sunnuntai 27. marraskuuta 2011

1.adventti

 
Oikein mukavaa ensimmäistä adventtisunnuntaita! 
 
Tästä siis alkaa virallisesti joulun odotus, vaikka ulkona on varsin syksyinen (tai jopa kesäinen) keli. Kovasti odotan jo joulua ja myös lunta! Ensimmäinen adventtikynttilä symboloikin odotusta. Kiirehän tässä meinasi tulla, mutta sain kuin sainkin adventtikynttilänjalkani ajoissa valmiiksi. Taidan kaivella esiin myös viimevuotiset adventtikynttilät, jos niillekin löytyisi paikka jostain päin taloa...
 
Kynttilänlajat valoin betonista maitopurkkeihin. Enemmän betonin valamisesta voit lukea täältä. Tein jaloista erikorkuiset, koska samat kynttilät (eli tuikut) eivät tässä kynttelikössä taida kestää koko adventin aikaa.

 
Maalasin jalat remontista ylijääneellä harmaan sävyllä, joka on tosin niin vaalea, että se näyttää lähes valkoiselta. Kynttilänjalkojen kylkeen löytyi Tiimarista puiset numerot (joita voisi käyttää muuten moneen muuhunkin projektiin, niitä oli pussissa paljon!), joita hieman hioin huonon leikkuujäljen vuoksi. Maalasin numerot leivinuunin testimaaleista jääneellä "väärällä" tummanharmaalla. Numerot liimasin kynttilänjalkoihin kuumaliimalla ja siinäpä se! :)
  

  
Oli pakko ottaa eilen illalla varaslähtö jouluun, malttamaton kun olen, ja kuvata kaikki tuikut palamassa. Siitä johtuu, että kuvat ovat sangen hämäriä. Ei täällä onneksi enää yhdeksän aikaan ole noin pimeää. Mutta tästä eteenpäin polttelen adventtikynttilöitäni ihan sääntöjen mukaan! :)8 kommenttia:

 1. Kivat!!!

  Mä olen nyt ostanut sen sementtisäkin ja säästellyt maitopurkkeja. Jos vaikka tänään pääsis kokeilemaan! Ajattelin sellasta koristusta siihen kylkeen, että teen taikataikinasta pieniä tähtiä ja sydämiä ja kiinnitän ne sit kuumaliimalla kylkiin. Meinasin jopa etten maalaa betonia enkä myöskään niitä taikinoita. Saas nähä millasia tulee!

  VastaaPoista
 2. Mahtavaa! Odotan innolla lopputulosta. :) Betoni on kyllä tosi kivan näköistä ihan itsessäänkin. Päädyin kuitenkin maalaamaan nuo, kun näyttivät jotenkin kivemmalle valkoisina meidän puupöydän päällä. Ajattelin kuitenkin jättää muita tekemiäni tuikkujuttuja ihan alkuperäiseen asuun, kun ne taas on kivannäköisiä sillä lailla harmaana valkeiden kalusteiden päällä. :) Sukulaisille pitäisi vielä noita tehdä jouluksi, saas nähdä, minkä värisiksi ne päätyvät...

  VastaaPoista
 3. Hieno idea! Mukavaa, ettei kaiken tarvitse aina olla niin "söpöä ja romanttista".

  VastaaPoista
 4. Valtavan kauniit kynttilänjalat! Minäkin tahtoisin moiset, mutta pelkään betonilla läträämisen olevan sotkuista/haastavaa hommaa.

  VastaaPoista
 5. Neulisti - Kannattaa kokeilla! :) Betonijuttujen teko on yllättävän siistiä, paljon siistimpää kuin moni muu askartelujuttu. Ainut ärsyttävä tekijä on hieman pöllyävä kuiva sementti, mutta jos laittaa ainekset vaikka kylppärissä ämpäriin tms., niin saa ne vähäiset pölytkin siistittyä. Itse sekoitus on varsin siistiä, sillä betonin voi sekoittaa vaikka lusikalla. Se on vähän sama, kuin sekoittaisi hiekkaa ja soraa keskenään - ja kun ei laita liikaa vettä, niin ei mene läträämisen puolelle! :) Homma on niin helppoa, että tätä voisi mielestäni tehdä vaikka 1.luokan oppilaiden kanssa. Itse asiassa ajattelinkin käyttää idean joskus koulussa...

  VastaaPoista
 6. Mikä idea! Hienot nämä kynttiläsi. Ja tuo mitoitus on tosi passeli noin. Ihanan jytyt kynttilät :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos Peppi! Nämä ei tosiaan lapsiperheessäkään lähde ihan helposti lentoon.. ;D Ja uskoisin, että näistä on meillä iloa monena vuotena vielä jatkossakin!

  VastaaPoista
 8. Aivan älyttömän ihaia! Ei vaikuta ihan kauhean vaikeatekoisilta (jos nyt siis nurkissa sattuu lojumaan ylimääräistä betonia...) ja on tosi hienoja :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...