lauantai 28. tammikuuta 2012

Poks! sanoi ulko-ovi.

Äsken havahduin Putousta katsellessa siihen, että jotain poksahti (paremminkin räjähti) TODELLA kovaan ääneen meidän takkahuoneessa! Toisinaan olen hieman säikky, kun olen yksin kotona. Totta kai nytkin ensimmäinen ajatus oli, että joku on (vähintäänkin) murtautumassa meille ikkunasta sisään...

No, ei ollut murtovarkaita. Meidän ulko-oven lasi se vain itsekseen poksahti rikki. Kiva juttu, varsinkin kun kyseinen UUSI ovi asennettiin noin kuukausi sitten. Maanantaina taitaa olla K-Rautaan hieman asiaa. Ja nyt jo epäilyttää, mikä sota tästä vielä syntyy. Onkohan tuosta ovesta mitään lappuja edes tallessa?


Ovea on hieman hankala kuvata, mutta tuo musta viiva on siis se halkeama. Ei ihme, että ääni oli kova, koska lasit ovat nyt aivan eri tasoissa. Onneksi lasi ei mennyt aivan säpäleiksi - olisi voinut tulla hieman vilu, ulkona kun on pakkasta jo -25. Tuo Cellon parvekeovi oli myyjän mukaan muuten jokin testivoittaja. Eipä siltä nyt vaikuta! :D Toivon kuitenkin, että tämä on nyt vain joku epäonninen yksilö muiden joukossa. Ehkä tuossa lasissa oli joku jännitys ja se ilmeni nyt, kun ulko- ja sisälämpötilojen välinen ero on jokseenkin 50 astetta. Maanantaina reklamaatio vetämään ja toivottavasti uusi ehjä ovi saapuu tilalle ennen kuin tuo hajoaa lopullisesti. SILLOIN nimittäin tulee kylmät oltavat!

Onko jollekin muulle käynyt joskus näin?

12 kommenttia:

 1. Todennäköisesti asennusvirhe, eli karmit ei ole oikein asennettu. En usko oven virheeseen.

  Asentaja vastaa virheestään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asennusvirhe tuskin on kyseessä, kun ovi on kuitenkin toiminut täysin ongelmitta kuukauden verran. Tai näin itse järkeilisin, että jos karmit olisi jotenkin pielessä, niin sen huomaisi myös ovea avatessa.. En tosin ole ammattilainen, joten mahdoton tietää. :/

   Poista
 2. Ehkä kyseessä tosiaan on asennusvirhe? Tai sitten yksinkertaisesti lämpötilaero on ollut lasille liikaa, mikä tuntuisi aika kummalta Suomeen myytävältä tuotteelta... Ei kuitenkaan mitenkään tavaton lämpötilaero ole kyseessä.

  Toivottavasti asia selviää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvittelin tänään asiaa K-raudassa ja palailevat sieltä vielä myöhemmin tällä viikolla asiaan. Takuuhan noissa ovissa on, joten olettaisimme saavamme uuden oven tilalle - toivottavasti myös kotiin kuljetettuna ja asennettuna. Asennusvirheeseen ei K-raudan myyjä ainakaan uskonut..

   Poista
 3. Harmin paikka! Toivottavasti saat jotain korvausta uudesta ovesta tai uuden oven.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella harmi! :/ Ärsyttää tällaiset takapakit remontissa.. Mutta eiköhän tämä asia tästä selviä! :)

   Poista
 4. Voi harmin paikka! Toivottavasti saatte uuden oven pian tilalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaiken järjen mukaan takuun pitäisi kattaa tällaiset itsestään hajoavat ovet! :D Eiköhän sielä uusi tule tilalle! Toivottavasti tulee ennen kuin tuo ovi hajoaa lopullisesti... :/

   Poista
 5. Kyllä minä uskon että ovessa on vika, tuskin karmeja saa niin pahasti vinoon, että vetäisi oveen tuollaisen jännityksen :). Eli takaisin vaan K-rautaan valokuvan kera.

  VastaaPoista
 6. Näinpä juuri. Uskoisin, että lasiin on tullut joku vika tai jännite jo lasin asennusvaiheessa (siis tehtaassa) ja nyt se vain päätti "purkautua". Räjähteleehän noita juomalasejakin tms. joskus itsestään! :D Kun nyt ei vain räjähtäisi tuo lasi lopullisesti - tulisi vähän turhan arktiset olot sisälle, kun ulkona näyttää parhaillaan olevan lähemmäs 30 astetta pakkasta. Hrrrrr....

  VastaaPoista
 7. Oven lasi on saattanut saada kuljetuksessa kolauksen, jonka takia ikkuna hajosi. Lasisten saunanovien kanssa saa olla kanssa tosi varovainen, etteivät YHTÄÄN kolahda mihinkään kovaan, muuten menevät säpäleiksi, jos ei heti, niin jonkun ajan päästä uuden kolauksen saadessaan. Töissä näitä näkee ja joutuu asentamaan, siitä tiedän... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovet oli mielestäni todella hyvin pakattuja, oli kaikenlaista tukipalkkia, styroxia ja muovia. Mutta onhan tuo ihan mahdollista, että on joku kolaus tullut, melkoinen massa kuitenkin tuossa ovessa. Tuo ovi kun on vielä ns.parvekeovi ja ikkuna on kolmella lasilla - painoa siis riittää! Nyt asia on selvinnyt siihen pisteeseen, että pitää laittaa valmistajalle menemään valokuvat ovesta... Saapa nähdä, miten käy!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...