maanantai 26. syyskuuta 2011

Valoa pimeään.

Aloitetaan tärkeimmällä: muistakaa osallistua arvontaan! *klik* Vielä muutama päivä aikaa ja sitten onnetar arpoo syksyisen ylläripaketin postimiehen kuljetettavaksi. :) Taidan lisätä vielä jotain pientä kivaa pakettiin, koska ulkona on niin mahdottoman pimeää. Nyt tarvitaan energiaa naiset! :)

Niin, illat alkaa olla jo pelottavan pimeitä. Pelottavia siksi, että meillä on vielä vaikka mitä tekemättä talolla ja TALVI tuntuu olevan jo lähellä! Liian lähellä, sillä olisi vielä monta ikkunaa maalaamatta... no, lista on tässä kohtaa loputon. Illatkin on niin pimeitä, ettei tule senkään takia mitään remppajuttuja tehtyä. Talokin kun on niin pimeä, koska täällä ei ole kuin muutama kattolamppu asennettuna. Pitäisi varmaan laittaa nämä valoasiat nyt etusijalle elämässä! Pahus, että tulee kaiken kanssa kiire! 

Ihana syysuutinen oli myös se, että rempparahat on käytetty nyt viimeistä senttiä myöten! Emme myöskään viimeisten tietojen mukaan voittaneet lauantaina lotossa, vaikka havittelimme jättipottia usealla rivillä. Nyt mennään sitten sillä, mitä on - eli kituutellaan, säästetään ja tingitään kaikesta turhasta. Säästökuurin aloitin ostamalla lipun Semmareiden konserttiin. Hmm, hieman pitää siis itsekin skarpata! :)

Viikonloppuna meni hermot autokatoksen kanssa, joka on kuin kaatopaikka! Sinne on kasattu monenlaista sähköromua ja ties mitä kaatopaikalle menevää. Tavaraa on jemmattu, koska jokaisesta kuormasta menee pari kymppiä maksua. Sen vuoksi ei viitsi kovin tyhjiä kuormia viedä kaatikselle. Autokatos on samalla meidän talon sisäänkäynti, joten se ei anna meistä asukeista kovin imartelevaa kuvaa. :/ Siispä toimeen ja raivaamaan! Valmista ei tullut, koska kaatiskuorma jäi (edelleen) tekemättä. Puuttuu nimittäin se peräkärry. 

Sain kuitenkin katoksen jokseenkin siistiksi ja raivattua tilaa ulko-oven viereen. Siihen sain vihdoin laittaa kesällä pihakirppikseltä löydetyn vesikelkan! :) Ei mitään tehdasvalmisteista, vaan jonkun itse nikkaroima. Hieman paikkailin sitä vasaralla, mutta kestävää tekoa tuntuu olevan! Äitin antamat muratit löysi paikkansa myös ulkoa. Saa nähdä, kuinka kauan nuo enää ulkona kestävät, kun aika kylmiä on yöt jo olleet. 

Kynttilät on muuten aivan suhteettoman kalliita kokoonsa nähden. Ärsyttää joka kerta suunnattoman paljon, kun joutuu käymään kynttiläostoksilla! Ja totta kai nyt, kun alkaa olla pimein syksy, kaikki lyhdyt ja iso varastoni kynttilöitä on hukassa! :/

Meidän muuttolaatikkokasa kätkee autotallissa sisäänsä uskomattoman määrän tarpeellista tavaraa (kuten yleiskoneen kulhon ja joukon muita keittiötarvikkeita), mutta nämä tavarat eivät vain ota löytyäkseen. 

Vanhempien vintiltä (eli loputtomasta aarreaitasta) löytyi kuitenkin pahimpaan pimeysahdistukseen apua. Surkeassa kunnossa oleva, lähes homehtunut lyhty, yksi lasikin rikki - mikä ettei! ;DJa mitä me teemme? Irroitamme lyhdyn kannen, nyhdämme lyhdyn lasin kiinnitysnaulat irti, poistamme lasit (niin ehjät kuin rikkonaisen), pesemme lasit ja lyhdyn kannen hellin ottein, irroitamme lyhdyn pohjassa olevan kynttiläpidikkeen(?), puhdistamme lyhdyn puuosat hämähäkinseiteistä ja pölystä, maalaamme lyhdyn spray-maalilla, annamme maalin kuivua, laitamme lyhdyn osat takaisin paikalleen ja ihailemme kätösten jälkeä. Niin, ja sitten sinne sisälle se kynttilä. Kivalta näyttää! :)

4 kommenttia:

 1. Hieno lyhtytuunaus!Tuli niinku uus!!:)

  VastaaPoista
 2. Vastavierailulla ihanassa blogissasi :) Mielenkiintoista seurata remontti- ja sisustusjuttujasi, sillä olemme itsekin remontoineet vastikään talomme sisältäpäin uusiksi. Hommaa riittää, mutta on niin ihana tunne saada jotain valmiiksi ja nähdä oman kätensä jälki!

  VastaaPoista
 3. Voi miten tutun kuuloisia juttuja.. rempparahat alkaa olla täälläkin käytetty, otettiin jo lisälainaakin.. en tiiä riittääkö vieläkään siihen, että ihan kaikki olis kunnossa. No, ei muuta kun lisää lisälainaa kai sit vaan....

  Ja hommia riittäis mutta kun sataa sataa sataa aina vaan.. muutama typerä lauta laittamatta että olis tuo toinen ulkoseinä valmis. Sit sais telineet veks ja mahdollisesti jo paikalleen kevättä varten seuraavalle seinälle.. *huoh*

  Voi tätä ikuista remontointia. Mut kohtalotovereita näköjään riittää.. Ei kun kynttilät palamaan vaan ja keräämään voimia kevättä varten taas...

  VastaaPoista
 4. Oii, kylläpäs lyhdyn ilme muuttui, ihana! :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...