perjantai 16. syyskuuta 2011

Keittiön välitilan pistorasiat.

Sähkömies ehti piipahtaa nopsasti ja laittaa keittiön välitilan pistorasiat paikalleen. Voi kamala, kun oli kalliit nuokin mokomat, mutta Massiven Cucina sarjan pistorasit olivat ainoat, jotka silmää miellytti. Olis varmaan ollut muitakin vastaavia, mutta ei vain löydetty tähän hätään. Päädyttiin sitten tilaamaan rasiat Lamppukauppa.fi -sivustolta, jossa hintaa jäi n.50e yhdelle rasialle. Huoh. Olis ollu tuollekin rahalla parempaa käyttöä, mutta tässä remppakonkurssissa ei taida tuollainen paljon enää painaa... :D


 
Oikeastihan nämä pistorasiat eivät ole esteettisesti edes paras valinta. Kun ne ovat tuolla kaapin alla, niin kiinni olevat johdot roikkuvat näkyvillä. Sitten joskus kun rakennetaan(?) oma talo, haluan pistorasiat ratkaistavaksi jotenkin muuten. Onneksi itse pistorasiat eivät kuitenkaan paljon näy kaappien alta. Katselukorkeudelta huomaa tuskin ollenkaan koko rasioiden olemassaoloa!

Välitilan saumatkin sain eilen paikkailtua, kun edellinen saumaus tuli tehtyä hieman hätäisesti.. :) Nyt on jälki siistimpää. Laatta on Kuopion RTV:n valikoimista. Laatan nimi taisi olla "Brick". Välitilaan tulee lednauha valaisimeksi. Sen asennusta odotellessa...

Tuohon vasemmalla ammottavaan aukkoon pitäisi tulla joku kaunis päivä liesituuletin. Toivottavasti ennen joulua on sekin paikoillaan!10 kommenttia:

 1. Meillä tönöttää pistorasiat kaakeleiden pällä, ei ole niinkään hyvät, mutta oli yksinkertaisempi sähkötöiden kannalta.....ja kun oli ihan hippasen kiire :)

  VastaaPoista
 2. Meillä taas oli laatoittajalla niin kiire, ettei ehtinyt pistorasioille reikiä tehdä! Osittain senkin vuoksi pistorasiat on nyt tuolla kaappien alla. Mutta uskoisin, että nämä ovat sellaisia yksityiskohtia, joihin ei sitten itse arjessa tule edes kiinnitettyä huomiota. Kunhan toimivat, niin kaikki on hyvin! :)

  VastaaPoista
 3. Kivat pistorasiat! Eipä tuommoistakaan ole tullut ajateltua minkälaisia vaihtoehtoja on, kun ei itse ole remontoinut suuremmin saatikka rakentanut. :)

  VastaaPoista
 4. Vaihtoehtojahan riittää rempatessa ja rakentaessa! Joskus toivoisi, että vaihtoehtoja olisi vähemmän, niin päätöksentekokin olisi helpompaa! :)

  Olin vain tosi yllättynyt, kuinka kalliit yhdet pistorasiatkin voivat olla! 50 euroa on ihan hirmu iso raha opiskelijalle ja näin vain käytän sen sitten yhteen pistorasiaan... Ihan hävettää! :)

  VastaaPoista
 5. Hienolta näyttää! Mistä mahdoitte ostaa tuon lednauhan?

  VastaaPoista
 6. Kiitos! Ostettiin nauha sellaisesta verkkokaupasta kuin www.ledtek.fi. Sieltä sai koko paketin, missä oli mukana muuntaja, himmennin ja muut(?) tarpeelliset jutut. Nauha on tosin EDELLEEN asentamatta.. :/ Jos tällä viikolla saatais se paikalleen, niin olisin hyvin onnellinen! Pitää laittaa sitten tännekin kuvia, kunhan nauha on paikallaan...

  VastaaPoista
 7. Kiitos tiedosta, kuvia odotellessa.. :) Kiinnostaisi tietää, kuinka hyvin tuo nauha valaisee ja miten tuon valon sulkeminen ja sytyttäminen toimii?

  VastaaPoista
 8. Meillä nauha kytketään ihan tavallisen kaksiosaiseen valokatkaisijaan. Toisesta syttyy kattolamppu ja toisesta tämä ledinauha.

  Muistelen, että meidän sähkäri tosin sanoi, että nauhalle voisi tehdä myös oman kytkimen esim. valolistan taakse. Sieltä sen voisi erikseen napsauttaa päälle, mutta tällaista meille ei siis nyt tule.

  Nauhassa on melko kirkas valo omien kokemusteni mukaan. Laittelen kuvia, kunhan saadaan asennus valmiiksi, niistä varmaan hahmottaa paremmin. Huomenna vihdoin saadaan lista, johon nauha kiinnitetään, joten ehkä jo pian saadaan keittiöönkin valot...

  VastaaPoista
 9. Onpa todella kaunis ratkaisu nuo pistorasiat. Nyt harmittaa, että omat laitettiin vaan keskelle laatoitusta.. Ja näkyy muuten olevan samanlaiset kaapit kun meidän uudessa keittiössämme. ;)

  VastaaPoista
 10. Kiitos! :) Tällaiset valkeat "peruskaapit" on aika ajattomat, tuskin niihin voi pahemmin kyllästyä. Eli sillä periaattella otettiin, ettei keittiöremppaa tartte tehdä ainakaan seuraavaan kymmeneen vuoteen. Ja jos jossain vaiheessa myydään talo, niin on sellainen moneen makuun sopiva varma ratkaisu! :) Seuraavassa talossa (jos sellainen joskus tulee) olisi kuitenkin kiva kokeilla vähän jotain erilaista...

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...