torstai 5. tammikuuta 2012

Kodinhoitohuoneen viimeistelyä.

Viimeistely. Se on meidän remontin teemasana tällä hetkellä. Kodinhoitohuoneen viimeistelyä on ollut meneillään pitkin syksyä, mutta laittelenpa kuvia vasta nyt. Vielä edelleen sieltä puuttuu listoja (ylläri) ja pari ongelmallista kohtaa pitäisi jonkun neropatin ratkaista. Remppaaminen on joskus niin kovin hankalaa. Helpompaa olisi rakentaa uutta... Kodinhoitohuoneen lähtötilannetta voi kurkistella täällä.

Kodinhoitohuoneen välitilaan tuli Värisilmän Bits Pearl -laattaa. En ole varma, onko tuota enää valikoimissa, kun ei ainakaan nettisivuilla näkynyt laatasta kuvaa. Juuri harmillisesti piti ostaa kaksi laatikkoa laattaa, jonkun viimeisen neliösenttimetrin takia. Nyt olis sit melkein laatikollinen ylimääräisiä laattoja. 
Mitähän niillä tekisi?Mielestäni sain saumattua laatat aika huomaamattomasti. Ainakaan kauempaa katsellessa ei huomaa, missä laattojen saumat menevät. Ehkä tuo laatan mosaiikkikuviokin häivyttää saumat. Kaappien alle kiinnitin saumaliimalla viimeistelyksi vielä puulistat. Ei tuo mönjä ihan niin hyvää ollut kuin purkin kyljessä lupailtiin, mutta jäi se lista viimein kiinni, kun sitä hieman pönkitti ja jätti kuivumaan rauhassa...


Kodinhoitohuoneen hanana on vanha keittiön hana. Talossa oli tehty keittiöremppa n. kuusi vuotta sitten, joten hana oli vielä hyvässä kunnossa. Tuossakin säästettiin hieman, kun saatiin vanha hana kiertoon.


Valaisimiksi otettiin tuollaiset varsin perinteiset työpistevalot. Eihän ne mitkään kaunokaiset olleet, mutta edulliset. Ja ei noita nyt varmaan tule pahemmin katseltua, eikä varmaan paljon pidettyä päälläkään. Ostettiin kuitenkin tuollaiset hopeiset valkeiden sijaan, niin eivät ole ihan niin vanhanaikaisen näköiset ja jos ne vaikka hieman sulautuisi tuonne taustaan... (toiveajattelua!)

Kaapistot ovat siis Domukselta. Tämä tila oli juuri se ongelmien äiti. Emme vielä tänäkään päivänä ole saaneet kaikkia kodinhoitohuoneen kalusteita, mutta antaa olla. Kaapit ovat seinällä ja toimivat, joten en jaksa enää murehtia. Sen kuitenkin tiedän, että Domuksen kalusteet eivät ole ensi kerralla ykkösvalinta.


Näyttää tuohon päätyyn jääneen vielä lojumaan yksi kulmakaapin hyllyistä! (Hassua, miten aina omista kuvistaan vasta huomaa virheitä ja rempsottavia asioita! :D) En kokenut tarpeelliseksi laittaa niitä kaikkia paikalleen, koska kulmakaapit on aina hieman ongelmallisia. Sinänsä tuo Domuksen kulmakaappi on ihan fiksu, kun siellä hyllyt menevät limittäin, joten jokaiselle hyllylle pääsee käsiksi. Kun jätin tuon yhden hyllyn laittamatta, mahtuu kaapissa nyt kuitenkin säilyttämään jotain isompia juttuja, kuten esimerkiksi vessapaperirullasäkkiä. :)


10 kommenttia:

 1. Looking good! Kyllä mullakin puuttuu edelleen muutamia listoja, mutta en ole jaksanut murehtia. Ehkä tsemppaan ensi kesänä :) Harmillista kuulla tuosta Domuksesta. Olin juuri ajatellut selvittää josko käyttäisin Domusta keittiön saarekkeen hankinnassa. By the way: Onko teillä niitä Domuksen max-mitoituksen laatikoita?

  VastaaPoista
 2. Kaunista jälkeä jälleen. Saako teille sitten muuttaa, kun remontti on ihan valmis? ;D

  VastaaPoista
 3. Johanna - Kiitos! :) Kyllä nuo meidän laatikot taitaa olla niitä ihan perinteisiä. Nyt jälkikäteen mietityttääkin, miksiköhän suunnittelijamme ei edes esitellyt tuota max-mitoitusta? :/ Todella tyytyväisiä ollaan kyllä oltu näihin kalusteisiin, vikoja ei ole ainakaan vielä ilmennyt. Esimerkiksi vanhempieni Topi-keittiössä on selkeäasti huonompilaatuiset hyllyt. Tuo Domukselta saamamme palvelu oli siis enemmän se ongelma. :/

  Neulisti - Kiitos! Vierahuone on tällä hetkellä vapaana! :D

  VastaaPoista
 4. Hienoa!! Toi laatta on siis niiiiiin nättiä.. voi kun mä olisin kovasti tahtonut harmaat laatat meille kylppäriin. Tollasena monisävyisenä mosaiikkina toi on kyllä kaikista ihanin, huoh.

  VastaaPoista
 5. Ihanan ruhtinaallisesti säilytystilaa ja tasoa puuhailuun. Oikein onnistunut!

  VastaaPoista
 6. hienolta näyttää. Sä olet kyllä melkoinen taituri. Itse en tosiaankaan ihan vapaaehtoisesti lähtisi tohon hommaan. Hanki ihmeessä se ompelukone, varmasti huomaat että se ei kovinkaan vaikeaa ole...meinaan se ompelu.

  Kivasti muuten työtasoa sinulla khh, itse jo vähän kaipaisin lisää :)

  VastaaPoista
 7. Heli - Mulla taas on ollut koko ajan jotenkin epäileväinen mieli tuon laatan suhteen. Mietin vieläkin, että onko se jotenkin liian levoton? Mutta hyvä, että näyttää nätiltä! :)

  Anne - Onhan sitä tasoa tuossa kuvassa, kun taso on vapaana... Siihen eksyy vain hyvin nopeasti kaikenlaista koria ja vaateläjää! ;D Mut säilytystilaa saatiin kyllä tosi kivasti edellisten asukkien tilaratkaisuihin verrattuna!

  Mansardikaton alla - Kiitos! :) Pitää nyt ottaa asiakseni kaivella esiin mummon vanha kone ja kattoa, onko siitä mihinkään. Jos ei, niin uuden (tai hyvän käytetyn) ostoon sitä kai on lähdettävä.. Rajoittaa niin älyttömästi tekemisiä, kun ei ole omaa konetta. :/

  VastaaPoista
 8. Voin silti täältä jo onnitella onnistumisessa! Tosi hyvältä näyttää. Tuo lähtötilanne on ollut aika järkky. Meillä on lähtötilanne jotain vielä järkyttävämpää..mutta odottelen talonlaajennusprojektia, jonka yhteydessä nämä karmivimmat vanhat mestat menee kanssa uusiksi.

  VastaaPoista
 9. Minä käytin meidän loput laatat pannunalustoina. Laitoin pohjaan neljä huopatarraa, niin ei raavi pöytää.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...