lauantai 31. maaliskuuta 2012

Viherkasvihankintoja.


Meillä on pian kotona oma kasvitieteellinen puutarha! Kaikenlaisia viherkasveja on viime aikoina tullut meille montaa reittiä. Sukulaisilta meille periytyi hiljattain pari viirivehkaa, jotka laitoin samaan ruukkuun.

Viirivehka kuuluu Helsingin Sanomien mukaan 10 helpoimman viherkasvin joukkoon, joten olen toiveikas kasvin elinpäivistä. Samalta listalta löytyy myös palmuvehka, joita meillä onkin jo viisi yksilöä. 

Palmuvehka on edelleen suosikkiviherkasvini, koska mitkään yritykset eivät ole saaneet niitä hengiltä. Hesarin tietojen mukaan palmuvehka selviää ilman vettä jopa kuukauden... ei siis tarvitse montaa kertaa vuodessa muistaa kastella niitä kavereita.

 
 
 

Syksyllä ostin Kodin ykkösestä myös ihmepensaan, joka todellakin on niin ihmeellinen, ettei siitä ilman kokeilua voi olla varma, onko se muovinen vai elävä.

Se tiputti eilen kaksi lehteä, joten ehkä ihmepensas ja minä emme sopineetkaan yhteen. Syynä on varmaankin pimeä makkarimme ja erittäin huonomuistiset kastelijat. Hankala sanoa, koska netissä eri sivustot antavat toisiinsa nähden hyvin ristiriitaisia hoito-ohjeita. Yhdellä sivulla mm. suositellan lehtien suihkuttelua, toisella kielletään ehdottomasti... Hmmmm.

  Uusimmat kasviostokset tulivat meille yliopiston puutarhasta, joka on lopettamassa tämän vuoden loppuun. Jos joku liikkuu Savonlinnan suunnalla, niin sieltä sais nyt kasveja edullisesti kotiin. 


Meille ostin pari rahapuuta ja ison hauskan nystyräkaktuksen - helppohoitoisuuden takia tietenkin. Sen lisäksi mukaan lähti valtavan kokoinen kirjovehka (maksoi vain 5e) ja pieni helmi aloe. Tekisi mieli käydä vielä uudestaan tutkimassa valikoimia, jos sieltä vielä löytyisi jotain pientä kivaa...Nyt pitäisi vain löytää jokaiselle kasville se oma paikka, jotta talomme ei ala muistuttaa viidakkoa...


7 kommenttia:

 1. Ihania! Olen kanssa osteskellut viherkasveja ja alkuja saanut toisilta, toivottavasti pysyvät hengissä :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä toivon minäkin! :) Yritin kyllä valita sellaisia kasveja, jotka voisivat minun huolimattomassa hoidossa selviytyä seuraavankin vuoden puolelle.. :D

   Poista
 2. Ihanat ostokset. Mun isä kasvattelee rahapuita oikein isommissa määrin ja mitä kummallisimmissa systeemeissä. On esim poraillut kauniisiin kiviin reikiä ja siellä rahapuita, sitten sillä on purkkeja katossa väärinpäin ja kasvavat sieltä alaspäin, tosi hienoja. Hän on siis kuvanveistäjä, joka sitten on hurahtanut kukkasiin :) hienoa katseltavaa. Pitäsiköhän tännekin saada jotain hiukan lisää...minulla on tällä hetkelläaikas vähän kasveja....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa jännältä! :) Ei ole ikinä tullut mieleen, että kasveja voisi kasvattaa toisinkinpäin! :D Meillä olohuone alkaa muistuttaa jo hieman viidakkoa tämän innostusen myötä, joten pitää yrittää jakaa tätä kasvimäärää muihinkin huoneisiin! :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Tuo oli ihan uusi lajike minulle! Ja vaikka kuvassa näyttää melko pieneltä, niin se on todellisuudessa melko iso kaktukseksi. Kasvihuoneella olisi ollut tarjolla sellaisia monimetrisiäkin aavikkokaktuksia, mutta tyydyin tällaiseen vaatimattomampaan.. :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...