perjantai 23. maaliskuuta 2012

Perunarieskoja.

Johanna Eilistä paistoa -blogista inspiroi minua kerta toisensa jälkeen kokkailemaan. Niin tälläkin kertaa! Johanna oli tehnyt herkullisen näköisiä porkkanarieskoja, joita kannattaa varmasti kokeilla! :) Meidän äiti on erinomainen perunarieskojen tekijä ja tämä alla oleva "resepti" onkin äitin versio ulkomuistista. Meillä syötiin kotona paljon perunamuussia, mistä syystä myös perunarieskoja on ollut usein tarjolla. Perunamuussi on periytynyt vakioruuaksi myös meille ja siitä syystä usein on muussin jämiä jääkaapissa...

Meidän perunarieskoihin tulee jämät perunamuussista - eli siis sen verran, kun sitä sattuu olemaan. Joukkoon sekoitetaan 1 kananmuna, 1-2 dl vehnäjauhoja ja suolaa tarvittaessa. Seosta jatketaan maidolla sen verran, että lopputulos on löysää puuroa. Taikinaa lusikoidaan pellille, päälle pienet jauhokeot ja taputtelu lusikalla. Rieskoja paistoin 250 asteessa n.10-15 minuuttia. Voitelin valmiit rieskat kuumina voilla. Nams.



Ja rieskat hävisivät alta aikayksikön...

8 kommenttia:

  1. Sinulla onkin vähän eri tyyli kuin minulla. Ehdottomasti kokeilen seuraavalla kertaa näin. Taikinasi on löysempää, ei sitten tietysti tarvitse myöskään haarukalla rei'itystä, lusikalla taputtelu myös uusi idea :) Ihan tosi hyvän näköisiä...

    VastaaPoista
  2. NAM! Näyttää tosi hyvältä :))

    VastaaPoista
  3. Näyttävät nämäkin rieskaset todella herkullisilta. Pitää laittaa korvantaakse kun seuraavaksi jää perunamuusia :)

    VastaaPoista
  4. En yhtään ihamettele, että tekivät kauppansa, herkullisen näköisiä ja tuo tyyli on erinomaisen, sitä koitan ensi kerralla, näkisitpä minun rieskakokkaukseni, aika suttaavaa touhua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä siistiä hommaa, kun ei tartte käsiä tunkea taikinaan! En ollut edes ajatellut, että näin tosiaan pääsee aika paljon helpommalla.. :)

      Poista
  5. Törmäsin blogiisi, kun haeskelin raparperimehuohjetta.
    Meillä on tehty samanlaisella perunamuussijämäreseptillä lettuja. Lapsuudesta jo muistan ne ja myös omalle muksulle kelpaa. Seurana syöty omena-, puolukka yms hilloja ja hyydykkeitä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...