lauantai 10. syyskuuta 2011

Remppataukojupinaa.

Kaksi viikkoa kestänyt flunssa on vetänyt tämän remppaajan sängyn pohjalle. Kai se vain vaatii aina sen kuumeen ennen kuin taudista pääsee kunnolla eroon. Yleensä kuume on minulle merkki myös siitä, että elämässä menee vähän liian lujaa. Lukioaikoina tulin usein kipeäksi esimerkiksi koeviikolla. Tuli ilmeisesti ressattua hieman liikaa! Sen jälkeen olen tainnut ottaa opiskeluissa välillä vähän liiankin rennosti ja hiljalleen alkaa huolestuttaa itseäkin, valmistunko minä koskaan. ;D Mutta olen vakuuttunut, että vielä tämäkin ikuisuusopiskelija näkee sen päivän! Jos sitä pari vuotta vielä opiskelisi...

Takana on äärimmäisen rankka työ- ja opiskeluviikko. Aloitin alkuviikosta uudet opinnot toisella paikkakunnalla, jonne kurvailen autolla illaksi pari kertaa viikossa. Vielä matka ei ole alkanut ahdistaa, koska olen niin innoissani opinnoista! :) Pitkäaikainen haave toteutui, kun pääsin opiskelemaan teknistä työtä - niin, eli musta tulee teknisen työn ope. Sormet oikein syyhyää, kun tekee mieli päästä työstökoneiden kimppuun ja nikkaroimaan kaikenlaista! Näitäkin tuotoksia pyrin jakamaan aikanaan täällä blogissa.

Aamupäivät ennen opintoja ja vapaapäivät ehtiikin sitten tehdä töitä. Flunssa-aalto on riehunut myös paikallisissa kouluissa, joten tämän sijaisen puhelin onkin soinut tiuhaan. En ole edes voinut ilmoittaa numeroani kaikkiin paikallisiin kouluihin! Mutta en valita, kun on töitä tarjolla ja saa kokemusta oman alan töistä, sillä opintoihin liittyvät harjoittelut eivät ole antaneet todellista kuvaa alasta ja opettajan työstä. Harjoittelussa painotetaan tuntien suunnittelua ja esimerkiksi yhtä oppituntia (45 min!) saatetaan suunnitella ja valmistella vaikkapa 20 tuntia! Sirkushuveja osaan siis järjestää oppitunneille, mutta kaiken muun oppiikin sitten käytännössä ja kantapään kautta. Opinnoissa ei saa valmiuksia esimerkiksi siihen, kuinka puututaan koulukiusaamiseen ja miten autetaan oppilasta, jolla ei ole välitunnilla yhtään leikkikaveria. Sellaisia arkipäiväisiä tärkeitä juttuja. Siksi koen olevani jokseenkin etuoikeutettu, että voin saada käytännön kokemusta näistä tilanteista vielä omien opintojenkin rinnalla.

Koulujen (eli töiden) alettua on ollut selvästi havaittavissa, että remontti on jumittunut pahasti paikalleen. Ei ole aikaa eikä energiaa tehdä yhtään mitään talolla. Kun koti on jo periaatteessa asuttavassa kunnossa, moni asia jää myös helposti roikkumaan ikuisuuksiksi. Toivottavasti näin ei meillä käy. Nyt ollaan alettu noudattaa periaatetta, että tehdään yksi huone kerrallaan loppuun asti. Muuten tuntuu, että kaikki on levällään ja mikään ei valmistu koskaan. Vierashuone ja vessa saakoon huomenna loput listat, myös vessan OVEN voisi viimein asentaa paikalleen. 
Kuva on tässä muuten vaan! :) Tai ehkä se symboloi remonttimme jumitustilaa ja olokin on tällä hetkellä yhtä vetelä kuin tällä sammakolla - se ei hyppinyt, se vain olla möllötti paikallaan. Niin teen minäkin. 
 
Mukavaa viikonloppua ja paranemisia muille flunssaisille! :)

2 kommenttia:

  1. Tuo "huone kerrallaan valmiiksi" on oikein hyvä systeemi. Meillä tilanne on vähän just sitä, että joka paikassa on jotain pientä vielä kesken.. ja sitten on tietty niitä ihan vielä aloittamattomiakin juttuja, joiden kimppuun minä jo kovasti tahtoisin käydä.. Ei mitään järkeä tässä, parempi olis malttaa vaan todellakin tehdä huone kerrallaan valmiiksi. Yritän siis tässä nyt itekin siihen suuntaan mennä.. ja jos vaikka oikeesti ottais visioksi saada esim niitä listoja paikalleen huone kerrallaan ihan valmiiksi asti.

    Jaksamista työn ja opiskelun rumbaan! Minä tässä kovasti just pähkäilen alanko opiskella.. ensi viikolla alan etsiä tietoa ja miettiä raha-asioita sen suhteen.. Kovasti tekis mieli opin tielle, mut kattoo nyt.

    VastaaPoista
  2. Yhdyn kyllä tuohon kirjoitukseesi ihan täysin, itse olen erityisope yläkoulussa, tykkään työsäni hullun lailla, mutta kyllä se vie mehut ihan totaalisesti ja kun vielä täällä kotona nuo 3 poikaa, niin ei tarvitse miettiä, mitä töiden jälken tehdään, niinpä meidän projektit etenee siten kuin etenee, toisaalta emme sitten ota niistä mitään kauhea stressiä. Toivottavasti sinunkin flunssa on jo ohi, minulla on ollut ihan mahdoton tauti joka myös onneksi ohipäin menossa. Tsemppiä opintoihin, hienoa, että olet alalla, josta pidät ja jonka osaat.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...