maanantai 19. maaliskuuta 2012

Happiness is a way of life.

Tänään löytyi vihdoin se kauan etsinnän alla ollut taulu olkkarin seinälle.
Juurikin tällaista olin vailla! En tosin tuolla tekstillä, mutta viesti on ihan kiva muistutus meille molemmille. Toisinaan elämään voisi suhtautua positiivisemmalla otteella. Juuri nyt voi olla iloinen ja onnellinen niin monista monituisista asioista. Kaikki on kiinni omasta asenteesta elämää kohtaan!Jokin aika sitten Sailan Boheme Homing -blogissa oli valittamista käsittelevä haaste. 
Tarkoituksena on olla 21 päivää valittamatta. Oi ja voi! Tiedän jo valmiiksi, etten tähän pysty...

Olen tietyissä asioissa hyvin kriittinen ja myös melkoinen valittajaluonne - ainakin kanssaeläjien mielestä. 
Jos ostamani tuote on viallinen tai saamani palvelu ala-arvoista, ei mielipiteeni jää juuri koskaan ilmaisematta. Sen sijaan positiivisista asioista tulee palautetta annettua aivan liian harvoin. Tämä on kummallista siitäkin syystä, että olen istunut monta vuotta kaupan kassalla kuuntelemassa valitusta... tai ehkä juurikin siksi olen itsekin valittaja. Olen myös toiminut "mystery shopperina" eli kaupassa haamuna toimivana testiasioijana, joka tutkii mm. palvelun tasoa. Ehkä näissä hommissa valittajaluonteeni on saanut lisää uusia ulottuvuuksia...

Mutta tästäpä idea toisenlaiseen haasteeseen! :) Seuraavat 30 päivää pyrin antamaan mahdollisimman paljon positiivista palautetta: miehelleni, muille läheisille, ystäville, koulun henkilökunnalle, oppilaille, naapureille, kaupan tädeille... 
Kotona, koulussa, yliopistolla, kaupassa, kadulla, kuntosalilla, ravintolassa...

Haaste on heitetty ja tähän palataan raportin kera kuukauden päästä! :)
Uskaltaako joku tarttua haasteeseen...?

11 kommenttia:

 1. Hei ihan loistava tämä sinun haaste! Paljon kivempi kun voi oikeen yrittää olla kunnolla positiivinen! :D Pitääpä ainakin yrittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu jotenkin helpommalta olla positiivinen tällä tapaa! :)

   Poista
 2. Kiva postaus. minä olen oikean positiivisen ajattelun apostoli, joskus silti valitankim, mutta yleensä yritän tsempata tuohon positiivissen ajatteluun itseni. Ja nimittäin teen hommia sen kanssa! Ja yhtenä päivänä työkaveri kiitti minua siitä, olin siitä otettu. Radiosta kuulin, että positiiviseella asenteella saa lisää ikävuosiakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on siis pitkä ikä tiedossa! :) Pitäisi yrittää tuolla koulussakin tartuttaa oppilaisiin samanlaista asennetta. Moni lapsi kun on pienenä jo kauhean pessimistinen ja vihainen. :/

   Poista
 3. Onpas jänskä taulu! En olekaan törmännyt mihinkään vastaavaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauan etsin ja vihdoin löysin. Löytyi vielä yllättävän läheltä, ihan paikallisesta putiikista! :)

   Poista
 4. Mahtava haaste! Tuolla voi olla sellainen käänteinen vaikutus, että kun oikein pyrkii miettimään positiivisia asioita, joista voisi antaa palautetta, niin se valittaminenkin jää väkisinkin vähemmälle. :) Minäkin lupaan yrittää!

  Tuo taulun teksti on niin totta! Olen monesti miettinyt tuota sanontaa ja voisiko elämää enää paremmin kiteyttää muutamiksi sanoiksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti käänteisvaikutus tapahtuu! :) Minä ainakin yritän nyt tosissani muuttaa asennettani.. :)

   Poista
 5. Kiinassa asuvana ja asuinympäristööni asiat suhteuttaen täytyy myöntää, että taulu omalta osaltani pitää ainakin jokseenkin paikkaansa...monilla paikallisilla kenties ei.

  Asia tahtoo vain toisinaan...usein....jopa lähes aina unohtua. Itsellenikään ei moinen taulu siis olisi haitaksi, ..tahi tatuointi otsassa. Kenties tatuoinnistakaan ei olisi hyötyä, koska sattuneesta syystä en katso kovin usein peiliin.(enkä myöskään osaa lukea takaperin)

  Voisinpa tarttua haasteeseen. Tyypillisestihän suomalainen positiivinen palaute on sitä, että ei sano mitään kovin ikävää. Hauskaa nähdä miten alaiset ja kolleegat reakoivat perheestä puhumattakaan. Olettanevat minun menettäneen lopunkin vähäisen järkeni, joka sekään ei liene kovin väärä olettama.

  VastaaPoista
 6. Onpa hauska taulu! Löysin blogisi tänään ja täytyy muistaa vierailla täällä useamminkin. :)

  VastaaPoista
 7. Itse vaikutan ulospäin monelle ihmiselle todella positiiviselta tyypiltä, mutta voi että miten sitä voikaan oman pään sisällä olla hapan ja kyyninen! Yksi päivä oikein havahduin kun kadulla kävellessä kaikesta näkemästäni minulla oli vaan pahoja ajatuksia. Päätin siinä hetkessä että nyt otan 10 seuraavaa vastaan tulijaa ja keksin niistä kauniin ajatuksen. Kokeilu onnistui hyvin, mutta valitettavasti unohtui päästyäni määränpäähäni :)

  Tartun mielelläni tähän haasteeseen, ole ihan varma että positiiviset ajatukset juurtuvat päähän samalla tavoin kuin negatiiviset. Tosin pidätän itselläni oikeuden käydä valittamassa tänään rikkinäisestä puhelimestani :D

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...