keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Meillä on viimein melkein valmis olohuone! :)

Kaikkihan lähti siitä, kun siskoni tuli auttamaan remontissa ja innostui raivaamaan talon olohuoneen (eli silloisen romuvaraston). Tämä raivaaminen sai aikaan ketjureaktion, jonka seurauksena olohuoneen ikkunat ovat saaneet pintaansa valkoista maalia (tämä ikuisuusprojekti vielä kesken, ei mikään ylläri!), kaikki seinät on maalattu ja huoneen lattia on laminoitu uudelleen. Uskallettiin viimein avata myös Iskusta ostettu sohva, joka on joutunut odottamaan paketissa monta kuukautta. SIIS: meidän olkkarihan on käytännössä melkein valmis! Uskomatonta, miten paljon voi tapahtua lyhyessä ajassa, kun joku vain pistää tapahtumaan... :)


Olohuoneen seinät maalattiin Tikkurilan sävyllä Laasti X487, maalina Cellon sisustusmaali. Huoneen päädyssä oleva tiiliseinä oli ennestään valkoista tiiltä. Melkein 30 vuotta se oli kerännyt pölyä ja likaa, joten ilme oli aika tunkkainen muiden pintojen rinnalla. Maalattiin se siis valkoiseksi ja lopputulos on todella hyvä! Nyt seinän pitäminen puhtaana on myös ehkä hieman helpompaa, sillä maalipintaa pystyy pyyhkimään.Laminaatti on samaa kuin muissakin talon huoneissa, Eggerin ja ostettu Rautiasta. Tykätään! :)

Olohuoneen katto (samaa myös eteisessä ja keittiössä) on yksi niitä harvoja asioita, jotka jäivät talon pinnoista ennalleen. Se on jotain ihmeellistä höttölevyä. Se ei kestä minkäänlaisia iskuja, eikä esim. kostealla pyyhkimistä. Maailman surkeinta rakennusmateriaalia, sanoisin. Mutta kun katto oli kuitenkin hyvässä kunnossa ja levyt on asennettu sinne vain kuusi vuotta sitten, saivat ne jäädä. Onneksi jätettiin, koska säästettiin aika iso summa ja työtunteja. Laitetaan sitten joskus vaihtoon, jos siltä tuntuu...

Seuraavaksi edessä on ikkunoiden maalausta ja listoitushommaa. Kun ne saadaan valmiiksi, täytyisi ruveta etsimään olkkariin verhoja ja muita tekstiileitä...Ja puuttuuhan tuolta oikeasti vaikka mitä! Huonekaluja ei nimittäin ole entisestä kodista yhtä ainuttakaan laittaa olohuoneeseen. Ikean sohvapöytä on vanha ja saa mahdollisesti jäädä. Se tarvitsee kuitenkin kunnostuksen, sillä sen pinta tuhoutui eräällä surullisen kuuluisalla Helsingin reissulla. Maalit hilseilee ja pinta kupruilee... :/

Tässä vaiheessa remonttia rahat on jo loppu, joten huonekaluja tullaan etsimään lähinnä Ikeasta. 

Meille voisi kotiutua ainakin Hemnes -sarjan muutamat kalusteet. Ne vaikuttavat melko laadukkailta ja tukevilta, mutta ovat silti kohtuuhintaisia. Lipastoon ja vitriiniin voisi laittaa ainakin osan astioista, maljakoista ym. jotka eivät mahdu keittiön kaappeihin. 

Niin koomista, että keittiön kaappitilamme VÄHENI merkittävästi muuttaessamme opiskelijakämpästä omakotitaloon. :D Onneksi kaikkien asioiden ei ole pakko olla keittiössä säilytyksessä. Joitain astioita kun saattaa käyttää vain kerran vuodessa, jos silloinkaan... jos edes koskaan! :/

Hemnesiä näyttäisi olevan kaksi erilaista vitriinivaihtoehtoa. Uskoisin, että tuolla alemmalla olisi meillä enemmän käyttöä. Ei ole kuitenkaan niin mahdottoman paljon ehtinyt kertymään esittelykelpoista lasiesineistöä ja keramiikkaa... :D Noihin laatikoihin saisi sitten rojuja piiloon, joita ei halua esitellä julkisesti. 


Eiköhän tästä jouda taas ikkunoiden maalaushommiin! Onneksi ei ole ollut viime aikoina pahemmin töitä, niin ehtii tehdä välillä taas remppaakin ja mahdollisuudet kasvavat saada talo valmiiksi jouluun mennessä. Toisaalta toivoisi joka aamu puhelimen soivan, koska tilihän tyhjenee, jos ei töitä tee. Onneksi on vielä parin sijaisuuden palkat kaupungilla maksamatta, joten niillä sitten kituutellaan eteenpäin...

3 kommenttia:

 1. Voi miten ihana lamppu teillä on!!! Hankkisin varmasti samanlaisen, jos se vaan suinkin sisustukseen sopisi. Laitathan kuvia, sitten kun huon on valmis. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Teija! :) Lamppu kiertää huoneesta toiseen etsien paikkaansa. Alunperin ostin sen meidän makkariin. Siellä olleiden maalausjuttujen vuoksi se joutui evakkoon. Kun keittiön ikkunan maalaus alkoi, sai lamppu siirtyä olkkariin! :) Nähtäväksi jää, minne se lopulta päätyy! :D Laittelen kuvia, kunhan homma etenee! :)

  VastaaPoista
 3. Ihanan paljon tekstiä!! Ja mahtavaa, kun huusholli valmistuu! Hemnesit on kauniita ja tukevia, tykkään. Tuo alempi vitriini on minun mielestä kans kivempi ja käytännöllisempi.

  Toivotaan, että töitä ilmaantuu.. sulle sekä mulle. =)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...