmaksi. Jollain tapaa nämä keltaiset perinteiset ukot ovat kuitenkin hauskoja, vaikka aika karuja ovatkin! :DJa siis asiaan! Näistä hahmoista olisi tarkoitus tehdä taulu ikuisella Harry Potter fanille, joka pitkään odotti omaa kirjettään Tylypahkaan - koskaan sitä saamatta. Nyyh. No mutta, tästä taulusta tulee hieno! Idean sain Ikea Hackers -sivustolta, tarkemmin sanottuna täältä. Nyt pitäisi vain saada Ribba kehys, jotta saisin ukot järjestykseen. Tähän palaan siis sen jälkeen, kunhan toivioretki johonkin ikeakaupunkiin on tehty. Meillä projektit ottaa aikansa, kun kaikki Ikeat on niin kovin kaukana. :/

Ainoa ongelma ja pohdittava asia on se, minne sijoitan tuon taulun. Tyylillisesti se ei käy tällä hetkellä minnekään. Ja silti idea on mielestä täydellinen ja ehdottomasti toteutettava. :D Mies antoi luvan laittaa taulun tulevaan työhuoneeseeni, kuten kaikki muutkin asiat, joista hän ei pidä. Työhuoneen remonttiahan ei ole vielä edes aloitettu, minkä vuoksi olisi kiva saada taulu esille jo vähän aikaisemmin... Hmm. Hmmmm.

Kannattaa muuten tutustua tuohon Ikea Hackersiin! Sieltä saa paljon kivoja vinkkejä edulliseen sisustamiseen ja Ikean halpojen huonekalujen tuunaasimeen. Paljon myös vinkkejä, miten esineitä voi käyttää täysin toiseen tarkoitukseen kuin ne on alunperin suunniteltu. Sivustolta löytyy mm. Johannan ideoita! :) Ja jos teiltä löytyy joku hyvä idea, niin postatkaa ihmeessä tuolla sivustolla ideat eteenpäin!

2 kommenttia:

 1. Legot on kyllä pop - näköjään aina! ja niiden kanssa jaksaa aikuinenkin näperrellä ;)
  Meillä on omat vanhat legot edelleen käytössä. Tykkään kyllä kans enemmän noista nostalgisista keltapäisistä pikku-ukkeleista.. Ne tuntuu enemmän "oikeilta" legoilta. Niiltä vanhoilta....

  Kivan linkin laitoit -kiitos!

  VastaaPoista
 2. Ihan mukavaa oli kyllä pitkästä aikaa rakennella legoilla, kun veljen kanssa noita hahmoja kasailtiin ja etsittiin osia. :D Onneksi kerran oli tehty lajittelu, jossa ukkojen osat oli sentään lajiteltu erikseen siitä legovuoresta.. :)

  Tuo sivusto on kyllä tosi kiva ja sitä päivitetään ahkerasti! :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...