lauantai 29. lokakuuta 2011

Keittiöremontin loppukiri!

Viime aikoina remontti on edennyt jälleen huimaa vauhtia. Syynä on mitä todennäköisimmin se, että minulla ei ole ollut töitä (vaikka se ei pidemmän päälle ole kyllä ollenkaan hyvä juttu!) ja sisko ja iskäkin ovat olleen syyslomilla. Monta roikkunutta juttua on saanut sysäyksen eteenpäin ja valmistunut! :)

Tätä remontissa ehkä tarvittiinkin, että joku toinen puuttuu asiaan ja sysää hommaa eteenpäin. Nyt täällä alkaa olla jo ihan oikeasti aika valmista! Tarvittiin myös rohkeutta tarttua itse toimeen, kun palkattu työvoima ei näytä ehtivän toteuttaa tätä projektia ikinä päätökseen...

Juuri hiljattain kaverini kyselivätkin, että miten ihmeessä osaan itse remontoida taloa? Taitoakin toki tarvitaan jonkun verran, mutta kai remontin tekemisessä suuri merkitys on myös ROHKEUDELLA! Että uskaltaa ryhtyä tekemään ja kokeilemaan, vaikka ei ole ihan varma lopputuloksesta! :)

Tietoa ja opastusta saa vanhemmilta, sukulaisilta ja ystäviltä. Rautakaupoissa on ammattitaistoista henkilökuntaa, jotka myös neuvovat ja netti on täynnä ideoita. Siis tarttukaa vain toimeen, jos siltä tuntuu! :)

Tämä uunin laatoittaminen on hyvä esimerkki. Odottelin tuskastuneena, milloin remppamiehemme sen laatoittaisi. Sisko oli kuitenkin sitä mieltä, että osataanhan me varmaan itsekin! Niin kai sitten.

Eli siis laattaleikkuri esiin ja palasia halkaisemaan! :) Laastiakaan en ollut aiemmin tehnyt, mutta kerrankos sitä. Ihan hyvää töhnää tuli ja palasistakin sopivan kokoisia. Tuo laattalista on muuten nerokas keksintö! Listalla tulee siistiä jälkeä ja se antaa uunille myös hieman ilmettä. Onneksi huomasin tuollaistakin olevan olemassa! Oli tosin suhteellisen kallis listan pätkä, muistaakseni reilut 30e/2m! :/ Mutta lopputulos on niin siisti, että eipä enää harmita tuo hintakaan! :)Uunia on lämmitetty meillä muutaman päivän välein ja ainakaan vielä ei ole tarvinnut laittaa pattereita ollenkaan päälle. Toivottavasti selvitään puulämmityksellä mahdollisimman pitkälle! Tuo alumiininvärinen Termal on muuten kestänyt ainakin tähän asti ongelmitta tuossa tiilipinnassa - ei siis ilmeisesti haitannut, että kyseinen maali on METALLImaalia. ;D

Ja laitanpa tähän vielä kuvan uunista ennen muutosta. Onhan tuo ilme hieman muuttunut. :)Keittiöön saatiin viimein myös vetimet ja liesituuletin paikalleen! Vedinten poraus ei tosin mennyt ihan putkeen sekään. Vetimiä varten porattiin reiät sabluunalla, joka muuten oli varsin hyvä ja toimiva, mutta siinä oli pari väärää reikää. Ne väärät reiät oli erittäin selkeästi merkitty, mutta hieman ajatuksissani porasin reiät kuitenkin yhteen laatikon etulevyyn niistä vääristä rei'istä. Että silleen.

Pitää nyt miettiä, kelpuutanko massattua etulevyä (tuossa kuvassa vielä hieman kuopalla, pitäisi massata uudelleen) vai käväisenkö tilaamassa Domukselta uuden. Tuskinpa se levy paljoa maksaisi. Samalla voisin sanoa pari valittua sanaa Domuksen toiminnasta...

Sokkeliksi valitsimme valkoisen sokkelin sijaan hopean värisen. Sain tämän idean jo aikoja sitten Taloja ja toiveita -blogin Johannalta. Kiitokset vielä tästä ideasta! :) Hopeinen sokkeli käy mielestäni hyvin meidän tason ja lattian kanssa yhteen! Ja siinähän ei näy myöskään kaikki lika yhtä helposti kuin valkoisessa sokkelissa... :DLiesituuletin on Elektroluxin EFP60150G. Tilattiin se direct123.fi -verkkokaupasta. Tuotteet tulevat Virosta, mutta meille tilaus meni ainakin ongelmitta. Tuote tuli nopeasti ja kaikki oli kunnossa. Takuutodistus tms. oli tosin venäjänkielinen, joten en tiedä, miten tuon kanssa takuujutut menisivät. Pitää toivoa, ettei se hajoa! :) Haluttiin juuri tuo liesituuletin, koska se on aika huomaamaton, sillä se on ulosvedettävää mallia. Tällöin se ei myöskään ole keräämässä päälleen pölyä ja rasvaa.

Pieniä viimeistelyhommia keittiössä vielä riittää. Listoja puuttuu ja mm. tuo sokkelikaan ei ole oikeasti kiinni - se on vain asetettu paikalleen! :) Jokunen peitelevykin puuttuu paikaltaan. Puuhellan seinämät pitäisi myös laatoittaa loppuun ja saumata jossain välissä. Se nyt ei tosin ole tekemättömien asioiden listan kärjessä... Keittiön pöydän päälle pitäisi löytää valaisin (ellei tuo paikasta toiseen seilaava makkarin lamppu satu siihen jäämään!) ja ikkunaan verhot. Ikkuna on tosin edelleen maalaamatta loppuun, joten ehkä tartun siihen ensimmäisenä.

Ihanaa kuitenkin, kun remontti alkaa valmistua! Elättelen jälleen toiveita joulusta valmiissa kodissa (valmis koti ei kylläkään sisällä työhuonetta, jota ei ole vielä edes aloitettu!). Tiukkaa tekee, mutta toiveet on korkealla. :) Nyt lähden ostamaan kukkamultaa, jotta saadaan meidän kotiin hieman jotain vihreää! :) 

7 kommenttia:

 1. Onpa upea keittiö! Ja enpä ole tuollaista sokkelia ennen nähnytkään, meillä valkoinen ja siinä tosiaan ei jää lika huomaamatta :(.

  Nostan hattua tarmollesi ja rohkeudellesi tehdä remppahommia. Minäkin tein jotain hyvin pientä vuokrakämpissä -ennen miestä, nyt en mitään. Vain maalausta, siihen minut on kelpuutettu kaikesta hutiloinnistani huolimatta. olen enää työnjohdossa ja toteutus on kyllä miehellä..ehkä hyvä niin.

  Ja hei tuo uuni on aivan mieletön. Hienosti tulee vuosiluku kauniimmin esille nyt kuin ennen. Voit olla kyllä ylpeä itsestäsi (ja siskostasi siinä samalla :)).

  VastaaPoista
 2. Upea keittiö ja todella upeasti tulee nyt tuo leivinuuni esille, ihan mieletön. Kivaa lauantaita

  VastaaPoista
 3. Upea keittiö, uskomettoman hieno muutos uunissa! :)

  Olen samaa mieltä, että rohkeutta se itse remppaaminen enimmäkseen vaan vaatii monestikin. Ja kuten sanottu, apuja ja vinkkejä on kuitenkin aina saatavilla.

  Todella hieno lopputulos!

  VastaaPoista
 4. Mansardikaton alla - Kiitos! :) Tuohon sokkeliin ollaan kyllä tosi tyytyväisiä, kunhan saataisiin palaset vain oikeasti kiinni paikalleen! ;D Oikeastaan meillä on rahatilannekin pakottanut tekemään remppaa, vaikka toisinaan olisin mielummin vain työnjohtaja! Olin kesän työttömänä (tietoinen valinta kylläkin), joten oli myös aikaakin tehdä. Paljon on matkan varrella oppinut! :) Päällisin puolin myös ollut ihan mukavaa hommaa, kun on saanut itse laitella.

  Johanna - Kiitokset! :) Keittiöstä tuli jokseenkin juuri sellainen, kun haluttiinkin. Hieman liian pieni se on, mutta kaikkea ei voi aina saada... Nyt pitää vielä sieman sisustuu, kun muuten on jotenkin niin steriiliä. :/ Jotain rompetta pitää olla aina esillä! ;D

  Erkki - Kiitokset kehuista! :) Uunin ilme muuttui kyllä todella merkittävästi ja yllättävän pienellä vaivalla ja rahalla. Olisin uskonut, että se olisi mittavampikin prosessi! Tasoitustöihin meni kuitenkin vain muutama ilta. Jos joskus tulee vastaava projekti vastaan, taidan kokeilla sen toteutusta itse alusta loppuun asti... :)

  VastaaPoista
 5. Leivinuuni on tosi tyylikäs. Muutos on häkellyttävä. Kaunis keittiö kertakaikkiaan, kyllä tuossa on kiva leipoa ja kokkailla.

  VastaaPoista
 6. Tosi kaunis keittiö!!! Tykkään kovasti kaappien kahvoista.. mistä olet löytänyt. muistatko onko minkä levyiset/ hintaiset?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Vetimet ovat kalusteiden tapaan Domuksen valikoimista. Hintoja en tiedä, koska kaikki maksettiin könttänä. Domukselta tuo vedin kuitenkin löytyy ja varmasti voi sieltä yksittäisinä tilata. Olen kyllä tykännyt tuosta vetimestä. Se on sopivan jämäkkä ja pinnaltaan sellainen, ettei siihen jää rumasti sormenjälkiä.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...