sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Perinneruokatestissä helmivelli.

Eilistä Paistoa -blogin Johannan innoittamana tein eilen iltapalaksi helmivelliä. Minulla on hämärä muistikuva siitä, että olisin syönyt joskus ala-asteella kaverini luona helmipuuroa, mutta sen jälkeen en muista kyseistä ruokaa maistelleeni. Edullista, nopeaa, helppoa ja jopa maistuvaa puuroa. :)


Helmipuuroon  tai -velliin tarvitset maitoa, Helmi perunasuurimoita, suolaa ja voita. Tarkempi ohje löytyykin suoraan suurimopaketin kyljestä. Tuo voisilmä on minusta ehdoton puurossa, koska muuten puuro maistuu ehkä hieman liikaa pelkille perunajauhoille. Onhan näistä suurimoista muuhunkin kuin puuroon ja velliin. Pitää joskus kokeilla noita pakkauksen reseptejä...

6 kommenttia:

 1. Enpä ollut aiemmin helmivellistä kuullutkaan. Täytyypä kokeilla, kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulenpa, että tässä on jokseenkin unohdettu ruoka. Itselläkin kun viime kerrasta on kulunut jo lähemmäs parikymmentä vuotta..

   Poista
 2. Tein viimeksi helmipuuroa, silloin kun lapset oli tarhassa! Eli MONTA vuotta sitten ;) Lapset ainakin tykkäs!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kokeilemaan uudestaan! :) Tosi nopea, helppo ja edullinen puuro. Tällä saa hieman vaihtelua velli- ja puurovalikoimiin!

   Poista
 3. Oi, mieki tykkään helmivellistä ja -puurosta :) Ja jep, voisilimä on ehoton :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin aluksi sangen epäileväinen, sillä puuro oli kattilassa kuin liisteriä. Syy oli kuitenkin se, että laitoin suurimoita tuplasti liikaa! :D Pienellä laimennuksella tulikin jo sitten parempaa.. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...