torstai 8. syyskuuta 2011

Vierashuoneen efektiseinä.

Ihanaa saada jotain talossa valmiiksi! Nyt on saavutettu se hetki, että ensimmäinen huone eli vierashuone/leffahuone on valmis - tai no, melkein valmis (puuttuvia ovilistoja ei lasketa). Huoneen käyttötarkoitus on vielä hieman epäselvä. Tällä hetkellä huone kulkee nimellä "vanha olkkari", koska sisustus on suoraan edellisen asunnomme olohuoneesta. Vanha sohvamme toimii siellä vieraiden varavuoteena. Mutta eipä noita vieraita täällä yhtenään käy, minkä vuoksi huone on tällä hetkellä tv/leffahuoneena - ehkä siitäkin syystä, että olohuone on tällä hetkellä lähinnä puutavaravarasto...

Huoneen päätyseinään tein jo kuukausi sitten Kiillon seinätasoitteella efektipintaa. Kokeilin monenlaisia vaihtoehtoja, joista päädyin pensselin käyttöön. Sudin tasoitetta suoraan seinälle leveähköllä pensselillä ristiin rastiin. Tasoite kuivui pari päivää, jonka jälkeen maalasin seinän Cellon sisustusmaalilla, sävynä tumma suklaanruskea N486. Näin tummalla sävyllä maalatessa on hyvä sijoittaa muutama euro lisää hyvään telaan. Halppistelalla on hankala saada tasaista jälkeä tummalla maalilla. Laadukkaalla on telalla on myös huomattavasti miellyttävämpää maalata, kun tela ei jympsytä ja pompi pitkin seinää!

Tässä projektissa tuli esille sekä seinätasoitteen huonot että hyvät puolet. Hyviä puolia oli ehdottomasti hinta ja tasoitteen hyvä levittyvyys. Tasoitteen huonona puolena on sen kestävyys. Pinta ei juuri kestä kolhuja, mikä tuli esille listoja laittaessa. Maali jäi tasoitteen päälle ikäänkuin kuoreksi, minkä vuoksi pienetkin osumat toivat alla olevan vaalean tasoitteen esiin. Toisaalta meillä tämä seinä on television takana, joten siihen ei jatkossa tule kohdistumaan minkäänlaista kulutusta, eikä se ole alttiina iskuille. Mutta esimerkiksi lastenhuoneeseen en seinätasoitetta käyttäisi tässä tarkoituksessa! ;) Tunto hienolla tehty seinä makkarissa on sen sijaan kestänyt ongelmitta - tässä kilpailussa kymmenen pistettä Tunnolle kestävyydestä!Muut seinät on maalattu samasta sävykartasta löytyneellä vaalean beigellä, sävy H486. Kuvissa sävy näyttää enemmän harmaalle ja tietyssä valossa sävy onkin hieman harmahtava...


  
Vanhat maalatut ovet oli ihanan helppo asentaa, kun ei tarvinnut muuta kuin ruuvata sanarat paikalleen. Uusi kahva on vielä kiinnittämättä. Hieman tuossa häiritsee se, että karmit ja ovi ovat eri sävyä, koska karmit maalasin itse valkealla Helmi kalustemaalilla. Olis vissiin pitänyt sävyttää tuo maalarin valkoiseksi! Eipä tullut tehdessä tämäkään taas mieleen. Mutta katsoo nyt, kiinnittääkö tuohon loppujen lopuksi kukaan huomiota. Tuohon kun tulevat vielä ovilistat, ei tuota puhtaan valkeaa jää paljon näkyviin. Jos se kovasti häiritsee, niin maalataan sitten vielä kertaalleen päälle!Katossahan on sama "sävyongelma" eli katto on maalattu puhtaan valkoisella Tikkurilan paneelimaalilla, mutta listat ovat tehdasmaalatut. Mielestäni katossa tämä sävyero on kuitenkin ihan paikallaan ja se korostaa listoja. Kattolistoiksi valitsimme hieman leveämmät koristelistat.


Valitsemamme sävyt sointuvat kivasti uuteen laminaattilattiaan. Nappiin meni onneksi jotkut asiat meidänkin remontissa! Ei turhaan arvottu vaihtoehtoja kuukausitolkulla! :) 


Nyt sitten puuttuu vielä se viimeinen silaus eli loputkin listan pätkät paikalleen, verhotanko takaisin paikalleen ja verhot ikkunaan. Sohvatyynyt, viltit ja matto kun vielä löytyisivät muuttotavaravuoresta, niin alkaisi huone näyttää asutulta! Sitten olisi ihan oikeasti valmista! :)


7 kommenttia:

 1. Hienolta näyttää! Efektiseinä on tosi kiva kun on sellainen eläväinen. Nuo valkoisten juttujen sävyerot ehkä häiritsee tekiessä, mutta kun tavarat asettuu paikoilleen ja ns. elämä alkaa niin ei sitä enää huomaa eikä muista. Valkoisessa totta tosiaan on miljoonia eri sävyjä!

  VastaaPoista
 2. On niin palkitsevaa, kun jotain viimein valmistuu!! Kivalta näyttää!

  Mulle ei muuten jostain syystä tunnu päivittyvän sun blogi joka kerran.. nytkin tuo edellinen teksti on jäänyt näkymättä. Höh.

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia Piompu ja Heli! :)

  Niin, en ymmärrä, mikä tätä blogia vaivaa. Ei tunnu päivittyvän tekstit oikein mihinkään suuntaan! Välillä päivittyy muutaman päivän viiveellä, välillä ei ollenkaan. En tosiaan tiedä, mitä asialle pitäis tehdä. En ole netistäkään apua löytänyt tilanteeseen.. :/

  VastaaPoista
 4. Mulla myös ollut ongelmia tuon päivityksen suhteen. Hienoa että on jo noin paljon valmista, tulee sitten ihan uutta intoa. Kauniit värit ja kiva tuo efekstiseinä, meillämyös vedelty hiukan efeksitä, käytössä kolibri, laitan myöhemmin kuvia, kesken vielä hommat ja tuo työmaailma häiritsee näitä remonttihommia tuntuvasti ja nyt kaamea flunssa, argggh. Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 5. Tuo Kolibri onkin mulle ihan uusi tuote! Jään innolla odottamaan kuvia teiltä.. :) Ja vielä meillä on monta seinää vailla pinnoitetta, joten voisi vaikka kokeilla taas jotain uutta!

  Meilläkin vietetään viikonloppu sängyn pohjalla. Kaamea kahden viikon pituinen flunssa johti viimein kuumeeseen. Ilmeisesti oli hieman turhan rankka työ-/opiskeluviikko. Oma syyhän se on, kun ei osaa tarjotuista sijaisuuksista kieltäytyä. Ja tunnollinen työntekijä ja opiskelijahan sairastaa aina viikonloppuisin... :/ Tämä tietää taas monen remppajutun siirtymistä myöhemmäksi! :/ No mutta, paranemisia ja mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Ompas hienosti toteutettu seinä! Itsekkin haaveilen efektiseinästä, mulla on vain säälittävän huonot kädentaidot:( Teitkö tuon laastikuvion puhtaaseen betoniseinään vai tarttuukohan tuo myös maaliseinän päälle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskoisin tuon tasoitteen tarttuvan melkein materiaaliin kuin materiaaliin! :) Meillä ei ole betoniseiniä, vaan jotain tuollaista maalattua puulevyä. Eikä ollut ongelmia tarttuvuuden kanssa. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...