tiistai 25. lokakuuta 2011

Keittiön valaistuminen.

Viimein keittiössäkin on valot! Kattoon päätyi yleisvaloksi loisteputkivalaisin, vaikka ajatusta pitkään vastustin. Keittiö on kuitenkin niin pimeä, että siellä on hyvä olla yksi kunnon yleisvalo. Onneksi lamppuliikestä löytyi loisteputkivalaisin, joka ei ole ihan perinteisin versio. Se on myös hopean värinen, joten sekin tuo hieman ilmettä edelliseen valaisimeen verrattuna. Eihän tuo mikään kaunokainen ole, mutta ajaa asiansa! :)

Keittiön välitilaan tulevaa lednauhaa yritettiin asentaa ainakin kuukauden ajan. Joka kerta sähkärin meillä käydessä jotain puuttui ja asentaminen venyi ja venyi... 

Toisaalta oli hyvä, että asennus venyi, koska sain viikko sitten uuden idean lednauhan asennukseen. Alunperin nauha olisi tullut puulistaan liimattuna. Nauha ja lista olisivat näkyneet kaappien alta kuitenkin sen verran, että kaappeihin olisi pitänyt kiinnittää valolistat. Listojen kanssa välitila olisi tuntunut kuitenkin jotenkin ahtaalle...

Keksimäni idea oli siis kiinnittää lednauha laattalistaan. Siis sellaiseen muovilistaan, jota käytetään esim. laatoitusten reunoissa. Lednauha sopi juuri hyvin kavennetun listan uraan ja näin ollen valolistoja ei tarvitse asentaa, sillä nauha ei juuri näy listan takaa ollenkaan. Se kuitenkin valaisee välitilaa yllättän hyvin. Ledtekiltä tilatun nauhan mukana oli myös himmennin, jolla saa mukavasti vaihdeltua valaistustehoa! :)

Seinän viereen asennettuna ledit tuovat esille laatan kuvion aivan eri tavalla, sillä aiemmin laatta näytti melko tasaiselle pinnalle. Aivan tuolta välitilan valaistus ei tosin näytä oikeasti, sillä ledejä oli hieman hankala kuvata! Laattana välitilassa on RTV:n valkoinen Brick -laatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...