tiistai 20. joulukuuta 2011

takkahuoneen viimeistelyä.

Toisinaan lomautus voi olla iloinenkin asia. Miehellä loppui nimittäin kuin tilauksesta työt viikko ennen joulua. Kelit on niin kehnot, ettei metsään ole nyt töiden merkeissä asiaa. Toimettomaksihan tässä ei kukaan ehdi ryhtyä, kun olisi tää remppa kesken, edelleen. Eihän täällä valmista tule olemaan, mutta jos edes keskeisimmät tilat näyttäisivät valmiin oloisilta! :) Keittiö, olohuone, takkahuone ja eteinen ovat siis työn alla vielä muutaman päivän! Myös etupihan kaatopaikka eli epämääräiset puutavarakasat ym. saavat hävitä...

Tänään ahkeroitiin takkahuoneen kimpussa. Jo aiemmin huone koki valaistumisen, kun koko kesän asennusta odottaneet lamput päätyivät vihdoin kattoon. Mies sai siinä samalla parit sähköiskutkin, kun ei muistanut laittaa virtoja pois katkaisijasta. Hups.


Kesäkuun jälkeen on onneksi tapahtunut jotain muutosta! :) (Voi kamala, kun nuo seinät oli kyllä kaameat.) Nuo reiät katossa johtuivat siis siitä, että edelliset valaisimet oli upotettuna tuonne katon sisälle. Sen vuoksi tähän tilalle kävivät vain valaisimet, joilla sai peitettyä ammottavat aukot. Entisestä kämpästä jäi jäljelle tuollaiset rosterinväriset perusspotit, joten laitettiin sitten ne uudelleen käyttöön.


Tänään myös takkahuoneen ulko-ovi (josta on käynti takapihalle) saatiin vaihdettua, kun yllättäen tuttu remppamies soittikin aamulla seitsemän aikaan pääsevänsä hommiin TÄNÄÄN! Ennen tällä paikalla oli kaksi(!) ovea. Hankalinta näissä ovissa oli se, että ne avattiin pikkuruisella avaimella. Oven avaamisen tarvitsi aina siis kaksi kättä, voimaa, hermoja, ja pienen potkaisun. Näistä kahdesta ovesta huolimatta ne eivät kuitenkaan olleet kovin energiatehokas ratkaisu huonon asennuksen vuoksi. Uusi ovi oli kallis, mutta jokaisen euron arvoinen! Ja miten helposti se aukeaakaan... :)


Tänään valmistui myös ikkuna, jonka maalauksen aloitin kesäkuussa(!). "Parempi myöhään kuin ei milloinkaan" pätee erinomaisesti tähän projektiin ja kuvastaa hyvin mun toimintatapoja. :D Takkahuoneen n.20 vuotta vanhoista ikkunoista tuli melkein kuin uudet (ainakin hieman uudemman näköiset) maalilla ja uusilla ikkunakilvillä. Kattolistoiksi valitsimme melko sirot, mutta hieman koristeelliset kattolistat. Ennen katossa oli sitä perusneliölistaa. Näistä tulee edes hieman ilmettä! :)


 Huomenna lähdetään vihdoin verho-ostoksille! :) Ja sehän tarkoittaa sitä, että huone alkaa olla ihan oikeasti VALMIS! No, melkein ainakin. Minulle täysin poikkeukselliseen tyyliin verhoiksi saattaa päätyä kangasta, jossa on hieman sinistä. Saapa nähdä. Tuli nimittäin ostettua takkahuoneeseen kaverilta harmaa sohva, joka onkin aika sininen, kun sitä on riittävän pitkään katsellut. Ehkä annan siniselle mahdollisuuden.

Tässä sitten vielä se viimeinen ratkaistava asia. Alunperin tähän oli tarkoitus tulla uusi ovi, mutta sitten ajateltiinkin, jos tuosta vanhasta saisi vielä uuden leivottua. Ovi odottelee ainakin pientä lyhennystä, koska se on nykyiselle lattialle (joka laatoitettiin edellisen päälle) liian pitkä. Ja tuo VÄRI on tietysti myös ratkaistava! Maalisuti taidetaan laittaa taas heilumaan...


ps. Tervetuloa mukaan uudet lukijat! Teitä on tupsahdellut tänne viime aikoina monia! :)

7 kommenttia:

 1. Näyttää hyvältä! Ja ovikin on varmasti kuin uusi maalauksen ja lyhennyksen jälkeen. Meillä ei kellarikerroksen ovien (yht.4 ovea) suhteen voitu tyytyä rautakauppojen tarjontaan vaan ovet oli pakko tehdä vanhojen runkojen päälle itse. Kaikki nääs eri kokoisia ja olisvat tulleet maksamaan mansikoita. Onneksi paneeli ja valkoinen petsi pelasti :D
  Kertomastasi vanhasta ovesta tulee mieleen meidän sivuovi. Hihii..samalla tekniikalla sekin on avattava :D Saapi odottaa vielä kun niin harvakseltaan käytetään.

  Mukavaa joulua jo näin etukäteen!

  VastaaPoista
 2. Hei,
  kysyisin elokuussa bloggaamastasi takan käsittelystä. Onko valkoinent takkanne saanut vielä antiikkilaastin jälkeen maalia pintaan? Meillä on samanmoinen projekti edessä ensi vuoden puolella, kun muu remontti on paremmalla mallilla. Itse ajateltiin tehdä...

  VastaaPoista
 3. RuusuLiisa - Kiitos! :) Ongelmahan on juuri se, että tuokin ovi on jokseenkin epämääräisen kokoinen, ettei siihen oikein raaski uutta ovea lähteä teettämään. :/ Jospa pieni fiksailu ja maalaus nyt riittäisi tällä kertaa! :)

  Minna - Takassa on tasoitteiden (OT ja TT) jälkeen vain antiikkilaasti pinnassa. Lopputulos on siis todella tuollainen kaunis puhtaanvalkoinen! :) Hieman siinä pinnassa näkyy jotain hiekanmurusia tms. hieman harmaana, mutta eivät ne ainakaan minua haittaa. Ainut maalattu kohta takassa on sen päällinen, joka oli jo ennestään sellaisen tasainen. Ajattelin maalata sen, niin on sitten helpompi pyyhkiä sieltä pölyt. Tuonne päälle kun pölyä on nokea oletettavasti kertyy. Vielä olisi tarkoitus maalata myös varsinainen tulipesä mustaksi. Harvemmin tuossa meillä mitääm poltellaan, kun on avotakka, niin onpahan siistin näköinen aina. :)

  VastaaPoista
 4. Hienolta näyttää, maalilla saa ihmeitä aikaan!!

  Siitä lyhennettävästä ovesta - älkää vaan suotta uutta ostako! Me on lyhennetty kaksi ovea ja maalattu päälle vaan (tai siis no toinen on vielä maalaamatta..).

  Olen sitä mieltä, että tosi tosi TOSI usein maalilla pelastaa todella paljon. Mäkin hinguin uusia ikkunoita alakertaan mutta sitten kun vaan maalasin niin ihan turhaa olis uudet ollu, kun noi ajaa ihan saman tarpeen (eli ovat valkoisia). Nyt mietin alkaisinko hirmu urakan alakerran kattojen kanssa, ne on petsatut ja sellaset punertavan-oranssin-ruskeat.. onnistuisinko maalaamaan ne valkoisiksi, kun petsin päällehän ei ainakaan vesiohenteisella saa mitään tehtyä.. kerään tsemppiä, sillä urakka olis öljymaalin kanssa melkoista suttaamista ja hajuakin kauheesti...

  Nuo ikkunakilvet olikin hyvä vinkki, mä taidan meillekin hankkia sellaset noiden avonaisten reikien päälle.. en ole ollenkaan tajunnu!!

  VastaaPoista
 5. Aikas kivalta rupee näyttämään! Tsemppiä remontointiin :)

  VastaaPoista
 6. Heli - Vanha ovi saa jäädä. Piste. :) Pitääkin tänään se vielä lyhennellä, niin on sitten edes jouluna saunassa (tai siis kylppärissä) toimiva ovi. Nyt sitä pitää aina hieman nostaa ylöspäin, jos haluaa päästä tuosta ovesta sisään. :D Nuo ikkunakilvet on kyllä näppärät. Heti näyttää ikkunat jotenkin paremmilta ja uudemmilta! :) Tuo öljumaalien kanssa touhuaminen on ärsyttävän suttuista ja inhottavaa hommaa. :/ Oon yrittäny vältellä niitä kaikin keinoin meidän remontissa..

  Molly - Kiitos! :)

  VastaaPoista
 7. Nuo paneliseinät on kyllä hienot. Alkuperäisinä ihan kamalat, mutta maali tekee ihmeitä!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...