maanantai 5. maaliskuuta 2012

Huh, hellettä!

...ainakin, jos on uskominen tätä meidän lämpömittaria. :)


Noh, tietenkin kyseessä on sisälämpömittari, joka oli jäänyt olkkariin paistattelemaan päivää. Tänään ei ollut edes kovin lämmin päivä, vaan lukemat olivat reilusti pakkasella. Ihana aurinko paistatteli silti kauniisti! Täydelliset hiihtokelit on olleet jo monta päivää, mutta niin vaan on jäänyt lähtemättä ladulle. Yksi keskeinen este on se, että toisesta suksestani on side rikki. Tai oletan jonkun olevan pielessä, kun mono irtoaa siteestä kymmenisen kertaa tunnin lenkillä. Aika monet lennot ehdin viimeksi ottaa - turvallisuusriski, sanoisin.


Kevätaurinko innoitti myös uudistamaan huushollimme viherkasvit. Vaihdoin mullat, venkslasin ruukkuja ja istuttelin joitakin uusiakin kasveja. Samalla kylvin myös herneitä kasvamaan, jos sieltä vaikka jokusen verson saisi ruokia ja salaatteja koristamaan. Saapa nähdä, nouseeko sieltä mitään, sillä en jaksanut liotella niitä kovin kauaa vedessä ennen istutusta. Mutta ei kai se liotus ole edes välttämätöntä?


Palmuvehkoja on jostain tupsahtanut meille taas yksi lisää. Ehkäpä syy on se, että ne eivät yksinkertaisesti voi kuolla. Vaikka juuri äiti sanoi, että oli sellaisen muka saanut kuolemaan (en usko). Mutta minun käsittelyssä nämä kaikki ovat edelleen pysyneet hengissä, ja se on jotain sangen ihmeellistä se. Joku sanoi, että jukkapalmu kuuluisi myös erityisen kestäviin kasveihin, mutta niin vain olen niitäkin muutaman päästänyt päiviltään... Pysyttelen siis turvallisesti näissä kasveissa, kun me kerta tullaan niin hyvin toimeen!

Tuo viereinen kuva on bambukepeistä. Niitä on meillä kasvanut niin kauan kuin muistan! Taisin Ikealta ostaa nuo yksilöt. Tyrkkäsin ne nyt ruukkuun kasvamaan. Hieman kummallisen näköinen puska siitä tuli! ;D

 
Ja sitten. Auringonpaiste on varsin kiva juttu, mutta se paljastaa kaiken...


Vois vaikka pyyhkästä pölyt. Ja pestä ikkunat.

8 kommenttia:

 1. Hienoa taidetta toi sydän tuossa pleikkarissa, elä turhaan pyyhi :) Mulla samat Pentikin tabletit - tykkään niistä tosi paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah! :) No, itse asiassa se sydän jäi sinne vielä.. Unohdin nimittäin pyyhkiä ne pölyt! :D Oon kans tykänny noista tableteista! :) Ne pitää riittävän puhtaana tuon pöydänkin - ei olla nimittäin vieläkään käsitelty sitä millään.. :/

   Poista
 2. Ihana kevätpostaus. Palmuvehka on kyllä huippukätevä kasvi. Sopii erittäin hyvin mm. pimeään työhuoneeseen, jossa ei tietenkään työpäivän lomassa muista sitä koskaan kastella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, se on kyllä erinomainen kasvi ihmiselle, joka muistaa kastella kukkiaan kerran kuussa - jos silloinkaan. Hyvää on myös se, ettei se juuri valoakaan tarvitse. Meillä oli pitkään nuo vehkat todella pimeässä eteiskäytävässä, eivätkä olleet moksiskaan! :)

   Poista
 3. Tuollaista se kevät just on, pölyt ja likaiset ikkunat vaan kuuluu asiaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ja taitaapa muillakin olla samoja havaintoja! :)

   Poista
 4. Palmuvehka... pitäis varmaan kokeilla, tykkään todella ulkonäöstä :) Hei, noita herneitä pitäis myös laittaa itämään (kiitos vinkistä)!
  Ja toi pöly... ah-niin ihanaa ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on tosi nättejä! :) Ja silti hirmu kestäviä ja helppoja. Pysyvät mulla jopa paremmin hengissä kuin kaktukset.. :D Noita on muuten monesti esim. Cittarissa ollu myynnissä, eikä tainnut maksaa kuin n.5-8 euroa! :) Ajattelin pitää viikonloppuna "pölytalkoot"! ;D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...