lauantai 17. joulukuuta 2011

Käpypalloja.

Innostus käpypallojen askarteluun heräsi jo syksyllä, kun näin Vinttikamarista ja verstaalta -blogissa kauniita käpypuita ja -palloja. Hiipun palloja voi ihastella täällä. Kiitokset vielä ideasta! Selkeä ohje pallojen tekoon löytyy Hiipun vinkkaamalta Crazy Domestic -sivustolta, täältä. Jemmailin syksyllä hyvät määrät männynkäpyjä kuivumaan takan päälle, mutta olisi ilmeisesti pitänyt jemmata enemmänkin, sillä yhteen palloon meni yllättävän monta käpyä! Ensi vuonna jemmaan sitten perunasäkillisen, riittääpähän.Pallot on siis tehty liimaamalla käpyjä kuumaliimalla sanomalehdistä mytätyn pallon päälle. Yhden pallon tekoon meni ainakin minulla kokonainen kuumaliimapaketti (12 kpl), joten myös liimaa kannattaa varata riittävästi! Lopuksi suihkuttelin pallon päälle vielä valkeaa spray-maalia. Hyvältä näyttääpi, sanoisin! :)Vielä pitää käydä hakemassa metsästä havuja ja jäkälää, jotta saan noista jonkun kivan asetelman rakenneltua. Samalla reissulla voisi sieltä sen kuusenkin ottaa! Tästä näkökulmasta onkin hyvä, että metsässä ei ole paljon lunta! :) Mutta sen jälkeen sitä lunta voisikin sataa vaikka pari metriä...

8 kommenttia:

 1. Kauniita tuli! Kuumaliimapistooli on kyllä hankittava. Sitä en omista, mutta kaikkea kivaa sillä pystyisi liimailemaan.

  VastaaPoista
 2. Niin näyttää, tosi kauniilta! Hyvä idea.

  Ja edellisen postauksen huopasydämetkin on ihania.

  VastaaPoista
 3. Vitsi kun kivat pallot, olisipa aikaa tehdä jotain tuollaisia askarteluja, mutta meillä on vielä listahommia ja muutama muukin pieni juttu tekeillä ennen joulua, toivottavasti sitten voin otella remppatuloskuvia, vihdosta viimein, kyllä se sitten kestikin :). Oikein rauhallista ja tunnelmallista joulun odotusta sinulle.

  VastaaPoista
 4. No onpa tosi nättejä :) Tänne pari kans.

  VastaaPoista
 5. Maria - Kiitos! :)

  Peppi - Kuumapistooli on kyllä näppärä väline! Sillä saa liimattua kaikenlaista nopeasti ja melkein mitä tahansa materiaaleja, esim. muovia tms. materiaaleja, jotka eivät ole huokoisia ja eivät sen vuoksi liimaannu esim. erikeeperillä kovin hyvin. Tietysti suurta rasitusta nuo kuumaliimasaumat eivät kestä, mutta tällaisissa askarteluprojekteissa ehdoton apuri! :)

  Anne - Kiitos! :) Hiipua on kiittäminen tästä ideasta! :)

  Sarppu - Niin, kun eihän mullakaan sitä aikaa olis! :D Meilläkin listotushommat menossa parhaillaan ja pitäisi keskittyä juuri siihen, jotta olis jouluna edes hieman valmiin näköistä. Mutta mulla on niin kovin paha tapa harhautua aina näihin askarteluihin.. :/ Mukavaa joulun odotusta myös teille! :)

  Tanja - Kiitos! :) Varmasti onnistuu sultakin, kun laitat vaan pyssyn laulamaan.. :D Tietty noita käpyjä pitäis olla jemmassa kuivattuna.

  VastaaPoista
 6. Tulin tännekin vastaamaan... Tosi kivoja palloja olet tehnyt sinäkin :)

  Vähän ne kävyt on mullakin eläneet ilmankosteuden mukaan. Kuvittelin jopa ensi alkuun, että se elämisliike saa kävyt irtoamaan, kun meillä oli sitäkin vaivaa. Vaan se irtoaminen loppui kummasti sen jälkeen, kun kovistelin kolmevuotiasta ;-)

  Meillä ne raot ei minusta ole kovin häiritsevät, tein pallon ulkona, joten ehkä ne oli vähän suppuisempia. Varmasti voisi ensi kerralla koittaa tuotakin, että tekisi pallot vähän kosteista kävyistä.

  VastaaPoista
 7. Kiitos Hiipu! :) Varmaan mulla näissä ongelma nyt oli se, että kävyt tosiaan olivat aivan rutikuivua ja täysin avonaisia. Sen vuoksi raot ovat isoja, kun kävyt menevät suppuun. Ehkä työskentely ulkona olisi siis fiksua ensi kerralla. Nuo pallot saa siis jäädä majailemaan sisälle.. Ehkä aatoksi laitan ne vielä ulkoilemaan! :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...