perjantai 6. tammikuuta 2012

Kualiluatikkoo! Karppaajille kans.

Kaalilaatikko jos jokin on edullista ruokaa! Ison satsin tekee reilusti alle kympillä ja yhdestä annoksesta syö monta päivää - ainakin näin kaksistaan. :)

Meidän äiti on tehnyt kaalilaatikon jo vuosia ilman riisiä. Niin se onkin kaikkein parasta, maukkainta ja mehevintä. Ei tule sellaista kuivaa puuroa kuten koulun kaalilaatikko. Sama pätee muuten myös porkkanalaatikkoon. Tämä resepti sopii myös karppaajille! Kai.

Meidän äitin kaalilaatikko (vaikka ainesten mittasuhteet onkin omasta päästäni, makumuistilla haettuja!)

1 keskikokoinen kaali (n.2 kg)
800 g jauhelihaa
4 sipulia
1 dl siirappia
3,5 dl ruokakermaa
suolaa
mustapippuria
jauhelihamaustetta

Ja näin se tehdään...

1. Silppua kaali ja sipulit.
2. Kuullota kaali-sipulisilppua sen aikaa, että pehmenevät.
3. Ruskista jauheliha ja mausta esim. jauhelihamausteella.
4. Sekoita kaali-sipulisilppu, jauheliha, siirappi ja kerma keskenään.
5. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
6. Kypsennä uunissa 175 asteessa n. 1,5-2h. Jos antaa olla pitempään, kannattaa lämpötilaa laskea hieman alemmaksi.

Voiko kaalilaatikon saada näyttämään hyvältä valokuvissa? No, ei. Mutta silti se on hyvää.
Suosittelen kokeilemaan! :)

4 kommenttia:

  1. Oi, kaalilaatikko ON hyvää!!! Ja tolla ohjeella varmasti todella hyvää (en ole koskaan laittanut kermaa).
    Mun on ihan pakko mennä huomenna ostamaan kaalia, kiitos vinkistä ;D

    VastaaPoista
  2. Oi kaalilaatikko on niiiiiin namia :) Täytyykin ihan kokeilla kun mulla ei vielä laatikolle reseptiä :) Mukavaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
  3. Marru - Meidän äitillä on tapana sanoa: "Kerman kera siitä saa kaksinverroin maukkaampaa!" :) Joku vanha mainosslogan, ja ilmeisen paikkaansapitävä. Ei sitä ihan noin paljon tartte laittaa, mut tuo on suurinpiirtein sellaisen isomman laktoosittoman kermapurkin koko.

    Marjo - Kokeile ihmeessä! :) Ja toivottavasti onnistuu! Oon nimittäin kokkina sellaista soveltavaa sorttia, joten toivottavasti on määrät suurin piirtein edes kohdallaan!

    VastaaPoista
  4. Kaalilaatikko oli niiiiin hyvää ja ihan tein tämän ohjeen mukaisesti floran ruokakermaa lorautin kylläkin kaksi purkkia eli 5dl yhteensä mut todella maukasta ja sopivan kosteaa. Niin ja jauhelihan maustoin vaan suolalla.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...