sunnuntai 29. toukokuuta 2011

go Barca!


En ole koskaan seurannut jalkapalloa, tuskin edes katsonut kokonaista jalkapallopeliä. En osaa nimetä montaakaan suomalaista tai ulkomaalaista jalkapalloseuraa. Jalkapallo ei herätä minussa mitään erityisiä tuntemuksia, enimmäkseen laji vaikuttaa minusta melko tylsältä. Tiedän lajista ja sen säännöistä juuri sen verran kuin opettajan tarvitsee tietää liikuntatunteja varten. :)

Kun kuitenkin satuimme olemaan Mestareiden liigan finaalin aikaan Barcelonassa, suuntasimme kymmenien tuhansien muiden tavoin ”torille” seuraamaan peliä. Ja niin onnellisestihan siinä kävi, että Barcelona sai mestarinsa. Sitä piti tietenkin kansan juhlia!


Juhlia voi kuvailla vastaamaan Kauppatorin MM-kultajuhlia (vaikka en itse paikalla ollutkaan) isommassa mittakaavassa, maustettuna pommeilla, ilotulitusraketeilla ja kaikilla muilla mahdollisilla räjähteillä, sekä tietenkin rummuilla, torvilla ja muilla äänekkäillä soittimilla. Ihan hauskaa, että paikalliset osaavat juhlia, mutta väen keskellä pommien räjähdellessä tuli melko kiire turvallisinta reittiä kotiin! Onneksi keskustan katuja turvasivat sadat mellakkapoliisit ja ilmasta käsin helikopterit valvoivat kansan juhlintaa. Ainakin me selvisimme turvallisesti kotiin. Unen saanti olikin sitten eri asia…keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Lontoon sisustuskaupoilla.


Tänään tein kierroksen Lontoon huonekalu-/sisustuskaupoilla. Kierros jäi melko lyhyeksi, sillä jostain syystä en ole oikein onnistunut löytämään netistä tietoa kaupoista, joissa kannattaisi kodinsisustajan vierailla. Vinkkejä otetaan vastaan seuraavaa reissua varten! :) Sen havainnoin olen kuitenkin jo ehtinyt tehdä, ettei tällä puolella maailmaa tunnu oikein olevan sen tyylisiä sisustuskauppoja, joita Suomessa on nykyisin jokaisessa kaupungissa. Yksittäisiä löytöjä voi silti täältäkin tehdä! Ja parasta tietenkin se, ettei ihan joka kodissa ole samanlaista vastassa...

Sonyan blogin ohjaamana suuntasin tieni kuitenkin ensimmäiseksi Tottenham Court Roadille. Kaupoille pääsee esimerkiksi matkustamalla metrolla Tottenham Court Roadin asemalla ja kävelemällä samannimistä tietä ylöspäin kohti Warren Streetin asemaa. Tälle välille sattuvat esimerkiksi Next Home, Lombok, Dwell, Heal's ja Habitat, sekä muita pienempiä ja isompia kodin liikkeitä.


Next Home, osoitteessa 220-224 Tottenham Court Road
http://www.next.co.uk/homeware 

 
Tämä kauppa oli kadun kaupoista ehdottomasti suosikkini! Paljon kaikenlaista pientä kivaa kotiin melko edullisesti. Samaisella merkillä on myös vaatekauppoja pitkin Lontoota. Myös näissä liikkeissä saattaa olla joitakin sisustustuotteita myynnissä. Tyynyt myydään tämän liikkeen lisäksi suurimmassa osassa muistakin liikkeistä aina sisustyynyineen. Jos haluaa säästää tilaa matkalaukuissa, täytyy vain jättää sisustyynyt pois...

Lombok, osoitteessa 200-208 Tottenham Court Road
http://www.lombok.co.uk/

Tämä oli vähän edellistä liikettä kalliimpi paikka. Myynnissä enimmäkseen huonekaluja, mutta täältä voi silti löytää kotiin esimerkiksi tyynyjä, muita tekstiilejä tai yksittäisiä pieniä sisustusesineitä. Liikkessä sai todella ystävällistä palvelua ja myyjä innostui kuullessaan olevani suomalainen. :) 

Dwell, osoitteessa 200 Tottenham Court Road
http://dwell.co.uk/

 
Hauskaa ja modernia sisustusta! Myynnissä paljon huonekaluja, mutta myös monenlaisia pienenpiä hauskoja ja värikkäitä yksityiskohtia kotiin - tavaroita, joita ei tule joka kodissa vastaan!

  
Heal's, osoitteessa 196 Tottenham Court Road
http://www.heals.co.uk


Kolmekerroksinen tavaraparatiisi, josta löytyy ihan kaikkea kodin jokaiseen huoneeseen: huonekaluja, mattoja, kodin tekstiilejä, astioita ja muuta keittiötavaraa, sisustustavaroita jne.  Liikkeessä ei saanut ottaa valokuvia, joten kuvaa kokonaisuudesta en tähän nyt saa. Kannattaa kurkata sisään, jos liike tuntuu oman tyyliseltä paikalta! Myynnissä näytti olevan paljon myös Marimerkon Unikkotuotteita. Heal'silla on liikkeitä myös muualla Lontoossa, osoitteet löytyy nettisivuilta. 
Habitat, osoitteessa 196-199 Tottenham Court Road
http://www.habitat.co.uk/ 

Aivan Heal'sin vierestä löytyy toinen vastaavanlainen isohko liike, jossa keskitytään kuitenkin pääasiassa huonekaluihin ja sisustamiseen. Habitatin valikoima oli ehdottomasti enemmän minun makuuni! Myynnissä monenhintaista tavaraa ja hyvin edullisiakin löytyjä voi tehdä. Jollain tavalla liike tuntui muistuttavan hieman pientä Ikeaa, vaikka aivan yhtä halvalla ei tavaraa saakaan - vastaavasti Habitat vie ehkä kuitenkin voiton tuotteiden laadussa. Täältä tein monia pieniä värikkäitä löytöjä kesää ajatellen.. :) Habitatilla on myös kolme muuta liikettä eri puolilla Lontoota, osoitteet nettisivuilla.

tiistai 17. toukokuuta 2011

Jouluostoksilla.

Matkan varrella olen törmännyt yllätävän moneen joulukauppaan. Niin, keskellä kesää. Mikä ettei!

Mietin vain, kuinka nuo joulukauppojen myyjät jaksavat kuunnella joulumusiikkia ja työskennellä joulutuoksujen keskellä läpi vuoden. Vaikka olen jouluihminen, on liika annostus jouluakin liikaa. Viettävätköhän myyjät itse joulua?

Edinburghissa voi vierailla esimerkiksi The Nutcracker Christmas Shopissa. Liike löytyy osoitteesta 52 High Street.

Tarjonta on hyvin amerikkalaista, mutta silti pieni kauppa on vierailun arvoinen. Myös monessa sisustuskaupassa on oma nurkkansa alennuksessa oleville joulutavaroille. Yhdestä pienestä liikkestä tarttui minunkin mukaani pieni joulujuttu, ja vielä puoleen hintaan! :) Kenties nämä pyykkipoikakirjaimet päätyvät joulukalenteriin, jonka ajattelin rakennella ensi jouluksi...Joulua odotellessa...

terveiset aurinkoisesta Lontoosta!

Blogi on ollut pitkään tauolla muuttomme ja ulkomaanreissumme vuoksi. Heti muuton jälkeen suuntasimme kahdeksi viikoksi kesän keskelle Skotlantiin. Nyt olemme reissumme välipysäkillä Lontoossa muutaman päivän ajan. Loppukuu vietetään vielä Barcelonan auringon alla! :)

Blogin päivitys reissun päällä on hieman hankalaa, sillä nettiin pääsy on aina tuurista kiinni. Tiedossa lähiaikoina kuitenkin ainakin matkailuvinkkejä tänne päin maailmaa suuntaaville sekä parhaita ostoslöytöjä reissun varrelta. Matkan luonteen vuoksi - ehkä jotain pientä myös golfista. ;D Nyt vain toivotaan, ettei Lontoossa tänään räjähdä, sillä itse ajattelin suunnata ihmisten ilmoille pommiuhasta huolimatta...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...