maanantai 2. tammikuuta 2012

takkahuoneen viimeistelyä, vieläkin.

Ennen uutta vuotta tehtiin jälleen iso harppaus remontissa eteenpäin, erityisesti takkahuoneessa. Vielä aattonakin maali kärysi ja paikkoja puunattiin hulluna koko päivä, mutta illalla ehdimme vihdoin hengähtää. Pystyimme myös toteamaan, että meillä alkaa olla melkein valmis koti - kaunis sellainen. 
(Mutta vielähän tässä tekemistä riittää...)

Viime kesänä ostin käsityömarkkinoilta puisia kirjaimia paikalliselta nikkaripapalta. Vaikka kirjaimet ovat hyvin koukeroiset, on ne sahattu todella siististi ja taidokkaasti. Kirjaimet maksoivat vain 1e/kpl, minkä vuoksi niitä tuli ostettua muutamaankin käyttötarkoitukseen! Ensimmäisenä opaste piti saada paikalleen vasta maalattuun saunan (tai oikeastaan kylpyhuoneen) oveen. 

Oven kahvat menevät vielä jossain vaiheessa vaihtoon, koska nuo vanhat nupit ovat pahasti halkeilleet, vaikkei se tässä kuvassa näykään. Tilalle laitetaan todennäköisesti sellaiset oksista tehdyt kahvat, jotka ostin viime kesänä Viipurin torilta. Oli muuten edulliset nekin! Taisi olla pari euroa kahvoilla hintaa kappaleelta. :)

 
Takkahuoneen sohvan ostin kaveriltani. Sohva on erinomaisessa kunnossa ja menee aivan uudesta. Väri ei ollut harmaa kuten ostaessa luulin, mutta onpahan meidän talossa jotain sinertävääkin. Sohvalta kodin löysi myös Skotlannin tuliaistyyny - se toinen asia meidän kodissa, jossa on hitunen sinistä. Verhoista ei kuitenkaan tullut sinisiä, vaikka alunperin hieman suunnittelin ikkunoihin jonkinlaisia tähtiverhoja tms.

Verhoiksi päätyivät lopulta kangaskaupasta löytyneet pellavan väriset valmisverhot. Oiva ratkaisu, kun laiskottaa ja on kiire, enkä kuitenkaan tuollaisia verhoja osaisi itse tehdä. Vielä pitäisi kehitellä takkahuoneen seinille jotain, kun kaikkialla on pelkkää VALKOISTA. Mies ostikin jo Maskusta taulun, joka kuulemma tulee takkahuoneen seinälle. Laitan joskus kuvan. Näkyypähän sitten häivähdys miehisyyttäkin tässä kodissa! :)Huomenna taitaa jatkua jälleen loputon listojen laitto... nuo listat ei nimittäin lopu I-K-I-N-Ä!

9 kommenttia:

 1. Ihan mun kommentti parin viikon takaa tuo viimeinen, listoja, listoja listoja ja vielä useampaa eri sorttia....huhhuijaa. Kyllä ne loppuu ja luovat sen viimeisen silauksen, tseppiä listoitukseen.

  VastaaPoista
 2. hei hienot verhot, ja ihan varmana osaisit ommella. Sähän osaat vaikka mitä. Mutta ostan kyllä nykyään itsekin valmisverhot, kun on se aikapula...

  VastaaPoista
 3. Tosi kaunista jälkeä. Innolla odotan kuvia siitä, kun huone on lopulta valmis.

  VastaaPoista
 4. Hyvältä näyttää jo nyt :) Jään odottelemaan kuvia lopputuloksesta :)

  VastaaPoista
 5. Mä luulen että tuo jambaila on aika samanlaista ku se zumba. Vaikken oo koskaan zumbatunneilla käynytkään :) ompa muuten hieno tyyny, pisti jotenkin heti silmään. ;)

  VastaaPoista
 6. Sarppu - Kiitos tsempistä! :) Onneksi miehet ottivat tuossa yksi päivä urakaksi laittaa suuren osan listoista paikalleen. Heti tulee niin erilaista, viimeisteltyä! :) Mutta vielä noita olisi melkoinen kasa. Sen oon vain päättänyt, että paikoilleen ne on laitettava, koska muuten ne puuttuvat seuraavat kymmenen vuotta! :/

  Mansardikaton alla - Kiitos! Tunnustan kyllä, että ompelutaidot jos jotkin on mulla heikot. Johtuu ihan siitä, etten ollut peruskoulussa tekstiilikässässä. Enkä ole kotonakaan pahemmin ommellut. Nyt olisi kyllä haaveissa oma ompelukone! :)

  Neulisti ja Villa Harmonia - Kiitokset! :) Jospa TÄNÄ vuonna takkahuonekin valmistuisi ihan viimeistä silausta myöten.. Vielä pitäisi ainakin maalailla ja laatoittaa takkaa.

  Haidie - Kiitos! Oli pakko tuoda Edinburghista tuo tyyny mukana (ja kaksi muutakin), vaikkei matkalaukussa olisi todellakaan ollut moisille tilaa! :D

  Riitta Sinikka - Kiitokset! :)

  VastaaPoista
 7. Onpa teillä kaunista! Bongasin sinut omasta blogistani ja tulin vastavierailulle. ;) Käy kateeksi tuo ihana pellavanvärinen verho, juuri tuollaiset minäkin tahtoisin!!! <3 Vielä roikkuu jouluverhot olkkarissa kun ei ole ehtinyt tilalle etsiä uusia.

  VastaaPoista
 8. Kiitos Tiina! :) Enpä muista nyt äkkiseltään tuon verhon valmistajaa, mutta ovat siis valmisverhot ja eivät tosiaan olleet edes kovin kalliit. Noita saman valmistajan verhoja vilisee kyllä monissa blogeissa, joten ilmeisesti niitä on saatavilla useista kangaskaupoista! :) Verhoja on niin työlästä vaihtaa (tai no, lähinnä se silitys), niin harvemminhan sitä jaksaa tehdä. Meillä on yleensä samat verhot ympäri vuoden! :D

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...