sunnuntai 22. tammikuuta 2012

24/7 Restaurant

Avasimme miehen kanssa syksyllä ravintolan, kun talon oston myötä siihen tarjoutui vihdoin mahdollisuus. Kävijämäärät tuntuvat nousevan päivä päivältä, eikä se ole sinänsä mikään ihme, sillä tarjoamme ruokaa ilmaiseksi. Tämä on johtanut siihen, että myös ruokaa tarvitsee koko ajan enemmän. Tämänhetkiset noin 50 vakioasiakasta tuntuvat olevan hyvin nälkäisiä, erityisesti klo 10-14 välillä. Vaikka tässä ravintolan pyörittämisessä on oma työnsä, voiko olla mitään mielenkiintoisempaa kuin seurata asiakkaidemme innokasta syöntiä ja kirmailua ruuan ympärillä? :D

Tällä hetkellä ravintolassamme tarjoillaan kauraa (lyhteessä ja automaatissa), murskattua pähkinää, auringonkukansiemeniä, sekä tali-siemensekoitusta pallojen ja pötköjen muodossa. Jotta emme joutuisi vararikkoon ravintolamme takia, piti kehitellä hieman edullisempia ruokintavaihtoehtoja ystävillemme...

Ja näinpä syntyy itsetehdyt linnunruokapötkylät ja -pallot:

Käytä pötköjen valumuoteiksi esimerkiksi tyhjiä mehupulloja. Leikkaa pullon kaulaosaa pois sen verran, että suuaukosta mahtuu sisään lusikka täyttöä varten. Pullon voi leikata saksilla auki kyljestä ja teipata takaisin kiinni esim. ilmastointiteipillä. Kovettuneen pötkön irroittaminen on tällöin helpompaa, kun pelkkä teipin irroittaminen riittää! Toki pullon saa myös saksittua auki, mutta siinä on oma työnsä...


Rasvaksi pötköihin voi käyttää esimerkiksi Sunnuntain munkinpaistorasvaa tai kookosrasvaa. Munkinpaistorasva maksaa vain reilut 2 euroa paketilta, joten se tulee näistä vaihtoehdoista edullisemmaksi.

Sulatettuun rasvaan voi sekoittaa esimerkiksi auringonkukansiemeniä, kauran jyviä ja murskattua pähkinää. Itse käytin 500 g munkinpaistorasvaa ja yhteensä 12 dl siemeniä, jyviä ja pähkinää.


Pulloon laitetaan riittävän pitkä naru pötkön sitomista varten ja rasva-siemenseos lusikoidaan pulloon. Lopuksi pulloon voi kaataa vielä sulaa rasvaa, jotta pullo on varmasti aivan täysi. Pullon voi laittaa jähmettymään esimerkiksi jääkaappiin tai ulos (suojattuna innokkaimmilta ruokailijoilta). Rasvaseos jähmettyy kylmässä nopeasti ja herkku onkin valmista tarjoiltavaksi jo muutaman tunnin kuluttua.


Massaa voi valaa myös esimerkiksi jogurtti- ja maitopurkkeihin. Nähtäväksi jää, miten tämä sekoitus maistuu asiakaskunnalle. Uusia resepsejä on kokilla jo mielessä ja niitä tullaan vielä tämän talven aikana kokeilemaan! :) Ja aikaahan tässä on kokeilla, sillä ravintola pysyy auki koko talvikauden!

6 kommenttia:

 1. Todella hyvä vinkki ja hauskasti kirjoitettu juttu! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Uusiakin ruokakehittelyjä on jo testailtu.. Pitääkin kirjoitella niistä tässä joku kerta!

   Poista
 2. Kiva kun kävit "meillä" ja jätit kommentin, löysin sitten tänne :D
  Näyttää kivalta blogilta, täytyy tutustua tarkemmin!

  VastaaPoista
 3. Oikeesti jo luulin, että ravintolan avasitte ja ajattelin että huiii huimaa :) mutta ravintolahan se on tuokin, hih. Asiakkaita voi tosiaan parveilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan kyllä ihan höyrähdetty tästä ruokintajutusta, joten ravintolasta voi tosiaan puhua. Tänään taas keittelin uusia ruokia linnuille! Jotenkin koomista tämä kuitenkin on.. :) Mies sanoi jäävänsä huomenna kotiin vain siitä syystä, että saa katsella lintuja koko päivän. :D Suunniteltiin myös, että voitaisiin huomenna toteuttaa väestönlaskenta. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...